Something blue..

something borrowed..

Igår fick jag panik, så jag var tvungen att dra fram de plagg som jag inte använder och som jag antagligen aldrig kommer använda och la ut dem på en auktons sajt. Mestadels på grund utav att min akassa inte ger mig några pengar, de ska alltid ha en massa intyg etc. Jag blir galen! Jag behöver pengar, jag behöver betala hyra och räkningar på söndag, Jag har fyllt i mina papper så som man ska göra och jag förväntar mig pengar så jag kan leva, vad tror dom? att jag kan leva på nada?
Jag måste ringa dem imorgon, de får inte dra ut på de som de gör! Jag får magsår av att inte kunna betala.. och jag mår apkasst!

Igår när jag la ut sakerna på auktion så kom min "svärsyster" E förbi och lärde mig ett roligt redigeringsprogram... dock fattar jag fortfarande ingenting.. jag har nog ingen ork att lära mig direkt heller. No genius.

Natten var ensam, vaknade två tre gånger av panik och ångest, trodde att jag försovit mig men de hade jag ju inte.. jag skulle dock hem till min älskade mor och syster och hjälpa till att måla huset. De är ju trots allt något som behöver göras och jag bor ju där också.. Och ärligttalat så älskar jag det huset, de är välkomnande.. som en redig kram.

Vi var jätteduktiga, målade en bra bit på huset tills färgen tog slut och oljade in vårat "dansgolv" som vi har på baksidan. Så imorgon ska vi fortsätta måla måla måla. Hoppas vädret är lika som det var idag! wounderful.
Blå himmel.

A tribute..

Jag läste vimmelmammans blogg idag,(läs här) jag måste erkänna att jag vetat om den bloggen länge, men när man får ordet cancer kastat framför sig så backar jag, ärligttalat så vill jag bra springa där ifrån. Men hennes ordval för att beskriva alla de känslor som man får när man har cancer hängande ovanför en gör det oundvikligt att blunda för det längre.
Det är inte lätt att ställa sig upp, det är inte lätt att acceptera att det har hänt, och det är inte lätt att gå vidare. Som hon skrev: "livet är bara till låns"
Jag vet att vetskapen har blivit bättre, att medicinen har blivit bättre sedan det hände. Jag vet att det finns de som har en skyddsängel som hjälper vissa att ställa sig upp igen efter alla mediciner. Jag vet att man kan leva vidare. Det som gör så ont är de som inte får den hjälpen, inte får en chans till.
Det gör så ont.. Men jag är lycklig över att min mommo klarade det. Men jag hade velat att en till person fått den möjligheten också.. så innerligt.

Jag hyllar de som orkar kämpa, orkar ställa sig upp, och de som klarar av att leva vidare. Oavsett om de har burit på de själv eller anhörig. Alla blir drabbade, inte bara den som får beskedet. Utan även dem som håller den personens hand också, Men jag vet att man inte får se en svart himmel hela tiden, man måste se längre bort.. man måste intala sig att de finns ljus. För man får inte glömma bort de lilla som gör ens liv till just det, sitt liv.Cutie

Länge länge länge har jag drömt om att ha en liten mys hund, en yorkshire terrier. De är så söta!!!


I miss you..

Diana och Sonja.. Mina två extra syskon..

Ni förstår de här flickorna gick jag i skolan med, S gick jag med i högstadiet och D blev jag bästa vän med andra dagen på gymnasiet.. Jag avgudar dem, vi behöver inte ses eller höras hela tiden, vi vet vart vi har varandra ändå, de är så skönt!

I vår fick jag en jätte fin födelsedags present av dem.. ett par snö örhängen, jag har inte tagit av mig dem en enda gång. Så glad för dem och så glad för att jag har er! TACK


Bangs

Tänkte jag skulle lägga upp en bild i min lugg, inte haft hellugg sedan jag gick på dagis/förskola. Så när jag var i Thailand så tänkte jag "what the heck" och spenderade 25 spänn på en klippning, dock måste den rätas till lite, men vad kan man förvänta sig av mitt hår? Alla virvlar som ställer till de =)


Tightened

Jag har precis kollat klart på "MIss Marple" som visades på Tv4, måste erkänna att den tanten och den serien får mig att känna ett lugn, jag vet inte varför men min gissning är att det är tackvare de tempo som allt händer i, de är inga våldsamma bang bang senaron eller så i den serien, de är ren tankeverksamhet som får henne att lösa mordgåtor.
Jag har alltid haft en förkärlek till kriminalserier och deckare, det är så intressant och absolut om man måste vara observant själv för att få de gömda ledtrådar som finns där. Det är lika med "Morden i midsomer" som de visade förut, som för ett tag sedan såldes tillsammans med aftonbladet.  Det kan ha någonting att göra med de faktum att de utspelas i en annan tid som också gör det mer intressant.
Men jag ska inte förneka att CSI (Las vegas så klart) också intresserar mig, trots att de har väldigt high tech utrustning för att ta fram bevis etc. Det är någonting med att hålla tankeverksamheten igång och mysterier som intresserar mig. Jag kan inte få nog av det!

Jag önskar mig en sak i julklapp redan nu (måste börja tidigt med min önskelista) ett cluedo spel! När jag va liten så förstod jag aldrig hur man skulle spela, hade svårt med reglerna där, men jag har aldrig lagt den önskan på hyllan att få lära mig de spelet. För visst var det en svensk serie som inspirerats av det spelet? Som hette nått med röda tråden eller så? Jag har ett vagt minne av det..

Jag hyllar deckar serier som inte bara är en massa bang bang


3 olika generationer av miss marple.

Beloved Sunshine!ÅÅÅh äntligen har man lite sol här i "no where" och jag har LÄNGTAT efter det så himla länge! Min sommarskrud som jag ordnade när vi var i Thailand försvann så otroligt snabbt tack vare de regn och rusk som dragit fram de senaste två veckorna och inte blir det lätt att ordna det igen.
Så jag hoppas innerligt att väderleksprognosen inte stämmer när de gäller ett nytt regnväder!

Igår när jag umgicks med min svärsyster (eller vad man ska säga) E så hittade jag Hawaiian tropis nya brun-utan-sol produkt (BUS kallar jag det) och den var jätte smart, den är uppdelad med BUS och lotion, så man får vrida toppen av flaskan till den nyans man vill ha och då kommer den doseringen av lotion och BUS ut så de bara är att blanda och smörja in, de tycker jag var jätte smart! För de är inte alltid så lätt att hitta den nyansen man vill ha när man letar bland andra produkter, och de skiljer ju sig från kroppsdel till kroppsdel dessutom.
 Så kolla gärna in HT's nya BUS.  (fina förkortningar va?) Den var lite fördyr för min plånbok just för tillfället, ( ca 150 kronor i butik) men jag rekomenderar den gärna. 

Om man vill spara lite så kan man ju ta en BUS creme och blanda den själv med lotion, men de är svårt att komma på hur mycket man ska blanda av dem båda då. Fast samtidigt tycker jag att DOVE's sommer glow är riktigt bra den också, och då är de ju redan blandat och klart, men minuset där är ju att man inte får välja nyans själv.

Hoppas solen stannar så man slipper fuska sig till brännan. Men snart måste jag!

Trevlig kväll allesammans!

Who am I x2

Här kommer några test som jag tidigare gjort ¨på facebook, stämmer de tycker ni? jag tycker bäst om beskrivningen för sjöjungfrun.

Kristina's birth date says this about them:

Bill Gates - you have got competition! You've got a head for money and money. You'll make it prime-time some day, even if you haven't figured out how yet. A supreme individualist, you should try to shy away from a corporate job. Instead, make your own road - so that you can be your own boss. 

What Rose Color Are You?

     Kristina is a Yellow Rose!

Kristina is like the sun - warm and caring. You are a joyful and fun person and love to be around your friends.
What Kind of Smile Do You Have?

  I have a Friendly Smile
You love everyone and they love you back. You are a true people person and have the smile to show it. Your smile, as well as your personality, is genuine and sweet, open and cheerful. You will often find yourself being confided in and you will never be short of friends. You are also quite optimistic and have a great sense of humor and a caring personality.

What Mythological Creature Are You?

  You Are a Mermaid
You are a total daydreamer, and people tend to think you're flakier than you actually are.While your head is often in the clouds, you'll always come back to earth to help someone in need.Beyond being a caring person, you are also very intelligent and rational.You understand the connections of the universe better than almost anyone else.

Who am I?

Gjorde ett test på en sida och fick en beskrivning hur jag är:

You are a natural best friend. You are very loyal and faithful.
In your eyes, your friends can do no wrong. You will stick with them no matter what.

You have a protective streak, and you can be downright nasty if you're being threatened.
More than anything else, you are playful and laid back. You truly live in the moment.

Ohhh no!

Ja vad ska man säga, jag har kollat på alla avsnitten av "The hills" som finns tillgängliga nu på säsong 5 och jag kan bara säga att jag hoppades att Heidi skulle gå ifrån Spencer på riktigt (ja jag vet att skvallerpressen informerat om giftemålet men ja) Men i de 10 avsnittet så var det dags för deras bröllop. Jag tycker att de inte är sant! Som jag skrev i mitt förra inlägg så tycker jag att han är respektlös och en skitstövel om jag får tillägga det, Men ja.. Hoppas de inte är på riktigt.. om de är ett äkta förhållande och äktenskap så hoppas jag att Spencer genomgår en radikal förändring, trots att han gjort ett försök så tror jag inte det blir långvarigt.


No, we're done!

Ahhh har stillat mitt "The hills" begär nu och kollat på 4 avsnitt. Så därför kommer jag skriva av mig om de 4 avsnitten jag sett än så länge så sluta läs nu om ni inte vill veta vad som hänt:

Jag blir alltid så frustrerad när jag kollar på de, för jag menar hur kan man bli så som Spencer är? Han är ju helt störd, jag vet att de är lite (mycket?) påhittat i den serien, men herregud.
Han stöter på¨andra tjejer men lovar dyrt och heligt att det inte skett, han spöar de som avslöjar hans påhitt till hans flickvän/fästmö/fru eller vad nu Heidi är.. Om man har lust att flörta med andra så måste man kunna tänka på den andra personen i förhållandet, inte vara så självisk. Och sedan ljuga henne rakt upp i ansiktet att han inte besökt henne igen..

Och det som gör mig mest förbannad förutom otroheten och lögnerna som han håller på med, så är de hur han beter sig mot hennes mamma, om någon skulle vara så respektlös mot min mamma eller mot min syster som han är, då skulle den personen vara utanför dörren snabbare än ljusetshastighet. Min familj är de viktigaste jag har och de måste man acceptera. Och om Heidi klarar av att låta någon behandla sin familj sådär, då har de gått förlångt!


Gah! de där var skönt att skriva ur sig.


Crap!

Nu när vädret inte är de bästa har jag en tendens att bara sitta och vänta ut det, jag har städat lite men de tar evigheter. Så jag har spenderat kvällarna med att kolla på kassa filmer, woho!

I torsdags efter jag och Luz varit ute och gått så kollade vi på två filmer, confession of a shopaholic (som jag sett kanske 5 gånger) sedan gjorde jag misstaget att starta "camp rock" filmen, den var urkass. Samma visa i varje fjortisfilm. Jag gömde mig mestadels och gapade att jag hatade filmen, och ¨ja, jag hatar den filmen. Urk. Igår kollade jag på the truth about love.. Med jennifer love hewitt en ganska gammal film, först och främst låtsades de ha en engelsk dialekt (WTF?) det var såklart ganska skrattretande, men den handlade iaf om en man som är otrogen mot sin fru.. med sin fru.. som låtsas vara anonym. de ni! Men slutet kan nog alla gissa. Om man vill somna så ska man kolla på den filmen.

Just nu sitter jag och väntar på tvätten ska bli klar så jag får försöka bryta mig in i maskinen och ta ur tvätten (skit tvättmaskin!) och väntar även på nya säsongen av the hills (jag vet, jag vet, men de är underhållande)

Mamma berättade att sveg hade nämts på tv4 vädret för de har kommit så mkt regn, och som Erik skrev igår: snart simmar fiskarna förbi utanför fönstret.

Hot stuff

Man kan ju inte direkt säga att Juni har kommit med bra väder, det är så pass att man har en otrolig tur om det inte regnar när man går ut och går, de är så himla trist och absolut för de ungdomar som tagit studenten och de som haft skolavslutning. Urk.

Jag hade planerat att jag skulle rensa lägenheten idag, de är så svårt att gömma undan saker nu, finns inte ett enda ställa som jag inte redan har proppat fullt med saker... öch oftast har man lagt något som man behöver längst in och måste dra fram allt, och de är så lätt att hela lägenheten blir rotig igen då, för jag kommer ju aldrig ihåg exakt vart jag gömt just den grejen.. Huvva, Så min plan för dagen var egentligen att jag skulle ordna plats i förrådet och bära ner en massa gamla möbler etc dit så jag kan sätta upp 5 hyllor i gästrummet, mycket lätare att hålla ordning då. Men jag kan inte hitta förråds nyckeln, det hade jag inte räknat med i planeringen.

Så nu sitter jag här och undrar om de är någon ide att försöka gömma allt i olika skrymslen och vrår igen så lägenheten ser ren ut.. igen. Men de är ju evighetsgöra. Men jag har ju slängt en massa saker så jag förstår inte varför de inte blir mer fria ytor nu.. Ett mysterium.

Kollade runt på aftonbladet och de var en tävling om den godaste hamburgaren, och jag tänkte att ist för att skriva in recepten här så tar jag klippet ist så ni får känna efter själva om de vore gott med lite hamburgare idag. Hoppas bara att ni har uppehåll så ni kan göra goda grillade hamburgare ist för stekta, de tar ju bort känslan av de hela.

enjoy: (observera att ni kan förstora klippet och pausa om de är något av de ni vill testa)


I have a dream..

Vi är fortfarande kvar uppe i björkarnas stad, det har dock inte varit så fint väder någon av dagarna och jag önskar nästan att jag hade tagit med mig mina ugg boots, för jag fryser som satan.
Både igår och idag har vi varit ute på stan och shoppat, och de är ju alltid lika roligt tycker jag, Det bästa är nog att min kära mor, som aldrig riktigt sett de som en rolig sysselsättning, har hittat minst lika mycket som jag och vi hade riktigt roligt. Och min kära syster hittade riktigt snygga jeans på första affären vi gick in på.

Än så länge har jag handlat:

2 munkjackor (H&M, Nicole)

5 linnen/tunikor (H&M, Gina tricot)

2 Tights (Gina tricot)

2 par skor (skopunkten)

1 par linne byxor (H&M)

 

tror inte jag glömt något.. men aja.. kanske bäst de ;) pinsamt att lista upp de sådär.. enklare att säga att väskan blivit mindre till hemvägen.

Önskar att jag hittar ett jobb snart.


My beloved H, and the curse off the yellow shoe

När vi kom till H och A fick vi ett varmt bemötande, de var otroligt mysigt.
När vi släpat upp vår packning till lägenheten (otroligt många trappor) var det bara att gå ut och vänta på bussen in mot vasaplan och Taj mahal. Det var en otroligt rolig och mysig indisk restaurang (kyparen va rolig alltså) och maten var så himla god, man blev verkligen proppmätt. Sedan promenerade vi till en irländsk bar som var fullsatt, men vi lyckades få oss ett bord.. mindre lyckade kaffedrinkar men trevligt sällskap avslutade kvällen någorlunda tidigt (ingen koll på klockan, de är ju ljust så länge nu så de kanske var sent?)

Idag tog vi oss en tur på stan och kom hem med några shopping fynd (Några påsar dvs). Och sedan serverade sys en jätte god couscous sallad med mycket gott.
Vi tog även idag bussen in till stan och besökte Tapas och käkade flera goda rätter och smakade på gott öl, jag skulle gärna göra de igen, men plånboken blev mer tom där än på shoppingrundan.

Nu i skrivandets stund har vi precis sett Sveriges förlust mot Danmark, och antar att "den gula skons förbannelse" stämde även idag, att vi kunde missa så många chanser gör mig lite små putt.. TYPISKT.
Men de värsta är väll att de varit så många som köpt biljetter dit som hade ökat nå fruktansvärt i pris, stackars dem! Huvva..

Nu ska vi nog ta de lugnt framför TV'n och imorgon kommer de nog bli ytterligare en tripp mot shopping.

Saknar min kära kära L, nästa vecka tar vi tag i de här!! ;)


I am what I am...

a disaster..

De är något som min mammas bil skulle säga om sig själv, om den kunde tala iaf..

Igår (fredag) blev det en tidig morgon för jag och min kära mor skulle bege oss 50 mil norr mot Umeå där min älskade underbara sys bor och hennes älskade A.
Jag stresspackade (alltid ute i sista minuten) och glömde hälften vad jag ville ha med mig.. sedan så var vägen vi valde mot sundsvall RIKTIGT dålig, de var ombyggnation på gång så de var mestadels grus som man var tvungen att sakta fara över (men de gjorde inte lastbilarna) När vi var ca 4 mil från sundsvall började bilen hacka.. sedan la den nästan av så mamma var tvungen att pumpa på gasen... jag svor tyst för mig själv och hade ett tyst samtal med bilen att om den inte skulle skutta in till sundsvall så skulle jag personligen banka sönder den. Men som tur var så tog den sig hela vägen till Volvos verkstad.. men där var de fullt så vi var tvungen att skutta vidare mot OK's verkstad.. (om den inte gjort de och jag slagit sönder bilen skulle ju de betyda att jag skulle betala en ny bil åt mamma) Och verkstads besöket gick någorlunda snabbt för mamma visste ju redan vilken del som skulle bytas.. För de har de redan varit problem med. Aldrig mer Volvo enligt mig.. och jag tror inte att de finns något som kommer få mig att ändra den uppfattningen.

Men efter det var allt prima ända upp till Umeå, och tro de eller ej så var det en volvo som brunnit precis innan vi kom dit.. det gjorde mig mer säker på att man hellre ska satsa på andra bilmärken.

Not everything is black or white

Sedan jag kom hem har jobbsökandet varit ett faktum, hur ska jag klara mig utan inkomst? Som tur var hade jag gett $store mitt CV och tack vare att jag besöker dem ca 1 gång per dag så lyckades jag få mig en jobbdag den passerade veckan, och det var tal om att jag skulle få hoppa in igen på torsdagen men så bra blev det inte. (Men kommer antagligen få jobba en dag nästa vecka och förhoppningsvist kan jag hoppa in när semesterveckorna startar)

Efter det att jag kom hem från Thailand så är det precis som om min kropp suger åt sig fett och vatten för jag kan inte få på mig mina jeans längre, alla mina kläder känns obekväma och jag vet inte hur det kommer sig? När jag och J var i Thailand så var jag helt hundra på att jag gått ner i vikt.. Och när jag kom hem hoppade jag nästan av förväntan att mina jeans för första gången sedan jag gick i skolan skulle kännas lite förstora.. dock fick jag inte dem över höfterna nästan, vad hände?
Så på grund av detta hemska uppvaknande så har jag och min kära Luz varit ute och gått ca 45 min varje dag den här veckan, och när jag va förbannad så pinnade vi regält.
Dock kommer det nog ta ett tag, men jag har mitt mål.. Men jag vet inte hur jag ska klara mig utan mina chokladdoppade cashewnötter (stavas kanske inte så men skit samma).

Men men... kämpa kämpa kämpa, antar att de är de som gäller

RSS 2.0