Weekend fondue

"Vinka till kameran!" Jag testar något nytt istället för att sitta med oskyldiga leenden. Nej, nu blir det vinken eller gapskrattet på bild. Yay or Nay?
 
I fredags var det mycket på schemat. Hjälpte till på personalens dag och sålde korv hela dagen i strålande solsken.. tyvärr stod jag i skuggan då de var lite väl svettigt att stå helt klädd i svart i solsken. Men det fungerade det också.
På eftermiddagen var jag tvungen att avvika lite tidigare då jag skulle ha middag hemma hos mig med några fina bönor.
Köttfondue.
Min absoluta favoriträtt. Ja, så är det nog. Jag ÄLSKAR köttfondue!

Anledningen till att fondue är så trevligt (enligt mig) är att man sitter tillsammans, lagar sitt kött som man själv vill ha det och man får pyssla och sitta i lugn och ro och bara njuta.
Förberedelserna inför middagen är helt fantastiska också. Några såser, sallad, klyftpotatis tunt skivat kött och en god köttfond. Thats it.
 
Efter middagen serverades det bubbel på min balkong samtidigt som vi kunde överblicka kvällens "arena" fyllas på med folk och fullt folk dessutom. Dock dröjde det inte länge innan vårat balkonghäng byttes till att delta i partytältets skratt.
I det stora hela har jag haft en väldigt rolig helg trots att jag var tvungen att lämna sängen alldeles för tidigt och byta solsken till AC inne i butiken. Men jag vill jobba så det gjorde mig ingenting. Jag är så glad för att få jobba.. och att jag hade en karl som höll om mig innan jag gick.
 
Direkt efter jobbet på lördagen kastade jag kläderna och satte mig på balkongen för att lugna hungern med rester från fonduen.. Tror ni att jag var lycklig? Oh yes!
Gassande solsken och mat (mycket mat!!)  var precis vad jag behövde just då.
Lördagens festligheter bestod mestadels av olika besök här och där. Först var jag förbi Joakim och hans familj/grannar/vänner, sedan tog jag hand om Kelah en sväng för att senare besöka Maria för lite sällskapsspel (eller ölspel, hur man nu vill se det?) Sista stoppet (innan utgången) blev hos Linkan och där kan vi prata om nostalgi och skratt som förlängde mitt liv med några år. Underbara vänner.
 
En bra helg som avslutades med min karl i soffan framför en film och fläskig kebabtallrik. Jag är ganska glad över att det sällan är sådana festligheter i den här byn. Men när det är, då är det förbaskat trevligt.

Sunday morning

Lite överexponerad bild, men den bjuder jag på!
 

Gäsp. Det är inte lätt att vara kattnappare ska ni veta.. katter är antagligen nattdjur och väldigt pratglada på morgonkvisten. Men vad gör det när man får en pälsboll i knät som kurrar lite extra.
Det hör ju inte till vardagen direkt?
 
Jag har börjat bo in mig riktigt bra i lägenheten och lyckan av att kunna vara mer spontan och ha nära till mitt hjärta gör att det känns som ett jävligt bra beslut att flytta tillbaka till S.
Finns inget bättre än att vakna upp och veta att Joakim ligger endast några centimeter ifrån. Och det där leendet på morgonen gör vilken dag som helst så mycket bättre!
Det känns dessutom väldigt bra att vara 10 min ifrån jobbet om de skulle ringa in mig, vilket jag hoppas innebär att jag står högt upp på "ring in-listan".
 
Idag valde jag att strunta i min morgonshake som varit min rutin i snart ett halvår (funkar bättre än förväntat) och startade dagen med en söndagsfrukost som kändes riktigt lyxig.
Ibland kan man behöva skoja till vardagen lite. Men försöker hålla mig borta från mackor, skorpor och vittmjöl så gott det går då jag märker att kroppen faktiskt inte vill ha det.
men idag blev det en skorpdag och Vemdals vinter-te som jag { vi ] fick av min chef som avskedspresent efter säsongen.
Mysmorgon helt enkelt.
 
Min kropp börjar äntligen slappna av för nu har jag börjat kunna fokusera och läsa en bok igen. Jag har försökt läsa den här boken i över ett halvår [typ oktober?] men jag har bara börjat om på samma mening hela tiden. NU har jag kunnat läsa flera sidor utan att tappa fokus. Känner fortfarande att jag är stressad inombords så jag måste resa mig och gå runt lite. Men snart kommer jag nog kunna sluka en bok igen.
Tror det är därför jag inte kan uppdatera bloggen heller, känner att jag inte har tid.. trots att jag är arbetslös och har massor av tid? En inre stress alltså.
Men det är lungt, jag jobbar på det och försöker finna inspiration och tid till att skriva och läsa och njuta av livet.
 
Nu måste jag ut i solen en sväng

Shoppingberoende.. se upp

Att säga åt mig själv att jag ska hålla mig borta ifrån någonting är helt omöjligt.
 
"Sluta äta choklad och socker" resulterar i att jag stoppar hamsterkinderna fulla och låtsas som om jag inte hörde reglerna.
 
"Hålla hårt i pengarna, ingen shopping" har motsatt effekt vilket innebär att jag drar upp bankkortet och hoppar av lycka så fort jag har möjlighet att använda det..
 
Jag har försökt lura mig själv med andra regler, så som "inga grönsaker!" eller "du får absolut inte springa av dig sidådär 10 kilo" men de jäkla reglerna tyckte hjärnan var så bra att den lyssnar på det.. vilket var oväntat?
 
Det jag vill komma till är iallafall att jag har hittat mina älskade, "nya snygga och snabba färgklickar till träningsskor" som jag skrev om i förra inlägget! Yeeey! Tack Luz för hjälpen! Fasiken vad snabb jag kommer vara nu.. upp och ned för hissen.
Skämt och sido, jag har letat efter dem länge och det bästa {kanske det värsta?) är att jag hittade båda färgerna som jag ville ha.. så nu har jag svårt att nöja mig med det ena paret.
 
Nu ska jag hänga tvätt och sedan lägga mig i min säng, som äntligen har sängben igen!
Godnatt

Womens Nike Free Run+ 3 Running shoes


Tre snabba

Lite färg gör mig lycklig
 

Jag har ju lagt upp flera bilder på mitt tryne den senaste tiden så jag tänkte skoja till det lite och visa min andra sida lite.
Jag har kikat på nya fina färgklickar till träningsskor, men hittar inte riktigt några som faller mig helt i smaken. Helst skulle jag vilja ha nya nike i en korallaktig färg..eller kanske mintgröna.. men jag hittar dom inte någonstans. Vilket gör mig ganska frustrerad för jag brukar alltid hitta det jag söker, tillslut.
Men då jag inte hittade nya snygga och snabba träningsskor så slog jag till på nya snygga och snabba strumpor istället!
Visst var dom lite härliga?
Nu vill jag bara att min förkylning (jo då, still going strong) går över så att jag kan börja göra något igen. Jag orkar inte ens gå upp för trappen till lägenheten längre!
Skamligt
 
Sitter och väntar på att nagellacket ska torka och att mami ska komma förbi lägenheten och hjälpa mig fixa sängbenen på min säng..
För att göra en lång historia kort så hatar jag allt vad sängben heter just för tillfället..
 
Nu kom hon! Låt "operation sängben" börja!
 
 
UPDATE: underbara Luz hjälpte mig hitta båda skorna som jag tänkte på... så nu blev det dyrt.. köpt ett par och är väldigt nära på att köpa det andra också! Ååååh... Tack älskade vän för att du hjälpte mig! ♥

Skäggiga damen..

".. throw them at someone and laugh really hard"
 

Efter en månad som sjukling ger jag upp, Jag orkar faktiskt inte mer..
Två penicillinkurer och i slutet av den andra så visade det sig att jag är allergisk/överkänslig mot något ämne i medicinen så gissa vem som har utslag i hela ansiktet? Jo visst, självklart är det undertecknad som lyckats med det. Detta kan också ha medfört min hosta som jag fått.. och att halsontet kom tillbaka i slutet trots kuren.. Ja.. Så man kan ju säga att jag är tillbaka på ruta ett.
 
Jag har inget emot utslagen egentligen, men det faktum att de kliar så förbaskat så kan jag ju inte låta bli att pilla på dom! Gaaaah! Kommer se ut som om jag har skäggväxt (sårskorpor) i hela ansiktet om jag inte låter bli dom..
 
Men trots sjukdom så har jag fått hoppa in på jobbet några dagar här och där, fasiken vad kul det är! Och lyckan på vissa som kommer till kassan när de gjort fynd är så roligt att se {mestadels för att jag vet att jag är exakt likadan].
Ännu bättre känns det när man kan sitta och skämta med kunderna, och de ler tillbaka och kommer med en slug kommentar som får hela ansiktet att skrynkla ihop sig av ett leende. Då känns det riktigt, riktigt bra!
(Och då har jag inte ens nämnt hur bra kollegorna är och hur bra energi man får utav dem.. så ja, perfekt helt enkelt)
 
 
Imorgon ska jag få jobba igen {Segerdans] och efter det är det äntligen dags för en eftrlängtad myskväll med hjärtat. Jag längtar tills imorgon ♥
Joakim kom faktiskt förbi för någon timme sedan bara för att ge mig en kram {och en cider..?} .. underbara människa. Han vet precis vad jag behöver, när jag behöver det.
 

Något att sitta på..

Tänk att man lyckades matcha nya dammsugaren och soffan? Bra där Larsson!
 
Jag visste att den här utgiften väntade och jag har nästan längtat efter den. Efter det att jag flyttade in i lägenheten och försökte klura ut hur jag skulle få plats med både soffa och säng mot samma vägg så har jag insett hur stora soffor man gör nu för tiden?! Inte många soffor som är mindre än 3 m bred?
Är det jag som har dåligt ögonmått kanske som blev lite chockad över hur svårt det var att hitta en som var under 3 m?
Oavsett så var det faktiskt Joakim som hittade just den här soffan vilket jag är riktigt glad för. Naiva jag trodde att jag skulle få plats med en soffa som hade två divaner.. ha ha ha... idiot.
Men nej, den här blir nog mer än perfekt här hemma hos mig.
 

I samma veva som jag klickade hem soffan igår såg jag dammråttor som började krypa fram i hörnen så jag fick snällt bita i det sura äpplet och beställa en dammsugare också.. Usch vilken tråkig utgift!
Förhoppningsvis behöver man inte spendera mer pengar i det ändamålet.
Det bästa är att båda sakerna är redan på väg hem till mig!
Dammsugaren är snart här, sorterats på sista stället och kommer komma fram nästa vardag {Happyface!] soffan är på g den också!
 
Man inser att man har ett shoppingberoende när man fasktiskt känner sig lite lycklig när man klickar hem en dammsugare till och med..

En liten titt

 
Det här är alltså min lägenhet. Mitt alldeles egna krypin som känns så bra för mig. Jag hade ingen direkt aning om hur lägenheten såg ut när jag tackade ja [endast sett tre sisådär beskrivande bilder, men de gav mig ett hum iallafall], jag hade fortfarande ingen aning när jag skrev på papperen. Så ni kanske förstår vad lycklig jag blev när jag såg ytorna i den här lägenheten! Man kan lugnt säga att jag gjorde en segergest. (Plus att jag och syrran gjorde highfive minst 2 gånger under första titten)
 
Trots min sjukdom så valde jag att flytta in i lördags då jag inte skulle få bärhjälp om jag inte gjorde det på helgen. Så det var bara att bita ihop och göra allt man orkade.
Tack tack tack underbara syster och mamma som hjälpte mig trots att jag spottade och fräste på grund av att jag var så slut i kroppen som jag var. Och tack för att syster och sussi kom förbi och gjorde mig på glatt humör.
 
Joakim var så underbar att han hjälpte mig senare på eftermiddagen och monterade och pysslade. Allt som jag bad om gjorde han och det var helt jävla underbart. För helt ärligt, jag orkade ingenting.
Fler bilder kommer snart, då jag har beställt soffa och ska flytta in ett köksbord den kommande veckan.. efter det är allt klart och det är ett komplett hem.
Det känns helt enkelt fantastiskt!
 
Visst känns det som en Kristina-lägenhet?

RSS 2.0