Tio anledningar

Jag har förstått att det kan verka ytligt och kanske även löjligt att jag har satt upp ett mål för mig själv när det gäller min vikt. Och därmed känner jag att det kan vara bra att berätta just varför jag vill gå ner så pass mycket. Tio kilo låter väldigt mycket för vissa, och jag inser själv att tio kilo ifrån min kropp kommer göra en ganska stor skillnad, men samtidigt är det för min skull. Jag sätter hellre ett högt mål och kommer halvvägs än att sätta ett realistiskt mål för jag känner mig själv, ett realistiskt mål är tråkigt, jag kommer inte se det som en utmaning och därmed strunta i det.

Därför kommer jag ge er och mig själv tio anledningar till varför jag vill gå ner i vikt, en anledning per kilo. Här kommer dem (ingen speciell ordning på listan):

[1]   -   Känna mig bekväm
[2]   -   Självsäkerhet
[3]   -   Bli mer propotionerlig
[4]   -   Mer positiv och utåtriktad
[5]   -   Kunna använda de kläder jag redan har
[6]   -   När jag vägde det förut så var jag nöjd med mig själv
[7]   -   Orka göra mer, bli mer aktiv
[8]   -   Gillar utmaningen
[9]   -   Självförtroende
[10] -   Hälsosammare

Anledningen till att jag skrev hälsosammare är på grund av att jag har sett t.ex på "biggest loser" på kanal 5 och sett vad bukfetter gör mot våra inre organ, hur hjärtat ovh lungorna får kämpa för att göra "sitt jobb". Jag anser inte att jag själv är fet och jag anser inte heller att drastiska åtgärder behöver göras i mitt fall. Men jag vill verkligen känna mig positiv, snygg, sexig och bekväm med mig själv. Jag har haft problem tidigare vilket har resulterat i en dålig självuppfattning, men jag känner att detta är något jag vill göra. Och istället för att säga:"du behöver inte göra det" så vill jag höra att jag kan göra det, att jag ska göra det för mig själv om jag vill det. Och om det nu blir så att jag inte når det målet nu på engång så kanske jag kommer en bit på vägen, och det kanske jag blir nöjd med. Vi får se med tiden. 

(Kanske viktigt att tillägga att mitt BMI kommer fortfarande vara normalt, inte underviktig eller liknande och det anser jag är en viktig punkt i det hela)

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: [publiceras ej]

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback