Snäppet bättre

Gammal bild som innehåller allt jag behöver just nu. En drömfångare. Fast jag behöver den för att komma ihåg det fina som sker medan jag sover..
 
Vemdalsskalet bjöd på uppträdande i helgen. Petter och Ison & Fille - Ikväll är vi kungar.
Och jag kan ju säga att jag och V kände oss som kungar vi med... tills dagen efter.
Jag skulle vara chaufför.. men beslutade mig för att inte vara det i sista stund. Bra val enligt mig just då. Dagen efter ångrade jag mig då jag inte tog mig upp från sängen på hela dagen.
Men det är ju lätt att vara efterklok.
 
Kikar efter jobb för fullt, svårt att veta vart man ska ta sig. Ska man vara nära hem eller satsa lite mer? Allt jag känner är här. Men det finns inga jobb här, så hur gör man?
Mina pluggtankar börjar svalna och min längtan efter sol och värme blir starkare igen. Samma visa varje år.
Det är så mycket som ska stämma.

Snäppet kallare

Ser ni ett fel?
 
Äntligen ledig, känner mig helt mörbultad i huvudet och det känns som om jag släpar fötterna efter mig.
Ganska utvilad och ganska nöjd med dagen trots temperaturen utomhus. Eftersom jag har skjutit upp sådant som varit nödvändigt så har jag tillägnat den här dagen till tvättmaskinen. Inte den roligaste dagen, men väldigt behövligt.
 
I förrgår blev det en impulsmiddag med M på Björnrikegården. Fantastiska fantastiska Björnrikegården (och M också för den delen!)
Fondue och pepsi resulterade i två magar som kunde förväxlas med någon som var gravid i femte månaden. Men vad gör det? Har man möjlighet att testa fonduen på Björnrikegården så ska man göra det.
Precis som vi började få in maten på bordet så kom vi dessutom på den smarta idén att vi behövde efterrätt efter middagen (nej, det behövde vi inte egentligen!) så vi insåg att Ica skulle stänga inom en halvtimme. Så jag kutade ut ut restaurangen för att kunna köra en snabbis till Ica och köpa Ben&Jerrys.. Hur knäpp får man vara? För när middagen var uppäten/slukad så hade vi egentligen inte alls plats för glass? Nåväl, vi har aldrig tråkigt iallafall.
 
Innan middagen hade vi en snabb julklapps och presentutdelning vilket fick mina ögon alldeles blöta. Underbara människan! Hon köpte det jag önskade mig mest! 'Min' kristallkrona! Ni får se bild sedan. Jag kan bara säga att jag aldrig kunnat tro något sådant. Och jag skäms för att jag inte insett att hon är så pass tokig att hon faktiskt kunde köpa en sådan grej åt mig heller ♥.
Hon blev smått överraskad över att få en gigantisk 'tungsombly'-spegel som hon sagt att hon ville ha.. men jag kan inte släppa tanken på min fina taklampa!

Alarm

Jag blir tokig på mig själv! Jag försöker få en rutin, men jag lyckas inte. Och jag har ju haft en jävligt bra rutin förut absolut så att jag har haft tid att skriva här om saker som jag vill skriva om. Men nu.. nej.
 
Jag har pysslat lite på hemmaplan den senaste veckan/veckorna (när skrev jag här senast egentligen!?) och har varit väldigt fokuserad på att få det klart så att jag inte lämnar ännu ett projekt halvdant.
Jag tror att det är en av mina stora nackdelar, jag påbörjar saker med stort engagemang och sedan svalnar idéerna och lusten att slutföra projektet är borta.. och så står jag där med ett projekt som inte alls blev lyckat.
Men nu har jag iallafall avslutat ett projekt och det är jag riktigt stolt över (dock blev det liiite halvdant.. men de tänker jag inte erkänna just idag) så nu återstår två saker. Städa där hemma och få ordning på alla saker som jag kastat runt mig..
Att skapa bombnedslag, det är en av mina färdigheter känns det som.
 
Gått runt i flera dagar och längtat efter svenska jordgubbar med mjölk. Helt otroligt hur man kan komma ihåg en sådan smak så lång tid efteråt. Fascinerande.
Ännu mer fascinerande att jag kommer ihåg det.
 

Pick me up

Lata dagar, fullspäckade dagar och lyckliga dagar. Jag tror att de alla går hand i hand.
 
Det är nästan lustigt hur man kan vara så många saker på samma gång. Att man i vissa lägen klarar av att gå ifrån sin dagliga rutin bara för att få skratta och le lite till. "Bara fem minuter" till blir lätt flera timmar.. Ja.
 
Åh! Jag har gått runt och haft en låt på hjärnan i flera dagar. Den är helt underbar i mitt tycke och helt annorlunda emot vad som i vanliga fall spelas hos mig. Men den här låten har allt som jag behöver just nu.
 
 
When I'm down down down down down can you pick me up
When I'm feeling sad and grey can you make it stop
When I'm thinking hard about yesterday
What used to be the present has already flown away
When I'm down down down down down can you pick me up

Come and pick me up
"Pick me up-Isak Strand"
 
Lyssna och njut:
 

What to do?

Här ligger jag och gör en 'Att göra'-lista.
Planen igår var att jag och M skulle sitta och dricka lite bubbel och prata och sedan slockna framför en film. Men det blev inte riktigt så i praktiken. För när bubblet var slut så fick vi skjuts till en inflyttningsfest.. och det var det.. usch.
Mådde inte bra idag på morgonen kan jag säga!
 
I vilket fall som helst: har världens sandstrand-abstinens. Funderar på hur jag ska göra det här året. Ska jag ta mig en 4:e trip till Thailand? Eller ska jag testa något nytt? Eller ska jag fokusera på att söka jobb och vara hemma? Det sista alternativet klingar lite falskt i mina öron. Men jag vet att det skulle behövas. Absolut om jag vill flytta och börja på en ny kula? Då måste man ha en buffert.
 
Jag vet vad jag BORDE göra men det är ju inte detsamma som det jag VILL göra. Så istället så skjuter jag upp besluten och fokuserar på det roliga.
Planeringen.
De små bubblorna är alla bilder från Thailand.. underbara Thailand. Det är mitt andra hem..
 
Om jag åker till Thailand igen så ska jag absolut till en ny utgångspunkt. Med nya stränder och öar. Och den här gången ska jag till Bangkok dessutom! Oh yes!
Sedan så sitter jag och leker med tanken att åka själv? Vet dock att jag inte vill det när de kommer till kritan.. och jag skulle absolut inte få åka själv. Men jag undrar hur det skulle vara? För jag är ju aldrig rädd i Thailand.. (Fast i Patong var jag lite rädd, olustig stad)

One normal day

 
Jag kunde inte låta bli att göra som Sara och skoja till vardagen med chokladdoppade jordgubbar. Fantastiskt gott! ♥ Jordgubbar och te till film var inte helt fel kan jag säga. Gourmet? Svar ja.
 
Ja, god jävla fortsättning då.
Nej då, jag är inte så bitter som jag låter.. egentligen.
 
Haft fullspäckade dagar med tidiga kvällar bara för att orka med. Jag vet inte varför men jag har hamnat i en ork-svacka igen och känner mig trött, konstant. Spelar ingen roll om jag sover 8 timmar, mer eller mindre. Jag är lika trött oavsett. Jag hoppas att det beror på mörkret? Att det blir bättre när dagarna blir ljusare igen.
Jag vet att jag är väldigt känslig mot det, är ni det?
 
I helgen var jag ledig två hela, underbara dagar. Jag böt bort en dag och är jäkligt tacksam för att min kollega orkade jobba lördagen istället för mig. För det känns verkligen i huvudet efter två veckor med endast en ledig dag åt gången.
Man blir aldrig avslappnad om man är ledig så? Iallafall inte jag. Men samtidigt så vill jag inte klaga på det, för jag är glad för att få jobba också.
Iallafall så fick jag mina två lediga dagar och det var fantastiskt skönt. Åkte skoter och myste här hemma och på dag nummer två åkte jag och Verran längdskidor till Jaktstugan. Eller ja, vi åkte inte till.. (bara en bit, svettades som en idiot) vi åkte vessla dit och skidor hem. Det var en bra deal och vi hann med många skratt på den biten vi åkte.
 
What else?
Jo, jag kom in på skola.. bam bam bam baaa.
Men tyvärr så var det inte på det programmet som jag ville gå så jag valde att tacka nej till det här programmet som var min plan B. Känns dumt då jag kände mig helt knäckt när jag inte kom in förut, men samtidigt så känns det rätt då jag inte vill plugga bara för att plugga. Jag vill vara 100%  på att jag pluggar ett program som jag vill gå. Inte hoppa på tåget för att jag är rädd för att det är det sista?
Nej, det här programmet är inte mitt program. Jag ska göra ett nytt försök sedan.
 
 

Fjärde januari

 
Det har redan hunnit bli fjärde januari. Tiden har rullskridskor på sig tror jag.. för jag hinner liksom inte med.
Min älskade syster har hunnit fylla 30 sedan sist jag skrev. Nyår passerade lugnt och stilla (jag sov faktiskt vid tolvslaget) och nu har snart den "jobbigaste" perioden på säsongen passerat.
Nu hoppas jag att min stresshjärna kan lugna ner sig och bli mer strukturerad. Känner mig väldigt i otakt på jobbet och lite därför jag glömmer bort att skriva här. Har dock jobbat konstant så jag borde vara i fas, men jag har inte hunnit med någonting av det jag borde/brukar.
 
Idag kom antagningen till mittuniversitet på posten, jag kom in som reserv på skolan. Men trots att jag borde bli glad av de faktum så kände jag bara mer besvikelse.
Jag känner att det programmet jag kom in på inte alls är rätt för mig längre. Jag vill gå något som ger mig fler möjligheter.
För 3 år sedan hade jag nog platsat på det programmet. Nu? Nej.. Känns som om jag vill ha mer. Känns nästan girigt.
Nåväl, jag kikar på utlandsresor och ställer in mig på att jobba 4 månader till istället.
 

Visst är det en fin bild på Jack? Haha, han visar alltid hur vig han är när jag tar fram kameran.. Toker.♥

RSS 2.0