Dag 2 - Därför bloggar jag

Ja här kommer alltså den andra punkten på "7 days a week" utmaningen. En ingående beskrivning varför just jag bloggar.

Egentligen så började jag med att skriva dagbok, men min fokus på detta var riktigt dålig då jag tröttnade snabbt och det kändes som ett tvång till slut. Dessutom märktes det att jag endast skrev dagbok i cirka 2 veckor och jag köpte nya dagböcker hela tiden. Precis som att det skulle fungera bättre om dagboken var fin?

Efter studenten jobbade jag för ett företag som hade telefonsupport gällande datorer och skrivare och under de två åren mötte jag en av mina alla käraste vänner, nämligen Luz.
Luz var väldigt social och hade redan en blogg (det var i mitten av 07 och "blogg-fenomenet" hade till och med nått mina öron) så hon sa åt mig att jag borde skaffa en blogg, vilket jag gjorde. Hon fick förklara det mesta för mig och jag startade en blogg som hette dike.blogg.se (dike var en gudinna och jag tyckte det var roligt att man kunde tolka det som både ett dike och en gudinna) Men jag blev snabbt varse om att personer som jag inte ville blanda in i mitt liv snokade runt på min blogg och av den anledningen så tog jag tillslut bort den bloggen i ren frustration. Direkt efteråt skapade jag denna och det misstaget kommer jag inte göra om igen.

Jag valde att fortsätta blogga då det är den första "dagboken" som jag känner hjälper mig med någonting. Självklart är det ibland väldigt läskigt att blotta sina tankar och man vet inte vem som läser dem, men samtidigt så är det ett sätt för mig att visa mig själv också. För oavsett vad så är det mina tankar och min blogg ni läser.

En annan anledning till varför jag fortsätter blogga (trots att jag ibland har samma ångest när bloggen inte är så fin som jag velat) är att jag har hittat personer via andra bloggar som ger mig inspiration, lite extra kraft i vardagen och hjälper mig ta dag för dag.

Dessutom är bloggen en bra tillflyktsort. Och jag kan skriva exakt hur jag känner och om man inte klarar av det, då behöver man inte läsa? Simpelt.

Jag är helt enkelt tacksam för att ha hittat hit, och det är tack vare Luz .


Kommentarer
Luzen

Ja det minns jag, när jag presenterade dej för bloggvärlden :)... känns såååå himla längesen hihi... längtar till jul nu <3

2010-11-17 | 13:30:05
http://luzzis.se
月姫 Tsukii ♥

haha sjukt vad vi är lika, känner igen mig i detta inlägg också. men skillnaden mellan oss var nog att jag slutade skriva personliga saker, är för rädd helt enkelt!



<3

2010-11-18 | 19:16:47
http://tsukii.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: [publiceras ej]

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback