Vår stuga, vår fristad.

I torsdags for jag och min älskade mor till vår sommarstuga i hälsingland och var beredda på att ta i med hårdhanskarna. På grund av att vi inte har tid att vara där så ofta (och på grund av att vi tidigare tagit bort träd på tomten) så har gräset blivit hiskeligt högt. Min mamma har en förkärlek till att plocka svamp, så jag sa åt henne att hon kunde åka ut i skogen och göra det hon tycker om så kunde jag ge mig på gräset med trimmern. Efter cirka en och en halv timme så kom mamma tillbaka från svampskogen och jag hade precis kört fast med trimmern igen.. Gräset var så högt så det lindades runt trimmern (som i vanliga fall kapar gräset galant) och det resulterade i att trimmern lade av.. och jag fick stå och dra loss lindat gräs från den i en minut..
Svettigt var det och när jag tog paus så skakade armen av utmattning.. det hade jag inte räknat med. Mamma gjorde även hon ett försök på monstergräset men  vi fick helt enkelt inse att vi behöver den andra trimmern, med en ordentlig klinga istället för ett snöre.

Min hund var orolig att vi skulle åka ifrån henne så hon låg i bilen mestadels, och om vi stängde bildörrarna så hon inte kunde hoppa in i bilen så låg hon bredvid bilen, snacka om att vara envis.
Men hon kunde efter ett tag slappna av och låg och myste med mig  soffan istället framför TV'n.

Vi åkte sedan ner på staden och handlade en väska som vi ska ha när vi åker till min syster i mexico, onödigt att dra runt på en resväska när man ska resa runt.
Vi hade en ordentlig tur och hittade en väska på 70L under tusenlappen, medan resten av väskorna kostade närmare 2000 i den storleken (även mindre, lustigt)

Tack vare väskan så känns mexico turen mer verklig, dock har vi inte beslutat när vi ska åka då de är mycket som ska passa.
Men jag är ganska säker på att det kommer bli av.

Mamma gjorde en välförtjänt investering i sig själv och köpte en ukelele, en babyblå så jag väntar bara på att hon ska spela en trudelutt för mig.

Jag älskar vår sommarstuga, man blir så lugn när man är där. Lycklig helt enkelt. Många sommrar har vi spenderat där, och jag kan bara säga att den stugan är en stor del av mig, och den har gett mig fina sommarminnen.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: [publiceras ej]

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback