Chokladmousse, gottigott
Hemsk bild, but that's the way it is..
Hittade receptet hos Bara en kaka till {Bloggtips!! in och inspireras!)
Man behöver:
200 g choklad {hälften 70% choklad, hälften mörk blockchoklad)
3 ägg
4,5 dl grädde
4 rågade msk florsocker
och 1-3 msk rom
Nu kommer vi till det roliga:
1. Smält chokladen i ett vattenbad
2. Vispa grädden, fluffig och lätt.
3. Vispa äggen tillsammans med florsockret {i en annan bunke!) så det blir ljust och fluffigt
4. Rör ner chokladen i äggensmeten under omrörning
5. Vänd ner grädden i chokladsmeten, F Ö R S I K T I G T
6. Börja med att hälla i en matsked rom i smeten och smaka av (åter igen, rör om försiktigt så att luften stannar kvar i smeten) om det inte räcker så får man testa med en eller två matskedar rom till. Det ska inte smaka för mycket rom.
7. Häll upp moussen i serveringsskålar och ställ in i kylen några timmar innan servering.
3-4 timmar borde vara perfekt.
8. Servera och njut!
Jag toppade min mousse med daim och hallon precis innan servering.
Smarrigt!
Kommentarer
Caroline
Åh mums!
Svar:
♥
Trackback