Första december

En gammal header fick vara dagens bild.. orkar inte ta nya bilder just nu. Alldeles för dålig fantasi..Återanvändning är ju bra?
 
Äntligen börjar den nya julkalendern! Efter fjolårets 'Tjuvarnas jul' så har jag fallit pladask och riktigt längtar tills december-mornarna när man får smyga upp och kika på äventyr.
 
Jag hoppas dock att de har väldigt mycket snö i årets kalender då jag tyckte att förra "Mysteriet på Greveholm" inte alls var så julig.. Men allt hänger på snön.
 
Nu är mina tre lediga dagar till ända.. vet inte riktigt vad jag har gjort under dem? Jag har hälsat på momma och hjälp henne förbereda sig inför advent.. men sedan? Mja, så lite som möjligt.
Dags att starta en film och somna gott. Fint fredagsnöje.

Mysfaktor

Åh, äntligen dags att damma av dom här godingarna! Bara hunnit använda dem två gånger än så länge!
 
 
Sista dagarna på november och nu kommer snön. Fantastiskt!
 
Jag älskar snö, när snön kommer bäddas naturen in i en vacker glans och det blir en annan stämning. Det blir ett ljusare mörker.. kan man säga så?
Det finaste som finns är när snön lägger sig på träden och det gnistrar i snöflingorna. Ja, det blir typ romantiskt?
 
Jag tänker inte plocka fram alla julsaker än, trots att det är första advent på söndag. Nej jag ska nog lulla på som vanligt och ta det pö om pö, men jag måste erkänna att jag får mina impuls idéer och kommer på mig själv när jag börjar närma mig julpyntslådan..
 
Just nu sitter jag och funderar på om man ska slå på stort och göra ett pepparkakshus i år? Har inte riktigt förstått mig på själva grejen med pepparkakshus.. men samtidigt sitter jag här och funderar på att jag ska göra ett?
Nåväl, vi får se om jag kommer göra ett. Har jag (vi) inte gjort ett på flera år så är chansen liten.
 
Jag ska nog fortsätta fokusera på snön som kommer. Myyyyys!
 

En bra helg

Känns inte som om det är måndag idag, känns mer som om det är torsdag.
Helgen började med en härlig byfest som bestod av tacos och karaoke på fredagen. Jag trodde att det skulle vara det enda spännande som denna helgen skulle bestå av men så var inte fallet.
Verran hörde av sig om en taco kväll så direkt efter jobbet tog jag en snabb tur hem för att hämta proviant och sedan direkt upp på skalet.
Stugan vi höll till i var min drömkåk. Oj jäklar vad kär jag blev i alla detaljer, köket och den fantastiska julgranen!
Mja, där kan jag stanna ett tag till!
Vi hade iallafall underbart skoj (jag, Emma, Linn, Verran & Henke) och vi förbrukade några flaskor innan vi tog oss ner på hotellet för att träffa folk.
 
På söndagen irrade jag runt med en avstängd telefon. Virrpannan glömde mobilladdaren hemma och alla verkar vara fast beslutna att ha iphones vilket försvårade det hela för mig.
Nåväl.
Åkte förbi töserna med lite godis och sedan hem för att träffa syster som varit hemma i helgen.
 
Som avslutning på en grym helg mötte jag upp Emma och Verran på byn igen för att testa Jacobs stenugnsbakade pizzor! Jag kan bara säga en sak: GRYMT!
Det var så poppis så att degen tog slut!
Helt klart värt priset och jag kommer nog testa alla pizzorna på menyn innan säsongen är klar!
 
Just nu sitter jag i valet och kvalet om jag ska bege mig till Vemdalen eller ej.. svårt att bestämma sig.

UTB

Helt plötsligt så är man helt försörd.
 
Haft utbildning inom jobbet i 3 dagar nu, helt slut i skallen trots att jag egentligen redan vet det som de talade om. Man sitter ändå på helspänn och lyssnar ifall att det kommer någon ny information som man har missat eller dyl.
Aja, nu är utbildningen klar och jag jobbar imorgon, sedan är jag ledig på söndag. Skönt.
 
Skönt att vara ledig en dag åtminstone men samtidigt så spelar det ingen roll om jag jobbar eller är ledig.Om jag inte jobbar kommer jag inte riktigt igång om dagarna utan går runt som en seg zombie. Bättre att jobba halvdag (som jag gör på vardagarna just nu) så kan jag pyssla med allt annat på eftermiddagarna.
 
Efter utbildningen idag så åkte jag upp på berget för att käka lunch på Grizzly bar & grill som öppnade idag. Underbart att restaurangerna börjar dra igång så att det blir lite liv  och rörelse i området.
När jag suttit och snackat med Tobbe och Rebecca ett slag så kom Daniel, Erik, Berne och Pelle och joinade mig. Jäkligt trevligt!
Det är en av anledningarna till att jag älskar att jobba här.
Man kan, precis som jag gjorde idag, gå på en restaurang själv och sätta sig vid ett bord på lunchen och när man går därifrån har man haft sällskap av flera kollegor.
Man känner sig hemma här, välkommen och en i gänget. Även om man jobbar på olika delar av anläggningen etc.
Man kan inte annat än att älska det!
 
Hoppas ni har haft en bra dag!
 
 

Inspiration

Gårdagskvällen spenderades i sängen, eller ja, hela gårdagen spenderades i sängen. Jag var så slut i kroppen att jag knappt hade energi att resa på mig.
Förkylningen har börjat släppa men oron inför framtiden tar den lilla energi som jag börjat spara..
 
Jag har nog inte riktigt bestämt mig för hur jag ska känna inför framtiden. Ena halvan känner en oro (kanske mer än halva, sjuttio procent kanske?) och en del försöker göra tankarna positiva.
Jag ser några ljusglimtar med det hela.
 
1: En egen lägenhet
2: Ny stad
3: Nya människor
4: Utbildad
 
Men sedan kommer jag inte på något mer?
Igår hittade jag en inredningsbild som gjorde det lite roligare att tänka på att bo i en studentlägenhet (som inte brukar överstiga 20 kadratmeter..
 
Den bilden gjorde att jag tände ytterligare en lampa i en lång korridor. Jag ger mig inte innan hela korridorer badar i ljus. {Lite halvtaskig liknelse, men samtidigt känns den jävligt rätt.)
 
På bilden ser ni soffa och överkast från IKEA, orientalisk matta, brickbord från Rusta {Ett hett tips!) och en kristallkrona.. mja, min lägenhet kommer såklart inte se ut sådär.. men det är ju en möjlighet.

Slap!

Önskar just nu att någon bara ruskade liv i mig, gav mig en käftsmäll så att jag vaknar. Jag går runt och oroar mig för vad som komma skall så att jag knappt märker att dagarna går.
För knuten i magen blir bara större allt eftersom tiden går.
Jag närmar mig ett vägskäl utan att veta om det kommer vara mitt val eller om någon annan väljer åt mig. Resultatet blir att jag är bitter, bitsk och irriterad.
 
Jag känner att jag har mycket att planera men när jag försöker sätta mig ner och skriva den obligatoriska "Att göra listan" Så blir allt blankt.
Jag ligger och funderar nätterna igenom och det är inte bara jag som är orolig.
Kelah spenderade hela natten med att ängsligt böka runt i sängen, lägga sig på olika ställen, gå på/över mig, pussa på mig och gny.
Jag försökte lugna henne, gick ut med henne vid halv fem-fem tiden. Men när klockan ringde sex så var hon fortfarande lika orolig.
 
Vad händer? Är det jag som smittar av min oro på min pälskling?
 

Hey Luz

 
Ett skratt som smittar av sig och värmer hjärtat. Det saknar jag!
Jag saknar den här människan något fruktansvärt!
Nu är det.. 30 dagar (prick en månad!!) tills dess att denna bönan kommer hem! Och jag ber till gudarna (läs: min chef) att jag är ledig så pass att jag hinner umgås med henne.
Hon kommer vara hemma ganska länge (Helleluja!)  och det vore väll förargligt om en annan inte är ledig något under den tiden?
Åh önskar att det inte dröjde så länge mellan gångerna vi ses.. men jag får ju skylla mig själv. Har varit så inställd på att åka utomlands de senaste två åren att jag har helt glömt bort de resor man vill göra inom landets gränser också.

Nagelbitaren

Jag kan nog inte förklara hur nervös jag är. Det här är inte nådigt!
Nu snart kommer de publicera betyget på högskoleprovet. Veckan efteråt (ungefär) kommer de skicka ut om man blir antagen till skolan eller inte.
Det värsta scenariot i allt det här är om det står att jag inte blir antagen till de utbildningar som jag sökt. Usch. Vilken hemsk tanke!
Det jobbigaste i den situationen är att jag isådana fall måste berätta för folk att jag inte kom in.. att jag inte ska flytta. Att jag inte kom in...? JAG KOMMER IN! Jag måste..
Ja, ni förstår hur tankegångarna går.. hela dagen lång.
 
Sedan kommer vi till den jobbiga delen om jag skulle komma in (när jag kommer in! Positiva tankar.. ). Det är att berätta det för min chef och mina kollegor att jag ska flytta.
Det är nog den svåraste delen av allt. För trots allt så känns det som ett svek, som om man väljer bort något?
Man ska egentligen inte tänka så, jag vet. Men jag tänker ändå så därför att jag är så tacksam över att ha mitt jobb! Jag är så tacksam för att ha det livet jag har idag att det känns förbaskat svårt att gå bort från det.
Det är trots allt mitt femte år på den här anläggningen nu, jag känner mig som hemma här och det känns svårt att lämna det gemenskapen.
 
Sedan har jag väll aldrig trott att jag ska ha en "första skoldagen" möjlighet till. Och när jag tänker så.. så får jag en klump i bröstet för att Diana inte kommer vara där andra dagen i skolan och få mig att skratta. Tur att det finns telefoner för jag skulle inte klara mig utan min och D's milslånga sms konversation.♥
 

Krax krax

 
Ge miiiig!
 
Usch, sitter i en sjukstuga känns det som. Både jag och mamma är förkylda och hostar om vartannat.
Men det är ju inte konstigt egentligen. Jag har nästan väntat på att bli sjuk, inte för att jag vill eller för att jag har försökt bli förkyld. Nej, här har ni en som blir sjuk på hösten, vintern, våren och sommaren.
Men jag tar gärna en förkylning istället för migränen jag hade för några år sedan.
Dessutom så är det oftast små förkylningar som jag bara väntar ut. Jag går inte miste om något så att säga :)
 
Eller ja, jag tar tillbaka det där.
Jag går ju visst miste om något! Energi! Träning!
Sedär, jag går visst miste om mitt minne också.. och vakna timmar.
Nu kunde listan helt plöttsligt bli väldigt lång?
 
Jobbar imorgon sedan är jag ledig på söndag, skönt! Då ska jag sova och snora så det står härliga till.
På måndag ska jag vara tipp topp igen, det känns som en bra idé.

Katten Jack

Katten Jack blev väldigt förvånad när han fick en bjällra runt halsen..
 
ÅÅÅÅH han är ju så söt!! Det här är alltså min systers Jack och om jag inte minns fel så är han norsk skogskatt (?).
Vi har haft honom hemma hos oss i huset några dagar här och där, så nu har Jack och Kelah börjat vänja sig vid varandra.
Men självklart så är Kelah mammig mot Jack och ska nagga honom i örat eller pälsen hela tiden medan Jack är djävlig. Han ska ge henne en dask med tassen och hoppar upp i fönstren så att hon inte kan följa med.
Dessutom så är K's svans väldigt underhållande..
 

Jag är så lycklig över att ha djur i huset igen. Ett hus utan djur ekar tomt.. och den kärlek som djur ger är obeskrivlig. Jag vill inte vara utan dem, inte för en sekund.

 

Pyssel och knåp

 
Ni vet när jag pluggade inför högskoleprovet?.. det gick ju sådär.
Den ena dagen när jag hade stor pluggångest så kom jag på att jag skulle göra en ny stor sovkudde åt Kelah.
Jag hade en stor kudde med fläckigt kuddöverdrag sedan tidigare, så jag sydde ett nytt överdrag av ett gammalt tyg som mormor hade i sina gömmor och ett gammalt trasigt lakan.
 
Kelah skulle såklart hjälpa till. och när hon inte var med och stod på tyget så låg hon bestämt i mitt knä.
Min fina tös ♥

Cozy

Dagarna går och jag går in i snooze läge när det gäller bloggen. Inte för att jag inte vill blogga, utan mer för att jag har fullt upp med att hålla koll på vad det är jag ska göra på jobbet och spendera så mycket tid som möjligt med Kelah.
Sedan är det nog inte så roligt att läsa om sådant jag pysslar med på jobbet direkt?
"Idag har jag bytt nyckelbrickor på 30+ lägenheter, tagit av nycklar på en knippa och satte över dem på nästa nyckelbricka..." ??
Nej, det finns mycket roligare saker att berätta.. iallafall borde det finnas bättre saker att berätta.
De dagarna det inte finns, uppdateras det inte.
 
I torsdags gick startskottet för höstforum på Vemdalsskalet! Himmelriket!
Jag kände inte för att festa den helgen utan valde att istället vara chaufför. På torsdagen körde jag upp min älskade mamma som ville dansa till Streaplers, King edward's och Expanders.
I början var forum ett dansbandsforum dit folk åkte från hela landet för att dansa till både stora och små dansband.
Nu för tiden är det lite annorlunda, dansbanden får ge mer plats till discogolv och barhäng. Men trots att jag tycker att det är lite sorgligt att dansbanden får ta ett {kanske två?} steg tillbaka så är det roligt att se att det är stor variation på åldrarna just under den helgen. Alla är välkomna, bara man har åldern inne.
Man pratar, umgås och dansar med alla.
Jag tror att min kära mor hade roligt och några danser blev det allt. Till och med jag tog mig en sväng om.
 
Jag jobbade fram till lördagen så jag tog det lugnt hemma på fredagen, försökte ta igen lite sömn så att jag skulle vara tipptopp.
Återigen valde jag att vara chaffis på lördagen och det blev några turer emellan byarna och  några redbull senare hoppade jag runt på dansgolvet.
På söndagen fyllde min barndomskompis Fredrik år så jag och syster firade honom och Martin (som fyllde år i lördags) med att unna oss en gofika på Åtgårdens café.

What I'm longin for

 
Värme och blåst har tagit bort det fina vinterlandskapet som hade börjat bildats här.. vilket gör mig lite deprimerad. Men samtidigt så vet jag att det brukar ta ca 3 ordentliga snöfall innan det lägger sig för att stanna. Det behöver också vara riktigt kallt så att kälen går ner i marken.
Men just nu så vill jag bara att det ska gå undan. Jag vill ha vinter, jag vill ha december, jag vill ha julafton!
 
Imorgon kommer min älskade barndomskompis Fredrik hem! Vi har varit vänner sedan dagis och kommer så att förbli! Iallafall så har han varit storstadsbo i några år (runt om i Svearike) då han är showartist. Men imorgon kommer han hem för att stanna ett tag iallafall! Roligt! Dessutom fyller han år i helgen så det måste firas!
 
Jag måste bara berätta: Igår bjöd min kära syster mig, mamma, Sussie, Maria och Tomas på kinesisk middag!
Riktigt spännande. Hela bordet var fyllt med spännande rätter, som en buffé, och det var riktigt smarrigt! Jag är riktigt glad över att min syster är så berest som hon är, för hon tar alltid med sig en massa tips och information/inspiration när hon kommer hem. Och det är oftast riktigt gott dessutom.
Tack älskade syster för middagen, det var mums!
 
 
 

How do you do..

The things that you do..
 
November har äntligen startat och det innebär arbete för min del!
W O N D E R F U L! Som jag har längtat!
Åkte hit en dag förra veckan för att kika lite hur det såg ut på jobbet denna säsongen och sedan komma ihåg hur kassasystemet fungerar osv.
Igår var nämligen min fösta dag och samtidigt så öppnade vi våra backar vilket innebär att jag fick känna "hetluften" direkt då jag jobbade själv.
Men idag har hjärnan värmt upp tillräckligt så nu känns det som om jag är med i svängarna igen.
 
Jag tror att jag älskar november! Iallafall så här långt.
Den första oktober krockade jag med min älskade bil och den första november fick jag tillbaka den! Hel och ren!
Det var så himla gulligt, för verkstaden hade till och med monterat ihop mobilhållaren som kraschade i krocken. Hur snällt var inte det då?
 
Oktober, en skit månad:
Krockade bilen
Kelah låste in sig i mammas bil så vi var tvungna att krossa en ruta (bärgaren återkom aldrig)
Min provisoriska lagning i tanden lossnade så jag var tvungen att betala dyrt.
Jag tröck sönder en knapp i hyrbilen (som tur var gjorde det inget).
Ryggen efter krocken var inte nådig.
Endast en dags arbete gjorde inte mycket i plånboken
Hyrbil byttes till hyrbil som byttes till lånebil..
 
Guldkorn i oktober:
Fick äntligen umgås med Diana igen ♥
Älskade syster tog med mig till storhogna ♥
Snön kom ♥
Finmiddag med tjejgänget ♥
Jack ♥
 
Högskoleprovet vet jag inte vart jag ska placera, kanske måste vänta till resultatet. Men det lutar åt att det hör till den första kategorin.
 
November kommer bli en bättre månad!

RSS 2.0