Safety


FOTO: Patong beach 2012 { My new yellow bikini! ♥]

Halloj!

Har varit soligt i två dagar nu, vilket är underbart! Jag hoppas att ni hjälpte oss på traven med positiva tankar? Oavsett, I LOVE IT!
Äntligen ute bland folk igen och bränner skinnet dagarna lång. MUMS!

Det har varit riktigt blåsigt de här dagarna och varningsflaggor har sats upp längs stranden.
Tyvärr var det en europé (hm?) som omkom idag i en drunkningsolycka på stranden en bra bit ifrån oss.
Tråkigt att det kan hända! Och jag är glad (egoist) att det inte var någon av oss och att vi slapp se det hela. Vi hörde bara sirener och såg folkmassorna.

Vi har hållit oss på stranden de här dagarna, jag har gått ner och plaskat vatten lite då och då. Men man känner hur strömmarna försöker dra undan benen på en, och då har man endast vatten till knävecken.
Jag vill inte veta hur starka strömmarna är om man har vatten högre upp / är djupare än vad vi varit.

Hm, fortsätter det varna för att bada så har vi ändå sådan tur att vi har en dusch alldeles där vi brukar parkera oss.
Man ska ta varningsflagg på allvar, oavsett hur duktig man är på att simma.

Fördömt!


FOTO: Patong beach 2012 {bilden är inte tagen idag!]

Dag nr 5 med otroligt dåligt väder, vi ger snart upp! Vart håller vädergudarna hus egentligen??
Just idag gillar jag dessutom att säga: fördömt!

Idag tog vi sovmorgon, det var ju trots allt spöregn utanför fönstret så vi steg upp vid 9 för lite frukost.
Sedan för att underhålla oss lite så bad vi om att få byta rum.
Det har nämligen varit mögel i taket under hela vår vistelse (vet att det inte är bra att sova i det, men vi var ju trots allt bara hemma på kvällen så det var okej, vi kände inte av det) men idag när vi vaknade hade det kommit nya märken i taket, ett stort vattenmärke som sträckte sig över hela sidan där sängen stod.. så vi fick byta rum utan protester.

Så vi har stresspackat, flyttat, packat upp och så gott som rullat tummarna hela dagen. Blöh! Men vi har ett mantra som vi mumlar hela dagarna lång och hoppas innerligt att det ger oss bättre solchanser och sedan så köpte vi nya glänsande filmer igår på marknaden, närmare bestämt 8 stycken så vi har lite att göra trots allt!

Hoppas ni alla håller tummarna för vår skull att vi får några extra soltimmar innan vi åker hem. Var lite generös!

När det regnar

Så regnar det!


FOTO: Koh phi phi 2012.

Så här fint väder som det är på bilden är det VERKLIGEN inte här nu.
Nej de senaste 4 dagarna har det varit molningt växlande med spöregn. Blöh!

Igår spenderade vi typ hela dagen i rummet och köpte hem filmer.. Idag siktar vi på weekendmarket åter igen och hoppas att regnet håller sig borta.
Jag ska dock hålla fingrarna i styr. Kan nog inte packa ner så mkt mer i väskan har en känsla av att den redan nu toppar maxvikten.


Håll i hatten: när jag hör infon från er där hemma hur soligt och varmt ni har det, så är det nästan så att jag avundas er. Men bara nästan..
Det här är mitt andra hem., Känns liksom gött att vara här med. Men lite solsken skulle vara gött.. otroligt gött.
Vill INTE komma hem och vara lika blek som när vi åkte hit. Not accepted.

Nej, nu ska jag försöka andas lugnt medan jag svär tyst över vädret. Happy thoughts var det ja...

Molnigt



Ännu en dag som spenderas utan någon som helst solchans! Jag blir tokig!!

Igår tog vi oss en kvällstur på Jungceylon och slappade i en av biosofforna! De har underbara soffor! Dessutom får man köpa ca 2L cola och en gigantisk bägare med popcorn för mindre än 40 kr. Hur awesome är inte det då!?
Denna gången kikade vi på Men in Black! (MIB III) Och den vare klockren!! Förra veckan kikade vi på nya american pie filmen och om jag har tur släpps 'Snow white and the huntsman' den 31, då ska jag se den!

Usch.

HATAR att sitta på ett hotellrum när man är på ett underbart ställe som detta, men är det pissväder så är det.

Hoppas att ni där hemma har det underbart och att solen visar sig både här och hos er.

Ps.

Två snabba Ps. grejer bara.

Tack till Anonym gällande naglarna/nagellacket i det HÄR {klicka] inlägget, skrev dessutom om det i det HÄR {Klicka] inlägget.
Dessutom, uppskattar att NÅGON kommenterar! I see you!


Luzen: Jag hittade ungefär samma nyans ang. nagellacket ikväll, men i ett annat märke, skickar det när jag kommer hem! :) Skicka mig din adress på mailen så jag vet vart jag ska posta den ASAP.

Okej, det var det. Ds.


Koh Phi Phi




Hej hopp!

Nu befinner vi oss i Patong igen.
Vi vaknade upp i Måndags (?) till ännu en kass dag här i Patong så efter en snabb tur till stranden [vände innan vi ens hade nuddat sanden] så packade vi ihop lite kläder och hoppade in i en tuktuk som körde oss till hamnen.
Och undan gick det!
Han som körde tuktuken skulle snabbt fram, och tvingade in sig i köer etc.. så en annan satt och var livrädd!

När vi kom fram till Phi phi hade vi redan fixat boende på båten (man kan få det MYCKET billigare om man går runt på ön, men vi orkade inte det utan valde därför att betala den summan som blev sagd)
Vi bodde 2 minuter från stranden och 2 minuter från frukostdelen/poolen.
Hur awesome tror ni inte att det var att ÄNTLIGEN slippa sand överallt?
Och vilken pool sedan! MUMS!

Vi har spenderat dagarna (de som inte regnade bort även på phi phi) med att sola/bada, shoppa och dansa. Undrar jag hur många öl man har lyckats trycka i sig under den här tiden egentligen? Usch.
Igår regnade/stormade dagen bort och idag vaknade vi 7 båda två och bestämde oss för att snabbt springa ner och checka ut så att vi kunde ta första båten därifrån.
Trist att det ska regna/ vara molnigt varje dag?
Nej, positiva tankar, SOL SOL SOL SOL!

Båtturen tillbaka var hemsk, den guppade och folk blev åksjuk vilket inte alls var trevligt. Men jag somnade så jag slapp se någon vända magen ut och in, vilket var skönt!

Nu är vi på vårat hotell inne i stan igen och tyvärr var det dåligt väder här med. Men det är ändå ganska ok att vara tillbaka.
Nu saknar jag stranden.


Om man tar lite snabb info gällande denna turen så ser det ut såhär:

En tuktuk till hamnen kostade ca 500 baht från Patong {taxi tillbaka från hamnen 600]
Tur och retur på färjan var 1000 baht {250 svenska kronor om man avrundar uppåt som jag gör]
Vi valde att bo på Charlie hotel mitt i smeten på Phi Phi, det kostade ca 1800 baht per natt men då ingick AC, frukost och tillgång till Poolen som låg en snabb promenad från vårat område. Dessutom var det ett hotell, så vi fick sängkläder och städat varje dag.. hihi, bortskämd!
Alltså betalade vi 250 kr vardera per natt.. Helt okej enligt mig, trots att det ligger i överkant.

Nästa gång jag åker dit och vill skämma bort mig lite extra ska jag försöka bo på princess eller var det hette, för då bodde man i direkt anslutning till poolen, hell yeah ;)
Men jag är superduper nöjd över att ha fått spendera några dagar där igen. Älskade phi phi!



Did you say shoes?



Här är en halvkass bild på skorna som jag har hittat än så länge. Trodde att jag skulle ha hittat det dubbla vid det här laget, men det verkar vara lika svårt att hitta skor i år som det är att hitta kläder..
Gah!
Eller ja, jag har hittat förbaskat mycket kläder faktiskt.. men det är ju skorna jag har sett fram emot! Haha, bortskämd? Ja!

Iallafall så är de två paren till vänster hur underbara som helst! skimrande dessutom. Par nummer två är nog de skönaste skorna som jag har ägt! (av klack-modellen alltså..) och jag är riktigt nöjd över sandalerna.


I thai är det svårt att hitta kläder som sitter perfa, absolut om man har höfter som en annan. Men det betyder inte att man faktiskt inte kan hitta flera guldkorn och det är trots allt otroligt roligt att shoppa litt! Jag ska visa er några fina saker sedan som jag har tagit med hem. Men de flesta kläderna kommer jag visa när jag kommer till Sverige igen, inte alls roligt att ta kort med denna kameran, och jag har packat ner allt så fint så jag får inte {måste påminna mig själv om det: FÅR INTE] rota i resväskan något mer. Ser ut som en tromb har slagit till om jag gör det.

Nu ska vi försöka sova lite och hoppas på att M's mage pallar en dag på stranden.. Annars kommer jag klättra på väggarna! Sol, sol, sol!

Godnatt kära ni.

Pretty Pink



Sådär ja!

En dålig bild som inte visar hur awesome lacket är egentligen, men på god väg. Love it! hot hot hot! Längtar efter min klump som väntar på mig där hemma.. min älskade systemis.

Sunny Sunday



Som jag skrev igår så tog jag och Maddis en tur till weekend market igår igen och jag hittade fler guldkorn i shoppingdjungeln.
T.ex  följde dessa nagellack med mig hem, fabulous!
Fantastiska färger och priset? 3 för ca 13 kr! weeeho! Så jag plockade med mig dessa plus ett vitt. {Plockade på mig ännu ett rosa nagellack också, ca 5 kr)

HUR nöjd tror ni att jag är över det? superduper!

Idag testade jag det barbierosa nagellacket längst ut till höger på bilden. Awesome! Torkade direkt och behövde endast ett lager. Bättre än OPI om ni frågar mig (äger inget OPI men de jag har fått testa på salong torkade inte alls lika snabbt..så jag kanske inte ska dömma ut dem, men just nu är min åsikt sådan och jag blir gärna överbevisad)


Idag ligger M till sängs, hon åt sushi på marknaden igår och vaknade med hemsk matförgiftning. Så idag har blivit en hemmadag och jag hittade efter mycket om och men vätskeersättning så hon börjar repa sig, plutten. {jag var tvungen att leta sjäv i hyllan på 'apoteket' för att hitta vätskeersättningen, och kassörskan förstod tillslut vad jag menade. I Kata och på phi phi sålde de vätskeersättning överallt vad jag kan minnas]
Nu hoppas jag att hon får behålla maten så att hon blir bra tills imorgon så vi kan ta oss utanför hotellrummet.

Nu ska jag ut på matjakt så fröken får i sig energi :)

Tips till folket: trots att thailändarna äter sushi.. så kan det vara bra att endast äta tillagad mat ute på marknaden..Nu vet vi det också.

Money Money

Pengarna har fått vingar!!

Några dagar har passerat sedan sist. Molning och regnigt har det tyvärr varit två dagar av dessa så vi spenderade dem inne på Jungceylon. Jungceylon är ett stort köpcentrum där de har samlat ett stort utbud av restauranger och butiker, ca 3-4 våningar med himmelriket. Självklart är det därför lite dyrare men thailändarna handlar också där, vilket är positivt.
Om man åker hit ska man absolut besöka Big C, deras stora 'hemköp' där de har allt från himmel till jord. Väldigt intressant!
Vi har unnat oss manikyr, pedikyr, bio och bodyscrub. Mums! Dessutom har vi unnat oss två par svindyra skor vardera.... de kostade ca 300 kr..

Idag har vi varit på weekend market nr 2 vilket betyder att jag släpade med mig X antal påsar hem igen.
Och fasiken vad nöjd jag är! Jag ska visa er sedan.
Nu är vi slitna så dags för en filmstund innan john blund hälsar på.

Hoppas ni har det bra där hemma ♥

En liten update

Godmorgon kära ni. {tror att vi är 5 timmar före er, konstigt nog..brukar vara 6-7 timmar)

Idag har vi varit framme i T en vecka och mums vad skönt!
Vädret har varit fantastiskt hela veckan och vi spenderade den dagen som oroade mest med moln och dyl i Phuket town.
Både jag och M har hittat fyra par skor vardera än så länge, men sist jag åkte hem från T så hade jag 14 par.. så jag förväntar mig att resväskan kommer fyllas med fler..

What else?
Vi kliver upp 8 varje morgon för att traska ner på stranden innan solen hinner bli för stark. Eller ja, vi brukar aldrig komma iväg innan nio. Vi måste ju käka frukost också ;)
Solen känns starkare än någonsin? Inte för att man klagar, men ni förstår nog att det har bidragit med både en och två röda turer efter en dag på stranden.
Men jag kan bara säga att jag älskar min vita bikini som börjar träda fram!

Vi har hittat en fantastisk matmarknad som är öppen varje kväll där vi har valt att köpa middagen för störtsta delen av resan {man måste ha råd med skor också] det kostar runt 5-25 kronor att äta där vilket känns helt okej ekonomiskt och snacka om GOD MAT! mjau! Men ja, det är där Thailändarna köper sin mat, självklart är det bra mat då.

Vi planerar en tur till Phi phi senare denna veckan eller i början av nästa. Ser verkligen fram emot det! Ska bli så kul att utforska ön mer än vad jag gjorde sist! Utkikspunkten, segeltur, kanske någon kanotfärd, snorkling etc.



Regnet som drog över stranden idag. Såg ut som en tunnel i mitten. Det bästa var att regnet försvann som vanligt efter max 10 minuter och solen stekte som aldrig förr. Mmm.. Tänk om de regniga dagarna var så i Sverige också?

Im home


Övre  : GOD GLASS på Big C, caramel and almond. Min underbara klocka som jag hittade idag
Nedre: Den roliga tuktuk turen till Big C. Mina fynd för dagen! LOVE IT


Thailand, det känns som mitt andra hem.. mitt otroligt varma andra hem.

Jag och M har det underbart! Det är varmt och soligt varje dag och det har självklart bidragit till en ganska härlig röd färg på skinnet..
Idag plaskade det lite på morgonen så vi beslutade oss för att låta skinnet vila och spendera lite pengar på Big C i phuket town och weekend market.
Och det gick undan!

Om man ska på weekend market ska man vara beredd på att det blir varmt, men idag var det groteskt! Det bokstavligen rann ner för pannan på mig.. mysig tjej.
Men det gjorde inte så mycket, om man ser att thailändarna svettas floder också, så känner man sig inte lika mycket som ett miffo. {Men när de slutar svettas och en annan fortsätter, ja då blir man liiiite skamsen}

Jag kom hemsläpandes med ca 20 shoppingkassar vilket fick mungiporna att stiga och jag har köpt så gott som allt som jag skulle.
M fick med sig ett bra gäng med påsar hon med, vilket betyder att det var en lyckad dag!

I'm alive!

Oooh hello!

Vi har landat och spenderat en dag på stranden.
Jag kan säga såhär: Jag är glad över att jag inte behöver sätta mig på ett plan på en hel månad.
Efter ca 30 timmars resande är både jag och M mör om rumpan.
{30 timmar från första flyget till phukets flygplats, inte bara flygtimmar dock/som tur är]

Hotellet är helt OK och staden med, vi strosar runt och myser på. vi har semester.


Nu orkar jag inte hålla ögonen öppna längre. Jag återkommer senare ♥

Trust

Nu är det snart dags att lägga sig i sängen och försöka sova utan att kissa på sig av spänning! Jag lovar, jag ska göra mitt bästa! ^^
Ska bli riktigt intressant att se om jag vaknar imorgon vid halv 5.. RIKTIGT intressant...

Oh, nu ska jag sätta mig på huk vid resväskan en sista gång och försäkra mig om att jag har med mig allt jag kan tänkas behöva.
Jag vet att det är onödigt, man kan ju fixa allt bara man har pass, piljett, pengar och p-ring.. eller hur var det där nu?

Åh, kan ni vara så snälla och hålla tummarna för mig!?


Pirr pirr

Hej hopp hallå!

Känns precis som om jag har "vaknat upp" idag och insett att imorgon påbörjar vi vår resa mot Thailand!
Wooohoo!
Jag och M kommer vara på resande fot i ca 30 timmar, det ni.
Vi kommer flyga från Sveg till Stockholm, sedan får vi spendera dagen på arlanda.
Från arlanda flyger vi till Doha, Doha-Bangkok, Bangkok-Phuket, Phuket-Patong. Thats it.

Det känns otroligt bra att slippa ta bilen hela vägen till arlanda, för det är en ganska kostsam historia om man tänker på hur länge bilen måste stå parkerad.
Dessutom är det riktigt energikrävande att först resa hela vägen mot sverige och sedan köra ytterligare 40 (?) mil i bil. Nej, jag och Madelene hoppar på planet imorgonbitti och får sysselsätta oss med kortlek och öl under dagen.

Pirrigt!!


Someone special



Visst vill man le med henne? Underbara syster.

Idag har varit, åter igen, en lugn dag. Vaknade till snökaos!!? men denna gången blev det som tur var inte 3 dm snö utan max 1 dm vilket smälte fort.
Jag och syster åkte till momma för att kontrollera hennes packning och dricka en kopp te eller två.
Momma är en riktigt smällkaramell! Hon vill bjuda på fika, mat, dricka och kaffe, ja allt! Det sötaste är att hon nästan blir förnärmad om man tackar nej till det hon föreslår.
Vi slog oss ner och fikade småkakor och någon kopp te vilket gjorde momma glad. Vad lätt det kan vara ibland!

Nu på kvällskvisten har jag klätt på systeryster då hon ska på dans, sminkat henne och fotat henne. Visst är hon vacker?
Det bästa är att hon lyssnar på mig! Vad roligt det är att ha en riktig docka att leka med! Nej skämtochsido, hon blev väldigt vacker och jag tror att hon kände sig bekväm!

By the way så lagade mamsen en OTROLIGT god fisk & räk soppa idag! Herreminje vad gott det var! Fänkål, tänka sig att det behövs i fisksoppan för att jag ska tycka att den är extra smarrig? Och helst ska det vara mycket rotfrukter etc så jag kan sysselsätta mig ett tag.
Hann dock inte fota den, den luktade alldeles för gott och småkakor håller en inte mätt allt för länge!

Nu: Film eller sömn? Lutar mot sömn.. tråkigt nog!

Ett fel

Ett fel närmare rätt. Dagarna startar tidigt här hemma. Innan klockan slår åtta slår jag upp de bruna, varje dag. Idag har jag dock hållit mig vaken lite extra länge så jag antar att jag kommer vara en sjusovare imorgon. Idag hade jag ett möte med AMS, men både jag och min handledare tyckte att det var fel tillfälle då jag kommer vara utomlands en månad. Varför den personen jag skrev in mig hos bokade in mig idag förstår jag inte. Men det blev ju bra ändå. Efter 'mötet' spenderade jag dagen med Madelene. Roligt var det! underbara människa! nej. nu ska jag försöka sova! god natt kära ni.

Nervs

Mams tog med mig på en biltur till Sveg idag. Jag hade inte så mycket annat för mig så vi åkte på dollar (ett måste, jag hittade skavsårsplåster vilket var väldigt behövligt!) sedan förbi LRF och tog oss en fika på café. Efter Thai, då jäklar ska jag fokusera. Fokusera bättre än de jag gjort de senaste veckorna. Det har bara varit försmak, för nu är jag less på detta!

När vi kom hem från S så har jag återigen städat mitt rum, damm damm damm! Blir tokig av att det blir dammigt så snabbt. Fattar inte? Så nu hängde jag ut sängkläderna och hoppas innerligt att de har hjälpt problemet lite..
Känns skönt att pyssla med lite saker, vill få tiden att gå samtidigt som jag vill stanna den.
Jag har ju längtat och väntat på den här stunden så länge så jag har hunnit blivit tokig så nu känns det konstigt att det äntligen är dags. Det är nu det är den riktiga nedräkningen.. mindre än 5 dagar.. Ih!

Känns inte som om det är tid att sätta igång med ett större 'rensa bort-projekt' men jag vet exakt vad jag ska göra när jag kommer hem om jag fortfarande inte har jobb då.. då jäklar ska här rensas! Blir så less av alla saker, saker saker saker!
Bara jag har packat och har allt inför resan fixat så kanske jag börjar plocka ihop sådant också.. men bara kanske.
Jag skjuter upp saker till sista stund, och den här redan är inte ett undantag.

Jag måste rensa minnerskort och datorn på lite värdefullt.
Fixa lite musik till både gamla mobilen {som kommer agera mp3) och några CD skivor som vi kan ha på hotellet.
Vi har nämligen DVD på hotellet så vi tar med någon film och lite musik så vi känner oss 'hemma'.

Mmm... sand emellan tårna! Jag kan knappt vänta! NU VILL JAG ATT TIDEN SKA GÅ!

Only 5 days



God morgon!

Igår hade jag ställt klockan på halv 8 så att jag kunde ut och gå med Madelene direkt när hon slutade jobba. Vi promenerade 6 km och gymmade ca en timme? Armar och mage, usch vad jobbigt det var! Det jag hatar med gym är att de har speglar överallt.. vill jag se mig så går jag till en spegel, när jag gymmar vill jag inte se.. Fast jag förstår att de är till för att man ska hålla koll på hur man står osv.. men ja, jag har ett hat-förhållande till speglar. Bläh!

Jag och M hade en mysdag igår, först träning, frukost på caféet, lite skoshopping för M's del och en mjukglass. Avslutade det hela med ca 3 timmars solande på M's balkong! Wunderbar! Men idag ser jag ut som en kräfta.. oups.

Igår när jag kom hem somnade jag tråkigt nog, och sov fram till halv 8 idag. Jag gillar inte att jag sov så pass igår, men det faktum att jag vaknade i 'rätt' tid idag gör så att det känns bättre. Antagligen tog solen all energi från mig.

Idag har jag promenerat igen och jag MÅSTE köpa nya skor! AJ! Har antagligen slitit ut hälen på skorna jag har nu, för de ger inget stöd utan skaver. Mja.
Det får bli ett senare problem när jag kommer hem från resan.

Idag är en det ynka 5 dagar kvar! LOVE!

RSS 2.0