Nya fynd

Idag har varit en lugn och skön dag. Vaknade väldigt tidigt men somnade om minst 3 ggr och steg slutligen upp vid 11 tiden då jag insåg att det inte gick att hålla på så hela dagen. Tog tag i mitt rum direkt på morgonen och det var riktigt skönt att få de städat. Självklart är det fortfarande en massa saker som måste bort och ställas på plats där de hör hemma, men det är otroligt skönt att jag inte har min hord med dammråttor under sängen längre, känns skönare att andas. Men är man lat så är man.. och jag hade ju sagt att jag skulle göra det idag så då var det bara att göra det.

När jag varit så duktig med att städa så drog jag på mig kläder och for hem till lägenheten och vattnade blommorna, hade planerat att städa lite där också men jag hade ingen energi till det.. så jag sprang in och vattnade sedan var jag så ivrig att hämta ut mitt H&M paket som anlänt idag. (skulle ha anlänt förra veckan! segproppar!) hehe. Därefter tog jag en rutinmässig kontroll av Dollars lager och fyllde en korg med gosaker ganska snabbt.
Jag är helt otrolig, men jag blir så lycklig! Anledningen att jag skulle dit var för att köpa nya solglasögon att ha i bilen då jag såg att de som jag hade där hade blivit mosade.. så jag kände att det var nödvändigt. Och tack vare de mosade glasögonen följde en massa andra saker med mig hem.

Jag köpte bland annat: skinnhandskar (jätte söta!) nya solglasögon, körsbärsfestis, nagelfil osv.. sedan köpte jag godis till min söta vovve och en massa godis till mig och mamma. (Egentligen bara till mamma men de är ju jag som kommer äta upp det innan hon ens får känna doften av dem, hehe)

När jag kom hem:

Jag: "Jag har shoppat!"
Mor: "Jag vet ingen som ler lika mycket som dig när de har shoppat"

Jag vet.. det är hemskt.. haha.

Mamma bjöd dessutom på en jätte god smoothie när jag kom hem, sedan har vi suttit i en varsin soffa och kollat på dator och TV.
Haft en mysig hemmakväll helt enkelt!

Det som kom från H&M: en skön kofta, en pälsväst och en söt topp.



Från dollar: Handskar och körsbärsfestis.
Ett stativ till kameran kom med posten idag.



Min utstyrsel under dagen, Mina snygga skor som jag fick av syrran, och titta vad rent det blev!


Dreggel

Har haft en ganska tung dag idag, ville absolut inte vakna i morse, jag kunde lika gärna sova 3 år kändes det som. Dessutom hade jag J bredvid mig i sängen vilket inte gjorde det lättare för mig. Jag ville stanna där för resten av mitt liv om jag fick det.
Men tyvärr så var det arbete som stod på schemat och tro mig, jag uppskattar verkligen att jag har ett jobb, vill aldrig bli arbetslös så pass länge igen.
Har känt mig väldigt tung de senaste dagarna, kroppen har inte mått bra, jag har varit trött och hostig och snörvlig. Känns irriterande att förkylningen som ligger och bubblar ALDRIG slår ut i kraft så den kan försvinna.

Nu på kvällen kom Ems förbi och jag blev jätte glad för det! Underbara hon som orkar åka ända hit för att umgås, det brukar vara ett big no no att åka hit till V. För de ligger så långt bort från allting. Uppskattar verkligen att hon ville det. Så nu måste jag nog följa med ut nästa gång hon frågar trots allt ;)

Nu när jag Ems åkte hem så kände jag att jag höll på att utplånas av trötthet men kunde inte låta bli att förstrött bläddra i en katalog och självklart fastnade jag för vissa saker. (Ovanligt? NEJ)

Tänkte visa vad jag dreglar över ikväll som jag absolut ska skaffa:



Okej som ni kan se så är det ett bäddset som verkar väldigt snoffsigt, det har jag drömt om att skaffa i över ett år nu. Det finns i creme och svart tex.. vet inte vad jag ska välja? Creme liknar ju ett hotellrum väldigt mycket, och det är trots allt inte helt fel.

Nummer två på dreggellistan är en annorlunda kristallkrona, älskar kristallkronor.. även de old fashion.. Men känner att den där lampan tilltalar mig något oerhört.

Och den sista saken som jag fantiserat om ett tag nu är ett skrivbord. Jag har ägt ett skrivbord, men det försvann antingen till U eller in till min systers rum men det var absolut inte så som det här, även om det var väldigt praktiskt.. Älskar den äldre stilen på vissa typer av möbler, typ som byråer, bord och stolar. Det piffar verkligen upp och ger en viss charm. Jag har drömt om ett sådant skrivbord sedan jag och J kollade på ett antik program på tv (Jag kollar på sakerna och J vill veta priserna ;) hehe, vi funkar bra ihop..). Så det där skrivbordet får mig varm inombords.


Nä nu ska jag sova, kan inte stava och håller inte koll på tangenterna. Imorgon är jag ledig igen och då ska jag göra både mig och mamma en tjänst och städa mitt rum. Haha. Ser ut som ett bombnedslag och samtidigt en kennel.. en kennel för dammråttor.

God natt ♥

Himmelsbröd


Bakade som sagt bröd idag och i det här inlägget kommer jag visa hur det gick för mig. Jag tycker själv att det blev jätte gott och kommer absolut göra det igen!
(Får se sedan vad J tyckte om det.. )

Det man behöver är:

25 g jäst
5 dl fingerljummet vatten
1 dl mjölk
2 tsk salt
1 msk honung
5 dl ljust och milt fullkornsvetemjöl
7½ - 8 dl vetemjöl


Smula ner jästen i en bunke, blanda mjölk och vatten och häll lite över jästen. Rör om så att jästen löses upp, häll där efter ner resten av vatten och mjölkblandningen.

Blanda i salt, honung och mjölet.

Blanda snabbt ihop degen, strö lite mjöl över degen och täck sedan bunken med en bakduk/kökshandduk och sedan får degen jäsa i 1 - 1½ timme.

När den har jäst:



Starta ugnen på 250 °C

Strö mjöl på bänken, häller försiktigt ut degen på bänken.
Man får absolut inte knåda degen!

Strö på lite mjöl ovanpå degen och tryck sedan försiktigt ut degen så att den blir 30 x 40 cm.


skär sedan upp degen med hjälp av en degskrapa (jag använde en pizzaskärare de fungerar lika bra), i 7-6 cm remsor. Dela varje remsa i 2-3 delar på snedden. Försök få dem ungefär lika stora. (det gjorde inte jag)




lägg sedan bitarna på en ugnsplåt som är försedd med bakplåtspapper, ställ in den i mitten av ugnen 8-9 minuter. Låt dem sedan svalna utan någon duk över för då blit ytan godare.

När de har svalnat är ett tips att skrapa av det överflödiga mjölet.
Sedan är det klart!



Otroligt gott och enkelt. Inga svårigheter! Dock ser mina lite missbildade ut.. haha.


Fartfylld

Dagen började med att jag med panik i kroppen vaknade och trodde att J hade försovit sig. Som tur var hade han kommit upp i tid till bussen och det var jag som hade vägrat vakna. Tur att inte jag behövde göra något speciellt idag.
Jag har varit väldigt slut den senaste veckan och jag kan inte beskriva hur skönt det var att somna i vår säng och ha J bredvid mig. Sover otroligt bra här och jag vaknade utvilad och klev upp 8.

Idag har jag tvättat 3 maskiner tvätt (3 får vänta tills imorgon) och sedan fick jag tillbaka min älskade bil som varit borta i två månader på grund av en ung idiot backade rakt in i mig i fullfart och sedan smet! Men nu känns allt bra igen när jag har fått hem min underbara bil.

Jag har handlat lite småsaker så som tvättmedel osv men jag har även bakat bröd.
Otroligt gott bröd dessutom om man får säga det själv.

Ska skriva ett inlägg nu med bilder hur man bakar brödet.

Ska försöka hitta på en ny spännande design men känner mig ganska uppgiven, vill lära mig photoshop först, men jag lyckas göra det mesta i mitt program men jag känner att PSE har fler möjligheter, dock förstår jag mig inte på PS överhuvudtaget och dessutom finns de inte så många tutorials så jag kan lära mig.. aja vi får se om jag kommer på något roligt.

Längtar tills min J kommer hem ikväll ♥


My wish list

Okej nu börjar det närma sig min dag.. och jag börjar få frågor vad jag önskar mig.. så nu tänkte jag ge er lite tips.

 

 

Okej de här är några saker jag skulle vilja ha:

♥ Ett laptop stöd, älskar att ligga i sängen och pyssla med datorn, men vill inte att den ska bli dammig och bli förstörd, därför vill jag ha en det. Kostar cirka 150 kr på IKEA.

♥ En gymboll / pilatesbll, 75cm i diameter.. kostar cirka 300 kr.

♥ En ny datorväska från gina tricot.. 250 kr kostar den. VILL HA! (dock måste jag kontrollera måtten så min dator får plats i den?

♥ En extern hårddisk som endast behöver USB (alltså ingen ström kabel) Vore skönt att slippa kånka runt på min hårddisk hela tiden och försöka hitta strömuttag till den.

♥ Självklart önskar jag mig skor. Vill ha vad som helst i skoväg bara de är snygga. Har strl 37 i vanliga skor och 38 i stövlar ;)

♥ Jag önskar mig också en ny väska.. en vanlig väska, men en stor en, hatar små väskor.. de får inte plats något i dem och jag tappar bort dem..

Hm..

Önskar mig nog inte så mkt mer? Jag blir glad för allt! Skor, smycken, kläder, böcker, gärna laptopstödet och en extern hårddisk.. Men som sagt.. jag blir glad för allt. Varje gåva har väll en tanke bakom?


Är det ett skämt?

Heidi Montag har gjort det igen. 10 skönhetsoperationer under en dag vilket resulterade en stor belastning på kroppen och hon var nära på att stryka med.
Hur kan en så ung vacker tjej försöka ändra sitt yttre så pass? 10 operationer? Snart kommer hon se ut som den männsikan som mest liknar en katt i anstiktet på grund av alla operationer.
Det är patetiskt!
Okej att man opererar näsan, okej att man opererar brösten så de blir mindre eller större, men att ändra sitt ansikte så att man inte kan le och ser mer ut som en staty blir lite väl mycket. Det fanns flera bilder på henne som blivit taget efter operationen och hon var inte den Heidi som hon var förr, den glada Heidi. Hon såg ut som en staty, en sval och kall staty. Jag har aldrig gillat Heidi, men jag trodde att hon bara spelade blåst. Men nu har jag ändrat min uppfattning!
Hon var vacker som hon var, men först kom bröstförstoringen och sedan ännu en.. och då gjorde hon en paket lösning! Gaah, gör något som får dig att må bra! Utsidan är inte allt.




Fler bilder

Funderar

Funderar en massa ikväll känner jag, jag ifrågasätter och konstaterar. Dock har jag alla konversationer med mig själv, tyst för mig själv. Börjar nog bli trött. Känner att det är så mkt jag vill dela med mig av men jag glömmer bort det och börjar på nya funderingar. Jag har kommit på vad jag vill göra för design, men den är för sommrig för stunden och jag känner att jag måste vänta med den. Jag ska dock börja klura lite på den och göra en som passar årstiden eller ja, den kommer vara mer neutral. Känner dock att jag är väldigt less på blogg.se's upplägg  på startsidan och att det laggar otroligt mkt. Oftast på kvällstid då de flesta har tid att sätta sig här.. och självklart så är inte jag bättre. Men de börjar likna när man var medlem i Lunar och hade stora problem att komma in då de hade för stort tryck med förmånga medlemmar. Och jag har dessutom för mig att det var en åldersgräns här? Men det kan vara mitt minne som spökar.
Känner också att de är ganska frustrerande att de bloggar som är "mest aktiva" som syns först och inte mest besökta tillexempel på första sidan, vem som helst kan ju sitta ooch skriva "hej" i 75 inlägg för att få sina 5 minuter i rampljuset där, borde det inte vara lite mer seriösa bloggar som framhävs? Jag ser inte mig själv som en av dessa som jag vill lyfta fram, absolut inte, jag är alldeles för lat och i min egna värld för att överhuvudtaget klassas som aktiv, men jag känner att designbloggar, fotobloggar, modebloggar och dyl borde få mer plats än fjortisbloggar?

Nåväl jag är lite trött och tjurig, jag känner bara att de som förtjänar att synas hamnar i skymundan? Men de är kanske bara jag som tycker det.

Notis: de här var inte direkt de jag har suttit och funderat på dessutom, så här funkar min hjärna, jag hoppar bara runt.. skulle skriva om en garderobsrensning? Se hur tankegångarna kan gå ibland. Haha

Dock har jag en video som kan höja stämningen en kväll som denna.




Gaah!

Igår kom Em och hämtade mig på jobbet, vi åkte hem till henne och hon bjöd på jordgubbs te  och smörgås men hon hade också slagit på stort och skämde bort mig med en semla! Mmmm.. Älskar semlor! =D Och sedan fick jag min efterlängtade julklapp dessutom NYA SIDEN PYJAMASBYXOR! Hell yeah! TACK TACK TACK!

Efter en snabb fikapaus satte vi igång och färgade Ems hår medan hon pratade med Madde via högtalaren, så jag fick också prata med Madde, saknar henne. Fan inte känt henne förut men gud vilken underbar tjej de är, tack vare J har jag träffat två underbara tjejer som jag kan lita på, det är bara positivt med J ;)
Dock så tror Em att hon har tunt och kort hår (vart har du fått det ifrån din toka?) så trots att jag använde varenda lite droppe av flaskan så är de fortfarande inte helt 100 så måste fixa de en annan dag..
Notis till em: Köp 2 flaskor med hårfärg när du ska färga håret, ditt hår suger åt sig färg som en svamp!
Em är lite av en tidsoptimist så när klockan var 18:30 hoppade hon in i duschen för att få bort färgen så vi kunde möta de andra på Björnrikegården.

19:03 (enligt Ems klocka) kom vi dit och slöt oss samman med resten av tjejgänget. Tjejgänget denna gång bestod av: Ems, Marie, Madde, Linda, Anna och Jag.
otroligt roligt att umgås me dem, Marie underhöll med en rolig historia så tårarna nästan rann, maten var superduper god så det kändes som om magen svullnade upp till "jagärgravidiniondemånaden-storlek" och tur var de nog att jag hade mina jeansleggings som bara har resår i midjan ;)
När middagen var uppäten och magarna uppsvullna kom ytterligare ett gäng dit från Sveg så vi satt och käbblade lite och efter det drog vi till "Huset" där några av tjejerna bor och stannade där till 23 tiden någongång men sedan kände jag att det var dags att åka hemåt och krypa till kojs.

Tack för en bra kväll!

Klicka för att stänga bildenKlicka för att stänga bildenKlicka för att stänga bilden

Bilder: Snodda från Ems blogg, fler finns där.
 

Mjau?

Jobbat kvällspasset idag, och jag tror att det var den första dagen jag känt att jag inte hade något där att göra? Det var nästan inget att göra, det kändes riktigt onödigt att jobba 4 personer, så vid 2 tiden gick Marie hem, sedan vid 3 stack Eme. Jag och Maud var såklart de som dragit fel strå och fick stanna till klockan 20. Men ja, som sagt så fanns de inte så mkt att göra så M kollade på skidskytte och jag fixade med lite småsaker bara.

Imorgon efter jobbet ska jag hem till Eme och se hur hon bor i sin lilla personallänga och färga hennes hår, där efter så ska vi på Björnrikegården och käka. Hoppas bara att min lön kommer imorgon som det är sagt, annars får jag diska för jag hade inte ens 30 kr på kontot nu på eftermiddagen.. aj aj.

Leighton Meester har spelat in en låt med Cobra starship . good girls go bad.
Vill ni lyssna? Jag gillade den faktiskt.. lätt att sjunga med i ;)




Åh vill se en mysig film just nu, men jag måste sova om jag ska orka ta mig upp imorgon, och måste absolut samla kraft så jag orkar åka bräda på lördag, för det är de som står på min lista nu, med Eme.. Snutt


Meen...of c!

Jaha... då fanns inte den snygga jackan på junkis längre! Vad irriterad jag bliiir! Varken den blå eller den lila. Kan någon säga mig varför? Är de bara för att jag äntligen hittade en jacka som JAG ville ha? Det känns riktigt irriterande måste jag säga! Nu när jag äntligen kommer få lön och allt.. när jag väl kan köpa den? Aja, irriterande.
Of course, but what can I say? It sucks.

Har kollat runt lite bara för att hitta en lika dan någon annanstans men hittade den inte, jag måste vara lite seg men men.. Men jag hittade dock en jävligt snygg vanlig jacka, en vår jacka.. Men hur ofta är de vår här liksom? Känns som om de antingen är höst eller vinter, aldrig vår eller sommar. Jo... en vecka max.. Men de senaste åren så har det kommit snö i maj/juni och det har varit skit kallt. Oftast har jag lyckats pricka in det så pass att jag kommit hem preciiis när de börjar bli kallt igen från mina utlandsresor. Haha.. Pest eller kolera?

Tänker dock inte lägga in en bild på den jackan eller skriva vart jag hittat den då jag vill hinna köpa den först så ingen kan snuva mig på konfekten ;)

Idag har jag varit till Marie, den bästa frissan som jag stött på, och fått öveflödet på huvudet nedtrimmat till en kaluffs. Haha.
Ni skulle bara se vilken hög det blev på golvet. Jag sa åt henne att hon fick göra som hon ville, att det skulle klippas upp men inte bli för kort och hon fick göra som hon ville med luggen. Och som vanligt gick jag därifrån med ett leende på läpparna. Ni ska bara veta vad lätt mitt huvud blev nu ;)




Vad tycker ni?

Nu har jag fringe eller bangs igen eller hur man nu vill säga.. en lugg iaf. Och hon gjorde den lite rundad och klippte till håret på sidorna så de ramar in lite mer. Jag gillar det.


Det jobbigaste är dock den lilla virveln jag har i pannan som gör att en liten del av luggen vill göra en "stig helmer" och stå givakt. Precis som om den lyssnar på en Queen låt..: "I want to break free.."




Sitter och planerar en ny design, de är därför min sida ser så tråkig ut just nu tyvärr.. Och jag har svårt för att fokusera på det i långa perioder.. började göra en ny design förut, men den ratade jag snabbt.. så nu sitter jag och skissar, slänger, suddar och gör om. Sedan måste jag hitta på koderna som får det att funka också... gaah!

Lita lôn e kångro

Sitter på jobbet, tagit en liten paus. Känner mig helt slut i huvudet sedan igår och de problem som uppstod de tre sista timmarna av dagen. Pust och frust. Kändes verkligen inte som om jag hade någon lust att kliva upp idag och möta de problemen idag. Och försöka hitta lösningar. Men Marie var pigg på morgonen och hittade snabbt det som hade orsakat de största problemet och det var otroligt skönt att få det ur världen. Jag var alldeles för trött och less igår för att se det uppenbara.

Idag är det en ganska lugn dag än så länge (peppar peppar) så vi har hunnit med väldigt mycket och det känns otroligt bra. Tror jag ska städa lite nu på eftermiddagen, det blir så otroligt dammigt när man har en så öppen reception som vi har.

Otroligt sugen på att skutta in till shoppen och köpa en ny vinterjacka.. men som tur är har jag inte hittat en som jag vill ha.. där.. men hittat en på junkyard. Men den var i en förliten storlek.. hellst vill jag ha en M för då får man plats med stora tröjor under. Får iofs plats med de i min jacka nu också, men det är otroligt irriterande när fickorna gått sönder. Nej.. vill verkligen ha en ny.

Dessa hittade jag på junkis:




Bilder: Junkyard

Den lila kostade 3499 och fanns tyvärr endast i XS.
Den blå kostar 1999 och finns i M.. Men då skulle jag ju gärna vilja ha den lila såklart.

Varför vill man ha de dyraste för?

Bad romance

Idag ville biljäkeln inte starta igen, men jag gjorde som vanligt och tvingade den. Om inte jag får sovmorgon får inte den de heller. Haha.
Dagen började lite stressigt, råkade sova 20 min förlänge så fick stressa till jobbet, men kom ändå dit först så de kändes bra.
Förstår dock inte varför folk ska snåla så mycket, om man tar sista sockerbiten varför inte köpa ny? Varför ska vissa alltid få betala allt? Jag bjöd kollegorna på lyxfika idag, då fick man frågan om de var köpt på dricks pengar, vadå för drickspengar? vi har inte direkt ett jobb som man får dricks på. Varje gång det finns fika där är de någon som köpt det för egna pengar, som en trevlig gest. Men denna person som jobbat där i x antal år verkar tro att det är fritt fram och att de går på företaget eller på dricks? Det gjorde mig faktiskt riktigt irriterad. Denna person köper såklart ALDRIG fika, thé eller sådant som den själv fikar. Nej nej, de är vi andra som får betala dennes fika. Det gör mig irriterad. Därför kommer jag gömma allt gott från denna person i framtiden. Bjuder man inte kommer man därför inte bli bjuden av mig. Så är de. Riktigt irriterad över att folk klampar runt som om de vet allt hela tiden, som om de äger stället.

Äntligen har jag fått det ur systemet.. baaah.. nu kan jag andas lite lugnare. Snart kommer jag ha dit en egen låda som de står "Kristinas" på och bara säga till vissa att de får ta ur den. Det låter löjligt men fan vad med pengar man gör av med för att någon annan snålar. Utgifter man inte borde behöva.

När jag kom iväg från jobbet smög jag in i Björnrikets skidshop och köpte ett linne+ de där jeans leggingsen som jag redan köpt en gång. Var tvungen att byta till en mindre storlek så nu säljer jag de andra paret.
Någon som är sugen på ett par riktigt snygga jeansleggings i 29" ? De är riktigt jeanstyg i dem, lite strech dock och snygga slitningar och sömmar? Inga bakfickor men dragkedja i benslutet och de var riktigt behändligt har jag märkt.. och endast tvättade 3 ggr (efter det att jag tvättar dem nu).. Nå? Någon som känner att de har 350 kr att lägga ut?

När jag kom hem väntade en urgod soppa på mig och därefter åkte vi till Vemdalen och bowlade på husky. Jag var chaufför, om jag hade druckit en öl hade jag nog somnat med klotet som kudde.
Mitt i spelet såg jag en bekant figur gå utanför den inglasade bowlinghallen och de tog kanske två sekunder innan jag kom på att det var MICKIS!
"Oh mickey you're so fine, you're so fine you blow my mind, hey mickey!"
Fasiken vad länge sedan det var jag träffade honom blir väll så när man tar studenten tänker jag. Pratade lite med honom om hur livet leker och sedan var jag tvungen att fokusera på spelet igen.
Mickis och jag gick i samma klass i gymnasiet, sedan var han tillsammans med min älskling D. Så jag kommer alltid se Mickis som en av mina allra bästa vänner från gymnasiet.

Jag vann första omgången i bowlingen, syrran den andra och mamma den tredje. När hon fått till de rätta knycket. ;p Jag lyckades fixa en enda strike på hela kvällen och det intäffade på det sista kastet. Men jag hade jävligt bra linje på de flesta kasten, men dock har jag ingen styrka i armarna så de gick aldrig hela vägen. Skit också.
När vi kom hem tog jag fram mina frissör saxar och satte klorna i min älskade systers förstörda hår efter mexico resan.. Det blev nog kortare än vad hon tänkt sig, förstår inte riktigt hur de hände för jag klippte nästan inget i de nedre partierna av håret utan mestadels övre delen så de slitna håret där försvann, men ja.. jag måste ha klippt jävligt konstigt förra gången eller denna gången för jag hade inte planerat att klippa bort så mycket av längden. Men nu har hon fräscha hårtoppar och så satte vi i lite förlängningar dessutom så hon fick sin långa fläta som hon gillar.
Hon kanske lägger upp en bild sedan?

Gillade hårförlängningen/slingorna dock, de blev bra.. fiffight påhitt.



Men nu ligger jag och lyssnar på lady gaga och låten bad romance. Gillar verkligen den.. videon är dessutom underhållande. Tycker att jag känner igen lite moves från Michael Jackson i den videon.. Och dagens hyllning går till lady gaga och hennes härliga stil!

Visa lite intresse FFS!


Burrr

Minus 30 grader har man vaknat till i cirka en vecka nu, mer än en vecka. Och självklart har inte min hyrbil en motorvärmare. Så varje morgon får man sitta och huttra i bilen i cirka 10 minuter innan de kommer lite värme, lagom till att jag redan kommit fram till jobbet. Urk.
De senaste dagarna (4-5 dagarna) så har inte bilen velat starta på grund av kylan, men jag vägrar ju ge mig och tvingar igång den.
Fattar inte hur kylan kan hålla i sig, men det kanske inte är så farligt med den globala uppvärmningen trots allt då? För jag märker då inte. Okej tro inte nu att jag blundar för allt annat.. nej nej, de är bara att jag tycker lite synd om mitt frusna kalla jag.

Har hittat en ny favorit bland dofter.
Sprang in på apoteket innan jobbet i går (torsdags) och lade en ny deo i shopping bagen.  Natuvive verkar ha väldigt bra produkter, och man känner ju en viss tillit till apotekets sortiment. Det är ju trots allt apoteket.
Så nu sitter jag och smyg luktar mig själv under armarna och trivs med det. Tror det är fler som borde lukta sig själv i armhålan lite då och då.
Så nästa gång jag har vägarna förbi apoteket ska jag köpa de andra produkterna i den serien. Lukta gott står väldigt högt upp på min självkänsla-lista ;)




Åh längtar

Hittade trailern för SATC 2 idag.. jag vet.. den har säkert funnits länge men jag kom bara på att jag hört att nya trailern var på gång. Men de som stör mig är: ONLY IN THEATERS som de står i slutet. SKA DE BARA VISA DEN PÅ BIO!? då kommer jag aldrig att få se den! Skit också.

Men filmen verkar jätte bra! Serien är bra, förra filmen var bra och jag tror att denna filmen är bra också! Weii!



Cherry cherry boom boom

Nu har jag äntligen börjat vakna till liv igen, det tog ett litet tag innan jag förstod att det var dags att vakna. Men bättre sent än aldrig..

Igår skulle jag städa, men jag kände att kroppen orkade verkligen inte det. Jag vet inte vad som var fel med min kropp igår, jag var yr och det kändes som om jag slukat 3 L alkohol för allt snurrade och hjärnan verkade hänga utanför kroppen. Läskigt var det iallafall.
På kvällen kom Ma förbi med sin flickvän A och vi spelade "När & Fjärran", vi spelade i lag och jag och Ma vann första omgången, och det var ju absolut inte min förtjänst iallafall ;)

Inför nästa omgång var det jag och A som spelade i ett lag och killarna i ett ( Ma, J och He) och det gick ganska bra faktiskt, grabbarna blev dock väldigt påverkade av alkoholen mot spelets slut så jag och A trodde vi skulle vinna, dock visade det sig att Ma hade fuskat lite och plockat på sig ännu mer pengar än vad de vunnit, vilket gjorde att vem som vann än idag är ett mysterium. Hm..

Runt 01 drog J och Li vidare på "fest" och Ma och A gick hem. Vid den tidpunkten mådde jag fruktansvärt illa och var tvungen att gå och lägga mig. (Mitt illamående berodde dock inte på alkohol då jag endast druckit en drink under hela kvällen)

Jag tyckte att kvällen var jätte rolig, och fasiken vad frustrerande det är när man hade rätt svar i tanken men väljer ett annat! Sådant får mig att skrika högt.
Jag är en dålig förlorare det erkänner jag.


Mitt samtal med J under natten:

J - "Jag kommer snart hem"
jag- "Haha, nej de gör du inte gubben"
J - "Hehe, nej de gör jag inte. Men de lät bra"


haha han är så söt ;)


Karriär och köksbesvär

Karriär och köksbesvär
av: Sophie Kinsella

Det här är berättelsen om en flicka som behöver ta det lugnt. Som behöver finna sig själv. Som behöver bli kär. Och som behöver upptäcka hur man använder ett strykjärn.

Samantha är jurist på en stor advokatfirma i London. Hon arbetar dygnet runt, har inget socialt liv och det enda hon vill är att bli den yngsta delägaren någonsin. En dag begår hon ett misstag, ett misstag som hotar hela hennes karriär. Istället för att stanna och försöka fixa till det lämnar hon ­desperat kontoret och hoppar på ett tåg utan att ens se vart det går. Hon kliver av vid en okänd ­station och går på måfå fram till ett av husen. När hon ringer på dörren tror familjen att hon söker jobbet som hembiträde. Utan att veta hur det har gått till har Samantha tackat ja och satt igång med sina nya arbetsuppgifter.

Samanthas arbetsgivare anar inte att de har anställt en Cambridgeutbildad advokat med en IQ på 158 - och Samantha vet inte ens hur man sätter på ugnen. Men kanske, kanske är hon inte så hopplös på hushållsgöromål som hon tror. Kan hon, med lite hjälp, hålla sin bakgrund hemlig och därmed hålla sig gömd för sin mamma och sina arbetskamrater?


Bild: adlibris
Info: adlibris
Köp: adlibris



Jätte rolig bok som får en att skratta redan vid första anblicken, den är fängslande och jag rekomenderar den som härlig läsning. Vill man ha något som får en att släppa vardagen så är det här en perfekt bok.
Sophie Kinsella har skrivit många bra böcker och jag hoppas på att det kommer många många fler!
Det enda negativa med Kinsellas böcker är att de är alldeles för korta, de tar slut alldeles för fort.

Fun house

Vaknade lite innan klockan hunnit bli nio, funderade på att ligga kvar i sängen hela dagen, men vad har jag för ledig dag då? Nej inget slöseri med lediga dagar just nu, idag står det städning på listan så jag kan mysa hela dagen imorgon istället innan jag börjar jobba igen.

Nu på morgonen har jag märkt ett problem med min nya dator: ljudlöst knappen har fastnat.. Det är en touch funktion så när man trycker på den så lyser den eller släcks den. Dock har den fastnat i lysande läge trots att ljudet fungerar. Lustigt..
Får nog göra en ominstallation de första jag gör som det verkar. SEGT!

Det är dock inget stort problem, men hade ju räknat med att den skulle funka utan problem ett tag till, inte ens tagit bort skydds plasten ännu.
Men det här är en sådan version där man måste bränna ut sina egna ominstallations skivor. Behöver man DVD skivor då tro? Bäst att vara på den säkra sidan, så jag ska iväg och köpa det så fort Dollar öppnat.

 



Lyssnar igenom Pinks nya skiva Funhouse och jag gillar hennes låtar på den nya skivan, man får en liten energy boost om man nu säger så.
Väldigt skönt att hon gick sin egen väg istället för att följa den socker söta trenden som var förut. Nu känns det mer som om artister försöker vara som henne. Men men, man brukar väll följa ett vinnande koncept? Och det kommer alltid bara finnas en Alecia Beth Moore.


Lugna gatan

Jag har varit ledig hela helgen (på grund av att jag tvingade mig till det) Och idag jobbade jag men sedan är jag ledig två dagar till. Skönt! Fick schemat för resten av säsongen och det visade sig att om jag inte skulle ha bytt till mig ledigheten på söndagen så skulle jag inte ha varit ledig en enda söndag på hela säsongen.. Så nu blir det inga sovmornar på söndagarna innan den 20 april. Yippey!..? Aja, jag klagar inte, man får OB och dagarna går fort och jag får vara ledig andra dagar istället. Och: JAG HAR ETT JOBB. Man ska vara glad för det man har helt enkelt.

Just nu ser jag fram emot att mysa med min gubbe här hemma och sedan försöka hitta på någon ny design, julen är ju slut nu.. tyvärr.. Men julgranen får gärna vara kvar i några månader till. Älskar julgranar.

Idag på vägen hem från Björnriket såg jag en varg. Jag tror iallafall att det var en varg:

1: jag vet hur en varg ser ut, men den var ganska lurvig runt huvudet så det kunde ju vara en riktigt fin och stor hund också.. men lutar åt en varg enligt mig

2: den plockade upp ett fruset stycke vid väggrenen och sprang sedan bredvid bilen innan han försvann

3: otroligt stor

4: den dök upp långt ifrån bebyggt område.

Men som sagt, jag har aldrig sett en varg förut, så jag kan inte säga att det var en. Men jag önskar och hoppas att det var en.
Vargen är ett magnifikt djur så jag klagar inte på att få se en.. dock hoppas jag att andras djur får vara ifred.

När jag kom hem till mor på vägen tillbaka till lägenheten i S så bjöd min syster på mexicansk mat, det var som friterade piroger, med bönröra och advokado röra. Det lät konstigt, och bönröran såg inte aptitlig ut, men de smakade gott och det var mättande. Dock gillar jag inte friterad mat så pass mycket längre, gillar inte smaken av olja.
Men plus poäng till syrran för en god middag.


Min älskling!

I går var det min älsklings födelsedag! Han blev 28 år, och han säger att de känns idag ;)
 
Jag hade storslagna planer för hans födelsedag, dock blev det inställt tack vare att vissa inte förstår en tidsram. Så istället ordnade jag en födelsedags frukost för honom, med allt han ville ha (samtidigt som B kom och ville att J skulle ha en spritfrukost ist, galning!). Sedan for jag på systemet och köpte en fin tolvårig whiskey åt honom i present då de andra gick åt fanders.
Jag var rädd att han inte skulle gilla den, då han aldrig smakat den förut, men märkte sedan på kvällen att den var ganska uppskattad ändå.

Dagen gled förbi med besök och fika och på kvällskvisten kom fler folk förbi med välfyllda systemkassar och kvällen kunde börja. Som tur var åkte vi ifrån vår lägenhet tidigt på kvällen så det inte hann bli allt för mycket spill här. Tycker dock synd om honom som vi hamnade hos.

när klockan passerat 24 så tyckte jag att det var dags för mig att krypa till kojs, vill inte ställa om dygnet helt.

Hoppas älsk hade en bra dag..♥

 


Nytt år nya möjligheter

Ja då har man alltså spenderat ett år till utan att veta om det.. Är det endast jag som tycker att dagarna veckorna och månaderna går riktigt fort?
Jag har jobbat för fullt de senaste veckorna, dagarna susar förbi, jag orkar inte ens tänka på vilken dag det är utan allt jag har i skallen gäller jobb. Saker som måste göras, beställas, kollas.. ja ni fattar.
På nyårs afton jobbade jag tillsammans med M, de var ganska lugnt, men de var något hela tiden, men som tur var så var det ganska lugnt vid stägning så tur var väll det.

När jag kom hem så umgicks jag med mor, hon lagade plankstek med sparris.. mmmm! Hon hade aldrig lagat det förut men gud vad gott det var! Köttet var så mört och allt var så perfekt tillagat så jag dreglar bara jag tänker på det. Serverades bubbel till maten och det var den godaste champangen jag någonsin druckit. Vi hade ätit klart runt 21 tiden, efter det att de visat grevinnan och betjänten på TV. Haha. Den korta revyn får mig alltid att gråta av skratt, det är en riktig tradition det.
Det var alltså en jätte mysig kväll och jag är glad över att vi umgicks tillsammans, inte firat nyår med min mamma på flera år och jag skulle inte vilja göra det på något annat sätt än vad vi gjorde denna gång.. Tack mamma!

Tyvärr började fyverkerierna ganska tidigt vilket betydde att min älskade bordercollie lade sig skräckslagen under TV bordet och vägrade komma fram. Förstår inte varför hon blev så rädd när hon fick valpar, det är så synd om henne när hon mår så dåligt.

Vid halv elva gick jag och la mig, för vissa måste tyvärr jobba på nyårsdagen och jag var en av dem, och jag kan faktiskt säga att det kändes som ett bra nyår trots att man inte är vaken på tolvslaget. Kanske betyder att jag kommer få ett lugnt år?




Men självklart kunde jag inte låta bli att avge ett nyårs löfte: Under 2010 ska jag sluta snusa. Ska det funka detta året? Det jobbigaste var dock att mamma sa "ja om du slutar snusa så slutar jag röka" glöm de, försök inte få allt att hänga på mig mamsingen, nu ska vi fixa de här. Var för sig, men tillsammans!



Underbart gott!!!


RSS 2.0