A grey area

 
Vi är hemma från stugan och jag längtar redan tillbaka. Varför kan man inte vara på två ställen samtidigt?
Iallafall så hittade jag en pälspläd i en affär när vi skulle åka hemåt igen. Syns kanske inte så bra på bilden (även denna bilden togs i kasst ljus.. att jag aldrig lär mig!) men den är riktigt fluffig och fin. Dock är den liiiite för smal för min säng (fast ja, det är ju en pläd.. inte ett överkast egentligen) men jag kunde inte låta bli att köpa den. Har suktat efter en pälspläd/överkast i flera år och nu har jag ett.
 
Just ikväll är jag riktigt förbannad och ledsen då det har förekommit djurplågeri/stympning/misshandel/lemlästning av ett sto här i trakten.
Hur man kan ge sig på en annan varelse på det sättet som den här personen har gjort är helt oförståligt. Det spelar ingen roll om det är ett djur eller människa, man ska inte skada någon på det viset. Och absolut inte ett försvarslöst djur. Helt oprovocerat utföra en vidrig handling som ger men för livet, som kan vara livsfarligt och som inte har ett syfte? Jag är riktigt chockad över att sådant verkligen sker. Att någon har för avsikt att skada något så oskyldigt, vackert och hängivet djur är utom mitt förstånd. Jag är alldeles kall av avsmak och rädsla.
Vad kommer härnäst?
 
Jag hoppas att de får tag på den jäveln och gör något lika hemskt tillbaka.
Jag vet att jag precis har skrivit att det inte är acceptabelt att göra en sådan handling på en levande varelse (inte död heller för den delen), men jag blir så arg att jag utan tvekan skulle kunna blunda för den detaljen.
Jag känner ett växande hat, en ilska som gör att jag själv skulle kunna göra samma handling tillbaka på den personen, för den förtjänar det.
Den har provocerat mig, oss, till att vilja utföra en sådan handling på förövraren.
Just den delen hamnar i en gråskala, vad är rätt och vad är fel?
Sådant får mig att vilja ta tillbaka "ett öga för ett öga"-regeln och vässa kniven, få den personen att "veta hut"! Och visa för övriga perversa individer att sådant inte är okej.
 
Jag kan tillägga att stoet antagligen kommer att klara sig, men det kommer inte den här individen göra om samhället får reda på vem hen är. För den personen har precis visat att det inte finns några humana gränser.
 
 
Sådär ja, nu har jag fått spy galla över det här.
Skönt.
 
 

It's a wonderful day

Bilderna får ej användas utan min tillåtelse och skyddas utav upphovsrättslagen
Bilderna får ej användas utan min tillåtelse och skyddas utav upphovsrättslagen
 
Kan ni gissa vad jag pysslar med? Jag gömmer mig! Nej, nu ljuger jag.
I ärlighetens namn så försöker jag få tiden att gå.. men så billigt som möjligt. Och det, det är inte enkelt ska ni veta!
 
Jag och mamma åkte till sommarstugan igår. riktigt mysigt trots att det är ganska rått och kyligt här inne i stugan nu när hösten börjar komma.
Innan sommaren hade jag planerat att jag skulle spendera all min lediga tid i stugan. Sola, bada och njuta. Men den här sommaren blev inte riktigt som jag tänkt mig. Solen höll sig borta och regnet har letat sig in i varje springa och vrå.
Ja, jag tror inte att någon av er har missat det.
 
Nu tänkte jag iallafall vinka lite och visa att jag fortfarande är vid liv. Och ge er en glimt av min vardag här i stugan.
 Fint va?
Jag älskar vårt paradis, och vi alla är mycket lugnare i själen när vi får spendera tid där. Och nu, när vårat nya uterum är klart, njuter vi så mycket mer. Det är en fröjd att vakna varje morgon ska ni veta! Även om det har regnat den här sommaren så har det varit mysigt att vara här. { Nej okej, nu ljög jag lite igen. Det var INTE mysigt när det var myror överallt! Men jag har börjat bearbeta den hemska upplevelsen. Nu är dom döda och begravda. moahahaha)
 
Nu är batteriet snart slut i datorn så jag ska återgå att läsa min bok.
Vi höres snart igen!
 
Ps. på fredag kommer min syster hem från Kina, jag tängtar! ♥

Gaeng ped gai

Ingredienserna, det som saknas på bilden är såklart kycklingen
Det bästa när man lagar den här rätten är att man får smaka av hur mycket man vill...
 
 
Här kommer receptet på en underbart god röd curry som jag hittade hos söta Tsukii för länge sedan men som fortfarande är en favorit för mig.
Jag har dock kortat ner hennes recept och visar bara vad jag använde denna gång. Så klicka HÄR om du vill se orginalreceptet.
 
 
Gaeng ped gai
ca 3-4 portioner
 
Ris
800 gr kycklingfilé
2-3 msk matlagningsolja (det ska täcka kastrullens botten)
1½ msk red curry paste
1 burk kokosmjölk
2 msk fisksås
3 tsk strösocker
1 burk mini majs (eller bambuskott)
1-3 thaibasilika blad
½ gul paprika
½ röd paprika
 
Börja koka riset direkt
Strimla paprikorna och kycklingen
skölj mini majsen
värm oljan i en kastrull och stek curry pastan i ca en minut
häll i kokosmjölken, strösockret och fisksåsen
tillsätt kycklingen och låt den koka så att den nästan är helt färdig.
(Glöm inte att kolla till riset, är det klart?)
tillsätt mini majs och paprikorna
låt det koka så att kycklingen är helt klar
tillsätt thaibasilikan efter smak
 
Sedan är det klart!
 
 
Jag älskar både röd och grön curry, det är smaker som får mig att känna mig hemma.
Har ni möjlighet att testa det här receptet så gör det!
Det är sådant som får mig att klappa mig på magen och nynna "Yummy, yummy in my tummy" och jag vågar nästan säga att ni inte kommer bli besvikna!


Träning

Några sidor från mina favorittidningar
 
Jag älskar det faktum att träning börjar bli något som alla talar om och utbudet av träningskläder exploderar.
Ja, jag vet inte hur ni känner men jag tycker att det verkar som om alla börjar bli mer medvetna om träning och hur viktig vardagsmotionen är.
Jag ser fler och fler bloggar som börjar dela med sig av sina träningstips och träningsvanor vilket jag hoppas även inspirerar er andra precis som det inspirerar mig själv.
De roligaste bloggarna i den kategorin är de som vågar skriva om sin kamp för att bryta sina ovanor vilket är riktigt inspirerande.
Det som också känns riktigt bra är att de stora bloggarna börjar dela med sig av sin vardagsmotion vilket är riktigt viktigt för de allt yngre läsarna.
 

Gold digger

"Now I ain't sayin' she a gold digger.." Lite blinbling accessoarer som jag letade fram. Kan bli snyggt tillsammans. Lika väl som det kan bli lite för mycket.. 
 
Ahhhh, jag kan ju avslöja anledningen till att jag letade fram lite guld i garderoben.
Jag ska få min VITA strömadapter som jag tjatat om! Jävligt skönt ska ni veta. Väldigt viktigt att jag fick min vilja igenom.
Har man lovat så har man.
 
Och när jag väl "vann" den duellen så kom nästa problem traskandes.
Istället för en felaktig adapter så fick jag en "felaktig faktura" på en bilservice.Det här är ju nästan skrattretande hur grinig jag är just nu.
Men jag är trött på att bli nonchalerad, bortglömd, åtsidosatt och behandlad som om jag vore mindre värd.
Nej, jag är fan minst lika bra som alla andra och jag kommer ta mer plats.
Så nu har jag spenderat dagen med att ringa samtal, maila konsumentombudsmannen och stampat lite med foten.
Men när jag har gjort allt det där så känner jag att jag står lite rakare. Har en lite bättre hållning och det tänker jag fortsätta med.
 
Men iallafall.
Jag vann en seger mot Dustin och jag tänker vinna segern mot bilverkstaden också, därav guld.
 

Sysslolös?


En ganska crapy bild, men o r k a r  inte göra om och göra rätt. Så därför: tadaaaa.
 
Har en hel drös med härlig inspirations läsning bredvid sängen som jag ska ta tag i. Inte en liten samling direkt. Tänk om man kunde bli tränad och stark bara genom att läsa om det? Ja då skulle jag nog vara starke adolf redan. Men nej, så fungerar det tyvärr inte. Men jag ska engagera mig och bläddra igenom dem igen typ snart. Härligt med bra träningstips.
Här ser man svart på vitt att jag visst spenderar pengar på tidningar! Shame on me!
Jag som lovade dyrt och heligt att jag minsann inte köpte skvallertidningar / tidningar.. ja, sedär ja. Min tunga blev svart utan att jag märkte det. Får nog snällt ta tillbaka det uttalandet och sätta hänglås på plånboken.
 
Min söndag?
Helt j vla slut i både kropp och knopp just nu kan jag säga. 7 dagar i rad är faktiskt ganska påfrestande då man kutar fram och tillbaka inne i butiken hela dagarna. Man hinner inte göra mycket av det som man ska / plannerat att göra.
Men jag tvekar inte för att hoppa in imorgon också om de behöver mig, för att vara på den säkra sidan så har jag redan nu bäddat ner mig i sängen.
"Knack knack, vem där? John blund"-leken känns inte allt för avlägsen kan jag säga!

Nej, säga godnatt till älskade pälsklingen och bläddra igenom en av mina inspirationstidningar står på dagordningen.
 
Godnatt

Saturday

I  ♥ my heels. Bilden togs i jävligt dåligt ljus.. typiskt.
 
Goddagens!
Ah, vilken underar dag! Vaknade med en varm pälsboll på bröstkorgen som pussade mig godmorgon vid fem-tiden.
Jag somnade om med pälsbollen {Kelah, om ni inte har förstått det) snarkandes bredvid mig och sedan blev det fart.
Jag hade sådan tur att Kicki ringde in mig på jobb! Wunderbar! Så upp och iväg.
 
Nu efter jobbet så har jag varit frusen, trött och lite sengångar-aktig igen.
Mja, jag antar att kroppen håller på att slåss mot några baciller så därför känns det som det gör.
Men för att hjälpa kroppen på traven så har jag badat badkar för att få upp värmen igen {också för att lukta gott såklart..) och kom på den smarta idén att kika på film samtidigt som jag badade. Det var ju huuuur mysigt som helst! Det ska bli min nya tradition.
 
Stackars C är fortfarande sjuk så jag får hoppa in och jobba imorgon igen. {Y E S! ] Tur i oturen!. Låter så fel att säga det, men jag hoppas ju faktiskt att mina kollegor ska vilja ta semester eller bli lite krassliga så att jag får jobba. Hur egoistisk får man bli? Låter ju jättehemskt! Men ja, det är ju trots allt sant till en stor del. Helst skulle jag ju vilja att jag jag fick hoppa in och jobba ändå. Dock vet jag att det inte kommer vara möjligt. Och nu ångrar jag att jag avslöjar de egoistiska tankarna. Men är man extra personal så är man.. man vill ju jobba och man vill tjäna pengar.. och man vill äta kakan men samtidigt ha den kvar,
Ja, jag vill jobba och umgås med alla mina kollegor.. hur ska vi lösa det? Kan man frilansa? ^^
 
 
Nej nu ska jag sova så att jag kommer upp imorgon.
Ligger och gottar mig på spikmattan just nu.. hoppas den kommer hjälpa mot både det ena och det andra.
Godnatt!

Sött och surt

 
Idag har varit en ganska jobbig dag som har varit svår att smälta.

Sista dagen på jobbet vilket innebär att jag har varit lite off på grund av det. Jag vill umgås med mina kollegor varje dag! För så skoj har vi!
Och vad lyckas jag med sista dagen på jobbet? Jo spräcka byxorna! "Men hej tjockis" men det kan man dock förså då jag har använt de byxorna några veckor, varje dag. Och sprungit/gått ganska många kilometer i dem.
Men ja, o man kortar ner allting så: försov jag mig (inte så att jag kom försent, men min morgonrutin gick åt skogen), spräckte ett par byxor, kvaddade ett par leggings, var en PMS-kossa, slutade på jobbet & fick fel adapter till daton.
Det positiva var lunchen hos Madelene efter jobbet och att jag fick se en jättefin film från min barndom. Ja, det har gått upp och ner kan man säga.
Ett tips, bråka inte med en PMS-kossa som fått alldeles för lite sömn!
 
Men nu, nu ska jag sova! Ända tills Kelah väcker mig imorgonbitti.
Godnatt

Snyggt till lillklumpen


Med en bit tyg, lite läderband och en gammal knapp från en kofta så kan man göra ett datafodral!
Jag valde att bara sy runt själva fodralet, inte göra något direkt fancy.
 
Och sådär blev resultatet! Yup, är riktigt nöjd faktiskt. Dessutom gillar jag att det inte är en kuvertmodell utan känns mer som en dokumentsamlare eller dyl.
 
Och inspirationen på detta? Kakan.se publicerade finfina bilder på sitt underbara fodral från P.A.P och jag kunde inte låta bli att bli lite förälskad i deras fodral.
Så ja, jag inspirerades från dem. Men valde att göra det på mitt vis.
 

Aldrig mer

Jaha, sådär ja. Grattis Dustin.se, ni har gjort mig så besviken och förbannad så att jag skakar.
Idioter!
Min strömkabel/adapter whatever till datorn gick sönder i början av juni. Dustin skulle skicka en ny adapter till mig på garanti vilket jag blev överlycklig för.
Efter bara någon dag så kom ett paket, men med fel kabel!
Jag ringde tillbaka och de lovade att skicka en korrekt adapter till mig. Det gick flera dagar, och jag varken hörde något från dem eller fick något paket. Ringde igen och de lovade att skynda på ärendet och återkomma. Ingen återkom och efter en månad ringde jag igen. Först kunde de inte hitta mitt ärende och sedan sa dom att de inte kunde skynda på ärendet utan att det var leverantören som dröjde.
Väntade ett tag till, ringde och frågade hur det gick. Leveransdatumet var den 13 september! Men grattis! Jag frågade vid ett flertal tillfällen om de skulle se att det var en vit kabel som skulle skickas "ja, de kommer skicka en vit kabel. leverantören ser vad det ska vara för kabel till din datorn"
VISST! Idag kom paketet (grattis!) och de har skickat en svart adapter.
 
Jag skulle inte bry mig egentlgen om det inte var så att jag har köpt en vit datorn, med vit kabel för att jag vill ha EN VIT DATOR MED VIT KABEL. Och när de på Dustin lovar att den trasiga kabeln ska ersättas med en likadan kabel SOM ÄR VIT så blir jag jävligt förbannad när de inte håller detta. Absolut när jag har väntat i TRE MÅNADER på rätt kabel!
 
Nej det här är inte acceptabelt!
Ja, adaptern de skickade uppfyller sitt syfte, den passar min dator osv. MEN det är inte vad jag köpte, det är inte vad jag har blivit lovad och det är inte vad jag har betalat för.
Jag ska inte behöva höra personen i andra änden påpeka att adaptern uppfyller sitt syfte och att hon minsann skulle ha varit nöjd med en svart kabel till sin vita dator!
NEJ!
Jag är förbannad och jag har blivit lovad en vit kabel, jag har köpt en vit kabel, GE MIG EN VIT KABEL.
Spraymåla den här kabeln vit då, jag skiter i vilket, bara ni skickar mig en vit jävla kabel som ni har lovat!
 
 
 
Jag var nöjd med Dustin.se när jag köpte min produkt trots väntan, jag var riktigt nöjd efter första samtalet till Dustin när adaptern gick sönder. Men nu!?
Nej!
Jag kommer aldrig rekommendera Dustin, jag kommer aldrig handla av dem igen.
Men ni kan vara säkra på att jag kommer ringa och skicka mail till dem tills de skickar en VIT JÄVLA KABEL till mig.
Håll vad ni lovar!
 

Gourmet

Favoritfrukost ♥ yoghurt med bär, te och äggmacka. Fabulous!
 
Kära Kicki frågade mig om jag var en "gourmet" här om dagen.. Och ja, ju mer jag tänker på det så inser jag att jag nog är det.
Jag älskar att förgylla mina dagar med lite lyx. Och oftast blir det via shopping men som nummer två på listan så är det nog via mat.
Inget av detta är direkt bra när jag tänker efter. Jag blir både pank och lönnfet om jag ska fortsätta på det här viset.
Men frukosten ni ser här ovan är det inte många fel på och det är favoritfrukosten.
 
Nog om mat!
 
Idag tog jag och mams lilltjejen på valpkurs! Andra gången för tjejen och första gången för mig. Jag skulle leda Kelah och tyvärr blev det lite mer att Kelah ledde mig. Men vi ska öva på både ditt & datt så att det går smidigare nästa vecka.
Och vad roligt det är att se alla små sötnosar! Ja, valpkurs är något att rekomendera. Perfekt socialträning och man får en massa underbara tips!
 
Gah, jag är helt slut!
Natta tösen och sedan mig själv. Låter ypperligt!

Godmorgon

Tyvärr inte dagens frukost.. Scones (haha! får jag ens kalla dem så? ser ut som trolldegsklumpar!) med bregott havssalt {♥], marmelad, ost och en värmande kopp te. Precis vad som behövs vissa dagar!
 
Dagarna har gått snabbt och jag har inte haft något att skriva om egentligen.
Jag har jobbat och umgåtts med dem jag har nära. Nu tror jag att mitt knä har börjat läka så då kommer jag få mer energi bara jag får komma ut och röra på mig igen.

I måndags åkte min syster till Kina för en resa inom jobbet {Deras blogg hittar ni HÄR] så vi har haft en jättebra helg här hemma tillsammans.

Nu är min andra jobbperiod snar över och ja, jag måste erkänna att jag går runt och saknar dem redan.
 Seperationångest . com?

 

 

Chokladmousse, gottigott

Hemsk bild, but that's the way it is..
 
Hittade receptet hos Bara en kaka till {Bloggtips!! in och inspireras!)
 

Man behöver:
200 g choklad {hälften 70% choklad, hälften mörk blockchoklad)
3 ägg
4,5 dl grädde
4 rågade msk florsocker
och 1-3 msk rom
 
Nu kommer vi till det roliga:
 
1. Smält chokladen i ett vattenbad
2. Vispa grädden, fluffig och lätt.
3. Vispa äggen tillsammans med florsockret {i en annan bunke!) så det blir ljust och fluffigt
4. Rör ner chokladen i äggensmeten under omrörning
5. Vänd ner grädden i chokladsmeten, F Ö R S I K T I G T
6. Börja med att hälla i en matsked rom i smeten och smaka av (åter igen, rör om försiktigt så att luften stannar kvar i smeten) om det inte räcker så får man testa med en eller två matskedar rom till. Det ska inte smaka för mycket rom.
7. Häll upp moussen i serveringsskålar och ställ in i kylen några timmar innan servering.
3-4 timmar borde vara perfekt.
 
8. Servera och njut!
 
Jag toppade min mousse med daim och hallon precis innan servering.
Smarrigt!
 

Märker ni?

Märker ni skillnaden här inne? Iallafall så har jag gjort om designen, så tryck F5 om ni inte ser någon skillnad.
Vissa saker funkar fortfarande inte som jag vill, så det kommer jag fortsätta att justera ett tag till. Men jag kände att om jag inte publicerade den nu skulle jag hinna bli less på den innan den blev klar.. så ja.. to be continued..
 

En bra måndag

 
Älgjakten har börjat vilket betyder att det blir tidiga mornar.. inte för att jag deltar i jakten, nej nej. Därför att jag har denna sötnosen att ta hand om.
Idag blev jag, om möjligt, mer kär i den lilla tösen då hon låg och snarkade bredvid mig hela morgonen. Hur underbart?
Oh vad jag blir blödig när hon är i närheten.
 
Idag började min sista period på jobbet. Usch, endast två veckors arbete kvar och jag håller på att få panik. SEN DÅ?!
Ja vi får se hur det blir med det, om det inte blir som jag tänkt mig så kommer det bli en sista säsong i fjällen för min del, 5 säsonger. Behöver jag säga att jag trivs?
 
Idag efter jobbet träffade jag äntligen en kär gammal vän vilket fick ett betongblock att falla från mina axlar. Rädsla att vänskapen var förlorad har tärt på mig. Men det är skönt att veta att så inte var fallet.
Ja, det är det bästa sättet att förklara.
Det känns bra inombords helt enkelt.
 
Nu måste jag gå och lägga mig, upp med tuppen imorgon igen {Nja, en tupp som försovit sig en timme eller två blir det nog då...]

Kicki Larsson

Det är mitt namn, slit inte ut det!
{Det där har jag fått från en film eller dyl? Kan dock inte komma på vart ifrån)
 
Igår var jag bjuden på middag hemma hos Anna tillsammans med Sussi, syster & Carro {Ida och Yasmin kom senare).
Vi hade ansvar för en varsin sak och min var efterrätten.
Jag gjorde en riktigt smarrig chokladmousse {recept kommer] smaksatt med rom. Planen var att jag skulle servera Creme Brulee också, men ja.. något gick snett kan man säga. Men jag vägrar att ge mig, jag ska testa igen, det är ett som är säkert!
 
Till förrätt serverade syrran kex med gammelost, helt okej smak på den osten enligt mig.
Varmrätten bestod av Oxfilé (?), skivad potatis, vitlökssmör och sallad {YUM!)
Och sedan kom min efterrätt som jag dekorerade med daim och hallon.
 
Vi spelade mitt nya spel "Vem i rummet"  vilket var riktigt roligt och det känns som det är ett givet spel på förfesterna framöver då man kan sluta när som helst.
Det var ett skrattretande och intressant spel och man får räkna med att bli förvånad över vad folk tror om en.
Till min lättnad så fick vi skjuts till storön {fortfarande ont i benen) och sedan var festen igång på riktigt.
 
 
 
När jag kom hem från jobbet idag bjöd mams på fondue {Min absoluta favoriträtt! imorgon blir det rester!) och vi tog oss ett bad i badtunnan.
Underbar kväll!
Underbar familj!
Underbara kollegor!

Godnatt ♥

RSS 2.0