Im off

Im off for the weekend. Oh yes! Stockholm.

Imorgon tar jag tåget mot huvudstaden och besöker Madelene en sväng. Kommer bli jätteroligt att umgås lite igen och komma bort ifrån skogen.
Jag har jobbat idag och sedan pillat med biljetter och packning. Men jag är ju sämst på att packa tyvärr, så jag går igenom packningen igen ( för tredje gången) och självklart vill jag ha med mig min nya jacka. "Haha, du vet att det är varmt här va?" Mjo, men det är svårt att förstå när man bor i det kallaste hålet i sverige ;) Man har inte direkt en stark sommargarderob om man säger så. Bli säkert skit bra.

Nej, nu måste jag lägga mig. Upp 06 för vi ska åka förbi sommarstugan och kika lite innan mitt tåg går.


Ny jackan

Ja, I love it!


Fråga inte vad jag sysslar med, jag har ingen aning.

Jag är riktigt nöjd med köpet, så nu ska jag ta bort prislappen från den, jag lovar! Haha.
Färgerna är skitsnygga och jag har för mig.. vänta lite.. jo, den är vattentät dessutom! Vilken fullpott!
Det som är lite synd är att den är ganska tight över brösten, inte direkt något man hör mig säga allt för ofta, men jag älskar den, därför behåller jag den. Nu ska jag fira!

Lever

Jag lever, men är inte aktiv.
jag återkommer snart, har inte riktigt rutinen inne för att komma igång.
Jobbade till 20 idag och jag hinner inte riktigt äta, motionera osv innan jag måste lägga mig igen. Borde sova nu för jag ska upp 06 imorgon igen.

All kosing är bra kosing.
Håll ut, snälla?

Breakfast

Lite sent men så gott.

Jag vaknade 08 idag och blev överlycklig när det var solsken och blå himmel. yey! Upp och hoppa, i bikinin och ut i det fina vädret. Dock kom molnen väldigt fort men jag hann njuta lite iallafall.
Sedan slog jag på stort och hämtade gräsklipparen.



Min frukost:

Smoothie och fil med banan. yummy



Datorcase





så blev resultatet.

några tygbitar, stoppning och en symaskin. man klarar sig bra.

Regn!!?

Midsommar och det regnar?? Smått irriterad faktiskt! Jag som vill använda en av mina Thailands klänningar (borde kalla dem tunikor/linnen) men men. Jag ska bannemig använda den iallafall. sådeså!

Fast jag tar nog med mig en tunika också, utifall att.. Åh vad deprimerande.
Håret kommer falla platt, sminket rinna, kläderna blir blöta och vilket djur älskar regn? Myggen! Usch. Men men.
Haha, jag har verkligen vaknat på fel sida idag. Men snart är jag på gång.. snart.

Glad midsommar!

Ändrade planer

Jag planerade att jag skulle visa bilder på datacaset jag sydde igår, men aj, pysslat med datorn lite istället så bilder kommer mest troligtvist, antagligen, förhoppningsvist, imorgon.
Jag har installerat PS på den nya datorn och det tog sin tid. Men det är trots allt ett bra program och jag vill inte vara utan bridge nu när jag hittat det. {Molkan tipsade om det för någon månad sedan då det är ypperligt om man fotar i raw}
Så det blev ändrade planer, fokuserade på min nya pärla istället.

Känner lite beslutsångest för midsommar, men träffade Ems idag och hon ville ses på midsommar och det lät trevligt. Så jobbigt när det är fester på flera olika ställen. Men att dansa lite ute är ju aldrig fel, vi och 13 åringarna. Så det är bara att börja kika efter utstyrsel redan nu, antagligen kommer det regna och vara iskallt, så långkalsonger och en overall borde bli perfekt ;)

MÅSTE SOVA, vad håller jag på med? Upp 06 imorgon igen. jobb jobb, yey!

Godnatt, igen.


Trötter

Jag är jätte trött men det är så kul att sista och pilla på den nya datorn så jag skjuter upp sömnen.. typiskt. Försökt gräla på mig själv så att jag går och lägger mig, men jag lyssnar inte med det örat ikväll.

Har precis sytt en liten datorcase till lill-klumpen. Blev lite tight, men det skyller jag på sömnbrist. Kommer bilder imorgon.

Åh, just nu saknar jag känslan av att ha någon att krama om och lukta på. Fasiken. Jag köpte en herr-deo på jobbet idag bara för att den luktar gudomligt, så jag har gått runt och sniffat på den hela eftermiddagen. Mmm. Varför luktar herr-deo's så gott?


Godnatt


It's here!


{som vanligt, 3 x jag}

Min lilla klump har kommit! YEY! Den är liten, lätt och vit. Fantastisk vad jag har märkt än så länge. Perfekt att ha i väskan.
Jag är riktigt nöjd! Funderar på att sy en liten databag åt den så den inte skadas/repas/dammas sönder.
Tål att tänkas på.


Jag har jobbat idag igen, fun as always. Olle lärde mig lite på datorn och jag har frontat i butiken.{hm, jag kommer inte ihåg vad han försökte lära mig dock.. får nog testa imorgon igen.. oups}  
Man går nog en bra bit på en dag. Känns i benmusklerna att man klättrar upp och ned för en stege hela dagarna dessutom. Men vad skönt det är! Att känna att kroppen har arbetat. Man blir nöjd med dagen.
Jag ska jobba på tisdag och onsdag också så jag vågar påstå att det går bra nu. Riktigt glad över att de vill att jag ska jobba/hoppa in.
Alla slantar, alla timmar och all erfarenhet är uppskattat.

Nu är frågan om jag ska ut och gå eller ta igen lite sömn?
Vill göra båda sakerna, kan man inte göra båda samtidigt?

Tråk

Haft en otroligt slapp dag idag. Legat och kikat på film så gott som hela dagen. Regn / sol / regn utanför fönstret och jag har haft en liiiiten huvudvärk.
Nu är huvudvärken borta, rummet är städat och jag är redo för en ny arbetsdag imorgon. Skoj!



En helt vanlig dag när jag har otroligt mycket att göra.. h a h a.. skämt och sido,  dessa bjuder jag på.
Man ska göra grimaser, iallafall 5 om dagen, allra bäst är det om man fångar dem på bild så att man har något som får en att dra på smilbanden. Nu hoppas jag att detta fick er att dra på smilbanden också.

Vad brukar ni göra för att dra på smilbanden?

Nytt, nytt, nytt



Igår besökte jag Vemdalsskalets skidshop för att kika efter nya snowboard kläder {vinter, vinter, vinter } och jag hittade de jag kikade på förut i vintras och med 40% rea, men jag kände mig inte helt hundra på de kläderna. Så jag valde att kika på resten av rea'n och hittade denna jeansjackan istället. Älskar den!
Man allra första riktiga jeansjacka! Yey!

Har en kort modell med 3/4 ärmar sedan tidigare, men det funkar inte riktigt med 3/4 ärmar på sommaren här i norr, myggorna älskar en för mycket för det.

Men nu jäklar har jag en ordentlig jacka!

Förtjänar det.

Meen usch vad det var onödigt att vakna i det här stadiet. Jag hade jätte roligt igår, vi grillade, spelade, pratade ända in på småtimmarna.
På vägen hem försökte jag skjutsa Martin på cykeln, det gick inte bra och jag är glad över att vägen är bred. :}

Vaknade ganska glad "vad skönt att man inte blir bakis på rödvin" for genom mitt huvud när jag skuttade ner till köket. När jag ätit frukost och försökte ta mig upp för trappen igen nynnade jag på en annan melodi "iiiingen förståååår hur dåååligt jag mååår". Jag är egentligen inte SÅ bakis, men huvudet mår inte bra. Kroppen därimot mår förträffligt, inga lever skador där inte.

Nu ska jag lägga mig igen och unna mig ett glas cola. Mmm..

Hurry up!



Har INTE tid att sitta här egentligen, men det gör jag så gärna. Spenderat de senaste två timmarna med att bada, skrubba och smörja mig själv. Haha. lotionen tar evigheter att sjunka in i huden efter ett långt bad, tro mig.

Nu måste jag skala räkor och göra en couscoussallad. grillfest nästa. En halvtimme på mig? Grattis!

Från mig till er


Spänning!

Åh vad spännande! Datorn är påväg! Stod att den sorterats i Ånge och då vi inte får post på helger så dröjer det till måndag innan jag får ett avi. Men åh vad kul att den snart är här! Min lilla klump! Perfekt tills dess att jag kommer börja jobba ordentligt.
Fantastiskt!



Hoppas dock att inte min andra klump känner sig bortglömd nu?

Enkel fredag

05 valde jag att slå upp mina bruna till denna dag. Vilket misstag? Jag hade nämligen ställt klockan på 06, vad gör Kristina då? Jo hon somnar om.. Och faller i djup sömn.  Men som tur är kom jag upp i tid, trots att jag är en sengångare så lyckades jag till och med slänga i mig frukost. Fil & banan, men jag fick skippa filen och käka bananen i bilen. Men det gick nästan som jag planerat.

Dagen på jobbet gick mycket bättre, hjälpte till med att försöka få ut så många varor som möjligt ut i butiken ifrån lagret. Jag älskar verkligen den butiken! Kollegorna är underbara och vilka fynd man kan göra. Dessutom blev jag frågad om att jobba på både måndag och tisdag dessutom, ännu bättre för mig!

Efter jobbet och efter middagen skyndade jag mig ut på en snabb promenad runt byn. Halvvägs runt mötte jag Anders & Kristoffer. Extra lycklig blev jag då de bjöd mig på grillfest imorgon och skoj blir det nog.
Precis när jag kom in på de sista 100 metrarna så började regndropparna falla.

Ja en enkel fredag, inga större utsvängningar idag och så får det förbli.
Nu har jag och mamma kikat på [kikar fortfarande på] "En morsa till salu" vi har som tradition att kika på revyer tillsammans. Haha, ett gott skratt förlänger livet. Och våran humor är på topp!


Gemytligt


[ Ett tips, jordgubbar + vanilj kesella   E L L E R  jordgubbar + Alpro soya vanilj yoghurt  underbart gott ]

Vilken dag! Klockan 06 hoppade väckarklockan igång och det var bara att pallra sig upp och sätta sig i bilen mot huddik av alla ställen. {jag är som sagt en sengångare på morgonen så vid 07 var jag klar, och då hade jag inte gjort något förutom att borsta tänderna och klätt på mig.. haha} Vi skulle nämligen kolla fiskelyckan idag. Strömmingsfiske är något vi tycker är väldigt roligt, sedan är det mysigt att göra något tillsammans vi 3.

Vid 10 anlände vi till hamnen och fiskarna var på hugget. När solen försvann efter 3 timmar så försvann även jag från hamnkanten. Usch att stå i blåst utan sol, nej jag la mig i baksätet på bilen och somnade efter några kapitel i min bok. Sedan fick jag springa in på h&m, gina och indiska och min dag var gjord.
Om jag shoppade? ja visst, nya träningsbyxor och leggings stod på inköpslistan. Sedan råkade en tunika följa med hem också.

Idag ringde dessutom mitt jobb och bad mig hoppa in imorgon och hjälpa till med lagret, yes off course! Ska bli jätte skoj att komma igång och göra något igen. Dessutom verkar det inte bli något höjdar väder imorgon så mig gör det ingenting att jag spenderar några timmar inne på min favorit affär.

Nu m å s t e jag verkligen duscha och käka upp mina underbara jordgubbar (finns det något bättre!?), så godnatt för idag

Pinsamt

Jag lovade en bild på förödelsen jag skapat i min garderob. Jag vet inte vad man ska kalla det annars och jag vet inte hur det gick till? Jag vaknade upp en dag och märkte att jag inte kunde gå in i garderoben. Ja, det är pinsamt. Jävligt pinsamt. Faktiskt.



Och jag orkade inte ens försöka städa upp resterna som jag lämnade kvar tills idag. Usch.. Ibland undrar man faktiskt vad jag sysslar med. Nåväl.. vad är en bal på slottet mina vänner?

Realization

Det är bara att inse, jag borde ha allt jag kunnat drömma om? Iallafall i klädväg. Spenderat en del av kvällen med att plocka bort en massa kläder från garderoben så att jag får plats med det jag faktiskt använder.. Puh!
Hur många rensningar har jag gjort egentligen? Och lika fullt blir det inför varje rensning.. det värsta är väll att jag vet att det nalkas ett h&m paket. Men jag har varit duktig och tagit bort en massa saker som jag inte använder. Nu gäller det bara att vara duktig och försöka lägga upp och sälja dem dessutom.
Orkar dock inte med tradera, det är så klumpigt att lägga upp där. Funderar på att köra en bloppis istället.
På tal om att jag inte ska shoppa något mer [skämt och sido] så öppnar sportshoppen på fredag!! Y E S! Så på fredag kommer jag hänga på låset så jag får in och kika vad de har på rea'n. Jag vill så gärna ha en längre snowboardjacka.. och kan inte glömma den jag testade förut i vintras.. mmm..
Annars såg jag en tjej med otroligt snygg parkas/skidjacka, dock tror jag inte att den går att få tag på längre, blå och röd var den, hur fin som hellst. :(

Nåväl, nu ska jag lägga mig och kika på sherlock (serien, dock är filmen en av mina favoriter) bild på röran som jag lyckats ordna åt mig själv och förhoppningsvist en bild på det städade resultatet efter en ordentlig genomgång kommer imorgon. Idag orkar jag inget mer.

Godnatt 



En bild från stranden i phi phi, andra besöket. En snäll engelskman (?) tog bilden. Dock väntade han inte på att få rätt fokus. Men snällt var det iallafall. { jag vet att linnet hänger och slänger som det vill, men det var sådan modell på det. faktiskt. }

Aussie och CCS

Följ min blogg med Bloglovin





"For hair that's dry / damaged / a bit unhappy" Hur söt var inte den beskrivningen då? Självklart fick den följa med hem.
Linn Löwes rekomenderade Aussie produkterna för ca en vecka sedan och när vi var in på rusta var jag därför tvungen att sniffa på dem för att kolla om de verkligen luktade så gott som hon beskrev dem. Det gjorde dem verkligen! M U M S. Luktar godis i hela håret efter en klick av detta. Dessutom ska det vara bra mot torrt och skadat hår vilket jag lätt får när jag försöker spara ut det långt igen.
Jag älskar dessa redan och har endast testat dem 2 ggr vardera

En annan produkt jag vill rekomendera er är en superduper bra bodylotion som de säljer på apoteket (jag har köpt det på apotek hjärtat och ett apotek på arlanda, dock vet jag inte vad det apoteket tillhörde).
Iallafall: denna kommer från CCS, är parabenfri och fylld med rapsolja. Dessutom luktar den väldigt gott för att vara en så pass billig produkt. (kostar ca 60 kr flaskan) Det som imponerar mest är att den återfuktar huden på djupet.
Först när jag använde den trodde jag att jag råkat köpa en duschgel för den löddrade bara mer och mer ju mer jag smörjde. Men bara man smörjer ordentligt, låter den sjunka in och sedan smörjer lite till så har man återfuktad hud som skiner av välbehag.
Så nästa gång ni ska köpa en bra bodylotion, sväng in på apoteket. Det finns både med och utan parfym.


Smått och gott



Jag var inne och besökte {Denna tjejen} förut idag och såg att hon önskade sig en av dessa. Självklart så kom nyfikna jag på mig själv att sitta och jämföra och studera dem någon minut senare.
Detta vore ju en fantastisk pryl att ta med sig på upptåg, jag kan dock inte komma på vilken man hellre vill ha. Fast, måste man välja? Den ena är ju trots allt en fisheye? ;)

kamerorna finns att hitta H Ä R och H Ä R {om länkarna inte fungerar kan man alltid söka på produktnamnen via google} 

Ett lyckopiller



En "uns-uns katt" fick följa med hem från det leende landet. En ledsen skugga svepte över mitt ansikte när vi i bilen på hemvägen märkte att det inte fungerade. Men som tur var lyckades mamsen få igång den när jag väl var hemma. Så nu ler jag varje gång jag ser denna gyllene katt på hyllan.
Och, den håller takten till musiken.

Nu kommer jag ihåg

Just det, det här är en riktig sommar det. Jag blev lite förvånad när solen var så varm och mysig, men igår.. då kom det riktiga vädret på besök. Och det verkar som det kommer stanna ett tag..



Vad gör man då? Jo man hoppar runt i rummet till hög musik och drömmer sig bort lite.

Bara vara

Idag bestämde jag mig för att bara vara. Ganska skönt faktiskt, det blåste endel på förmiddagen och jag vaknade redan vid 04 första gången (fortfarande lite inne på thai tid vad jag kan förstå?) och somnade om till 08.. startade första harry potter filmen och sov mig igenom den.. Jag hann inte ens se när Hagrid gav Dudley en knorr. Japp, så trött var jag.
Men vid 12 kände jag mig någorlunda pigg och alert så jag åkte till syster i Sveg och fikade med henne. Mysigt var det.

Sedan spenderade jag en tid i solstolen bakom huset, dock så blåser det lite mer än önskvärt och molnen kom lite titt som tätt. Men samtidigt som man kan se något negativt i det så kom något positivt. En ekorre kom och klättrade på mig. Den stackaren har varit livrädd under de åren vi har haft våran vakthund {älskade tussi-lull} men nu när sötnosen är borta lever ekorren loppan på gården. Han var inte ens rädd för mig utan klättrade upp för mitt smalben, sa hej, och sprang iväg för att kika på resten av ägorna. Jag, jag satt bara och gapade, kikade mot kameran och sedan glodde jag på ekorren.

Syster har varit här på kvällen, rekomenderat en massa böcker som hon tycker att jag ska läsa och det ska bli miig ett sant nöje. Dock måste jag läsa klart "Anne holt -  i lejonets gap" först.. men sedan ska jag sträckläsa de böckerna.



Dali Lama - Lycka!
Fredrik Lindström - Vad gör alla superokända människor hela dagarna?
Henrik Fexeus - Konsten att läsa tankar.

Dessa står på tur, detta kommer bli intressant

En tidig en

Ikväll blir det en tidig fredags kväll. Allt för att få dagarna att gå snabbare så att det blir midsommar snart. Inte för att jag gillar midsommar, jag gillar inte att det behövs sådana dagar för att människor ska samlas och umgås. Varför är man så upptagen annars? Så osocial? Iallafall så längtar jag tills dess, då ska jag korka upp mitt jacobs creek vin dessutom. Y U M M I E ! Den största anledningen till att jag ser fram emot midsommar är för att fröken Madelene kanske kommer upp och jag SKA ha fixat korten från resan och lite smått och gott till henne som hon kan ta med sig ner över sedan igen. Latast i världen, det är jag det. Jag saknar dem otroligt mycket nu, Madelene och Emelie, mina reskamrater.

Sedan vill vill vill jag åka ner och hälsa på fröken Madelene i hufvudstaden dessutom, gå på grönalund, bio, picknick, ja vad som hellst. Så mycket som jag vill men så lite jag tar tag i.



God natt, får hoppas att jag kan somna nu trots att jag råkade sova bort en del av eftermiddagen. (vet att det blev en skev mun, men jag verkligen älskar mina ögon ibland)

Fingerfärdig

Jag är ganska duktig på att hitta "fynd" när jag är ute och reser, trots att jag vet att det kommer bli ont om plats att få med mig allt jag hittar så köper jag det ändå. Man löser ju det alltid trots allt?

Iallafall så hittade vi stora och bra nagellack när vi besökte "Big C" {deras köpcenter} nu när vi var där sålde de nagellack 3 för 100 baht.  (3 för 23 kr ungefär) så då behövde jag ju inte bara välja ett nagellack.. och jag valde inte heller bara 3 nagellack, nejdå, jag valde 9.. Jag är som sagt galen i att hitta fynd..



Fin fina färger valde jag iallafall och jag som redan hade köp-stop på nagellack. Oh well.

Felvänt

Har problem med att hitta energin just nu. Känner mig nere då jag inte kan vara i sommarstugan nu medan jag är ledig. Vill inte vara i vägen för de snälla människor som bygger ut vår altan. Men känner inte att jag kan slappna av här, känner mig som ett litet barn.. Jag vill leka i vattnet och sola på bryggan.. inte sitta och gömma mig för blåsten.
Sov bort en stor del av eftermiddagen, fattar inte hur jag lyckades somna. Men jag drömde lustiga drömmar och blev paff över att det inte var sant när jag vaknade.

Åkte till vemdalsskalet idag för jag ville kika efter nya snowboardkläder till vintern (alltid bra med rea saker) då det stod i tidningen att det skulle vara öppet ons. till sönd. Men var det öppet? N E J.
Riktigt irriterad var det bara att vända hemöver igen. Det skulle antagligen öppna den 17 Juni.. varför stod inte det i tidningen? Nåväl. Jag får stå och vara redo när de slår upp porten den 17 istället.



Jeansshorts - H&M. Top & armband: Thailand 


Min räksallad



Igår slog jag på stort och gjorde en egen version av räksallad. Det kanske är någon som redan testat denna varianten men för mig var det nytt och spännande. Salladen är ljummen och passar otroligt bra nu på sommaren.

Jag använde mig av:

½ Aubergine 
1  Zucchini
2  Tomater
4  Färska champinjoner
1  Halloumi

Räkor efter eget tycke (gärna en massa) och en påse "Sommar blandning"-sallad.

Så här gjorde jag:

Aubergine och zucchinin tärnade jag i ganska små bitar, stekte tillsammans med smör och salt + peppar. (saltet hjälper till att dra ur vätskan från A och Z)
När de börjat mjukna (blir brungröna till färgen) skivade jag champinjonerna och hade i dem tillsammans med A + Z. Smaka av så att det är god smak på grönsakerna.
Till sist tärnade jag halloumi osten och stekte dem i stekpannan också.

De varma ingredienserna fick stå och svalna lite medan jag skalade räkorna och sedan blandade jag i dem och tomaterna. Den vanliga salladen behöll jag på sidan av då de är godare när den fortsätter vara krispig.

Till detta tror jag att det blir riktigt gott med Milkos: "Crème Fraiche Fetaost & Soltorkade tomater", mums. Tyvärr hade jag inte det själv när jag lagade detta, men som sagt så tror jag att det passar riktigt bra.


Jag erkänner

När en tanke har kommit in i mitt huvud är det svårt att få mig att släppa den.. som med denna datorn t.ex.  Kunde inte sluta tänka på fördelarna med att skaffa en liten mini klump att ta med lite överallt.. Så jag beställde den. Yep.



man ska ta snabba beslut i min värld ^^

Valde en vit dator så jag vet vilken som är min och vilken som är syrrans. Dessutom så älskar jag vitt. Mja, jag är riktigt nöjd med köpet faktiskt! Haha!

En helt vanlig onsdag



Jag vet inte vad vi har lyckats få för väder egentligen men åska och dunder dyker upp lite titt som tätt varje dag.
Igår åkte jag till Sveg för att skriva in mig hos arbetsförmedlingen igen, dock var jag tvungen att åka tillbaka dit idag också för att ha ett möte med min handläggare. Roligt? Nej.
Vad blir det? 20 mil? {5 mil x 4 } för sammanlagt 40 minuters möte?  Hm, de pengarna hade jag ju kunnat spendera på något annat enligt mig. Men man får inte bara ringa in och berätta att man är arbetslös tyvärr.

Men jag svängde förbi dollar och handlade lite smått och gott, dessutom fikade jag med syster igår.  Så jag kan inte säga att det var helt bortkastat

Nu ska jag ner och umgås med min kära mor. Jag har inte orkat vara nere på undervåningen på en hel vecka, men nu är det dags. Haha, jag har all min teknik i mitt rum så jag fastnar där. Nåväl, återkommer senare.

Decisions decisions

Funderar lite på vad man ska investera i egentligen. Funderar på att införskaffa en liten pc som man kan ta med sig lite överallt.
Jag har min fantastiska bärbara klump som är ovärdelig för mig. Men frågan är om jag kanske ska investera i en mindre klump som jag kan ta med mig till stugan osv? Vill hellst inte att denna {min ovärdeliga klump} ska gå sönder. Absolut inte att den ska bli snodd eller dyl heller för den delen..

Jag ska överväga. Vad tror ni?


Fast det vore ju smart..


Thailand i stora drag

Jag varnar er redan nu, det är ett långt inlägg!

Efter 6 h i bil mot stockholm (några stopp på vägen osv), en övernattning hos Maddes mamma och ca 14 h på flygplan så landade vi i Phuket.
När vi väl var framme där vi skulle kunde jag nästan sätta mig ner och kyssa marken. Men bara nästan.. urk.

Man möts direkt av guider, taxi chaufförer osv vilket jag inte direkt hade energi för. Tillslut tog vi en minibuss mot Kata beach, och självklart blev det fel. Vi var tvugna att göra ett stopp på ett ställe där de sålde olika typer av resor, varje tillfälle som ges att sälja resor eller liknande utnyttjar dem. Muppar.
Väl i kata promenerade vi direkt in på en av de restauranger jag älskade sist jag var där, men snacka om besvikelse. Minnet var kanske för bra för just vissa detaljer. Dessutom slutade min kamera fungera efter ca 3 kort.

Vi hittade ett jätte bra hotell för en billig peng och jag kommer försöka bo där igen om jag åker dit. Stället heter: Kata palace phuket hotel  och ligger på gågatan mot stranden. Perfekt.
Vi trivdes så pass bra i kata så vi bodde kvar på "vårat" hotell i en vecka, därefter skulle vi vidare mot Krabi.
Båten mot krabi stannade först på Phi Phi och vi valde att hoppa av där istället.

Ett tips: Boka inte hotellet direkt vid hamnen, det är inte alltid så bra som de säger. Bättre att bära på väskan själv och leta upp ett bra boende som passar. Man får trots allt kolla på rummen innan man betalar i sådana fall.

Vi gjorde det felet och fick bära runt extra mycket på väskan för att få tillbaka pengarna och sedan hitta nytt boende.. Är huvudet dumt får kroppen lida.
Jag gillade Phi phi av många olika anledningar men jag blev samtidigt så frustrerad av att vara där. Önskar dock att vi varit kvar där en längre tid och utforskat lite. Man kunde t.ex ta en segeltur runt phi phi och jag vill sparka mig själv för att jag inte tog den turen.
Nåväl, jag kommer åka dit igen.

Efter en tung festnatt vaknade vi i ett kokhett phi phi. Jag och Madde tog oss några simtag och sedan en kajak mot Monkey beach. Vi var inte direkt duktiga på att paddla kajak och vi skrattade hela vägen. På något lustigt sätt lyckades vi paddla tillbaka när det var lågvatten och den vi hyrde kajaken av fick vada ut och hjälpa oss boxera in den igen. ^^ {Vi såg ingen apa heller.. typiskt!}
Dagen efter tog vi våra väskor och for tillbaka mot Kata där vi stannade resterande delen av resan. {Men som tur var tog jag mig en egen tur tillbaka till Phi Phi, man måste chansa ibland och glad är jag för det!}


Monkey Beach

Mysiga gator på Phi phi, Jag vet dock inte om man ska gå till höger eller vänster för att inte vara i vägen för alla förbaskade cyklar ;)





Jag är riktigt glad över att ha gjort denna resan och jag tror att vi alla behövde den. När vi landade i sverige kändes det otroligt skönt. Dock så kan jag lätt skippa det här nu och sätta mig på ett plan tillbaka. NU vet jag att allt är som det ska på hemmaplan ;) Men nu ska jag jobba ihop lite slantar så att jag kan ta mig en ny tur. Antingen i höst eller till våren.. eller båda? Who knows.

Thailand och jag kommer förbli goda vänner. Jag ska dit igen.. och igen.


Me myself and I



Grattis Sverige! Sveriges nationaldag idag och det firar jag med att leka med systemkameran.
Jag i flera versioner fick det bli idag.

Nu börjar jag dock bli hungrig och otroligt sugen på jordgubbar


Idag = en bra dag

Klockan 07 tyckte mina bruna ögon att det var dags att kliva upp. jag antar att jag ska vara glad så länge det håller, tillslut blir jag väll som sengångaren Sid?
Känner mig dock ganska trött men vägrar låta mig själv somna nu så därför spelar jag hög musik och skakar lite rumpa under tiden som jag väntar på att energin ska komma tillbaka.

Idag är jag ensam hemma då resterande delen av familjen hade planerat att ha en mysig dag i finneby. (heter det så?) nåväl, vad är en bal på slottet?
jag valde därför att vara hemma och ta tag i den massiva tvätthögen och kanske ut i vinden lite.

Det är så lustigt, jag beställde ett par shorts i slutet av januari och NU kom de fram. Lustigt va? H&M låg inte högt på min favorit lista när jag fick reda på dröjsmålet. Men nu när jag hämtat ut shortsen och testat dem, så var det absolut värt väntan! YEY!



lite dålig bild kanske, men de där är mina nya favoriter, sådeså! Mjuka och sköna!


Favoriter

Några snabba favoriter från min shopping i Thailand:



Som jag skrev tidigare införskaffade jag mig 12 klänningar i Thailand.. vilken lycka! Det är nog fler än vad jag någonsin ägt sammanlagt.



4 favoriter. Nr 1 och 4 är som tur är lite längre, så dem kan jag ha som klänning. Nr 2 & 3 är lite väl kort så där måste jag ha något under så man inte visar rumpan åt alla.



Lite smycken införskaffades också. Fler bilder kommer.

Jetlag

Hej hopp hallå.. Yes.. jag är lite jetlaggad trots allt. Vaknar tidigt på morgonen och är jättepigg.. men blir snabbt trött igen och går runt som en zombie, men det är helt klart värt det ^^

Igår hade jag besök så gott som hela dagen. Gav mina nära och kära lite presenter osv, sedan spenderades dagen med att hänga upp alla mina klänningar och göra plats för alla andra fynd jag gjorde i Thai.

Exempel på varför min väska blev så tung som den blev:

12 klänningar (hittade två klänningar som jag glömt bort.. oups..)
14 par sandaler
9 BH'ar
4 mascaror
9 nagellack
7 bikinis (några var presenter)
24 toppar
5 byxor..

Ja jag tror att det var allt... kan ni förstå varför min väska helt plötsligt vägde 18 kilo? Den vägde 7 på vägen dit.. och då använde jag upp och slängde flera krämer, tuber osv.



Thailand är mitt shopping paradis!! Bilder kommer.. I promise!


Hemma

Nu är jag hemma, känns konstigt att kunna använda å ä ö igen.
När jag handlade hudlotion på arlanda (såg ut som ormskinn på mina ben... urk) så sa jag "thank you" trots att vi pratat svenska med varandra innan? Jag kommer dock sakna engelskan endel.. lite roligt att luska fram hur man ska tala och uttala saker osv.


Jag är riktigt trött för tillfället.. påbörjade vår hemresa för ca 35 timmar sedan.. och börjar bli lite mör i kroppen. Har gett mamma hennes presenter och avnjuter ett stort glas rom just för tillfället.. för att "landa" ordentligt.
Ska blir otroligt skönt att få sova i sin egna säng igen.

Nej nu måste jag sova, återkommer imorgon med lite information.



skål och godnatt


RSS 2.0