Snart dags

Snart sätter vi oss i bilen och påbörjar vår resa, jag börjar känna pirr i magen nu.
Vi har gratis internet på hotellet vad jag förstod det, så jag kommer förhoppningsvist ha möjlighet att uppdatera under veckan.

Ta hand om er!


Spänd

Åh vad spännande, imorgon är det dags!

Imorgonkväll, närmare bestämt 21:00, så lyfter vårt plan mot Alanya, Turkiet. Vi valde att åka från Östersund då det är mycket närmare än att bila ner mot arlanda t.ex.
Det kommer bli ganska skönt att åka nattetid till Alanya, vi får helt enkelt sova på planet och sedan på transfern till hotellet. Vi kommer anlända till Antalya vid 02 tiden och borde nå hotellet vid 04 tiden.
Jag kommer säkert vara ganska mör i huvudet när vi väl kommer till hotellet och därför oroar jag mig lite över hur jag kommer reagera på väntan att få lägga sig i en säng.. men vi får se hur det går. Jag vet att jag brukar bli en mardröm när jag är trött.. Stackars mamma.


På hemvägen är det dock mycket bättre tid om man tänker på att en annan ska köra sin egen transfer, haha. Då kommer vi lämna hotellet mitt på dagen, lyfta vid 16 tiden och landa vid 20 tiden.
Sedan är det dags att sätta sig i bilen och köra ca 2-3 timmar hemöver.
Ja, detta känns bra.

Så ser vår resplan ut, gött gött gött!

What's going on

Vilken lång torsdag! Klev upp vid 07 tiden då jag skulle vara på sjukhuset 8:30 för att undersöka vad mina utslag i ansiktet kunde tänkas vara.
Det hela börjar med att mina utslag hade börjat försvinna under gårdagen (de kommer och går som de vill) Så imorse hade jag inte mycket att visa upp (syns men inte alls i full bloom) så det blev jag kinkig över. När man väl får tid på sjukhuset så går utslagen och gömmer sig, irriterande.
Jag anlände 2 min innan bestämd tid och de i receptionen tog otroligt lång tid på sig innan de släppte mig vidare, blev hänvisad till fel väntsal (men som tur var kom de på det snabbt) och sedan kunde inte sköterskan säga vad det var för utslag, vad som skulle hjälpa mot dem så jag gick ut därifrån med tårar i ögonen och ett råd: testa hydrokortison.

Jag känner mig ganska maktlös.
Då jag har testat bättre salvor är hydro redan, så valde jag att köpa samma salva som man motverkar svinkoppor med. Yes.
Jag hoppas att det hjälper.
(men självklart ska jag testa hydro också, desto fler salvor man använder borde bli bättre, eller?)

I övrigt har jag packat lite, men skjöt upp det och städade toaletten istället.. och sedan mitt rum.. och sedan umgåtts med mor och syster. Dessutom målat naglarna..
Så nu antar jag att jag måste gå igenom packningen ordentligt så det finns en tanke med det hela :)

Åh vad skoj detta kommer bli!
En resa för kropp och själ, det behöver vi.
Jag vill skämma bort min mor lite.



På gång

Sitter och stirrar på bloggar, the hills och mina icke existerande naglar..
Jag ska informera er om läget snart, men jag är lite ofokuserad (precis som tidigare) och vet inte riktigt vad jag ska göra först, därav stirrandet.

Först, ska jag gå ner och prata lite med mor. Hon lagar godmiddag idag (fisk!) så jag ska hålla henne sällskap medan hon lagar.
Eller rättaresagt får hon hålla mig sällskap medan jag målar mina fula naglar. Yey.

Återkommer snart.

Trash, just trash

Åh känner mig som en påse skit just nu.
Har hundra saker att göra men skjuter upp det och jag vet att jag kommer få ångra det djupt. Oh well, är huvudet dumt får kroppen lida.

Idag har jag inte gjort särskilt mycket, mestadels deppat för mina fula utslag i ansiktet. De har kommit och gått hela sommaren och jag trodde att de berodde på allergi, men så är nog inte fallet då jag inte ätit jordgubbar osv sedan början av sommaren.. Men imorgon ska jag in på sjukhuset så de får ge mig en diagnos på vad det kan vara, SÅ trött på att försöka sminka över bullar i ansiktet. nej..

Jo.. det går inte så bra med packningen heller, känner mig omotiverad? Ser fram emot att åka, men fattar det inte riktigt. Och bara jag är där känns det ju bra.

Nej, grinig och less, allt på grund av de här förbaskade utslagen!

Förberedelser

Känns som om jag inte fattar att det är dags att åka. Har blivit ganska duktig på att skjuta undan tankar på sådant som jag blir exalterad av.
Jag ska få soooola! YES! Om det regnar hela veckan denna gången kommer jag gråta blod.. och ligga i solariet kommande veckan så ingen ser att blekfisen är tillbaka.

Jag har börjat packa, men det känns otroligt jobbigt. Känns som om man har svullnat på sig endel igen. Men jag vet att jag gör det när jag är stressad/mår dåligt.. så det är kanske inte så konstigt. Hoppas bara att kroppen lägger av med det tills det är dags att åka.

Igår epilerade jag smalbenen (AJ) och idag har jag vaxat låren. Haha. Delar upp det då epilatorn funkar otroligt bra på smalbenen, men gråter som ett litet barn om jag använder den på låren.. och vaxet vill jag inte slösa på.. så här kör vi två pass.
Nu är låren illröda och jag är glad över att jag inte behöver göra detta allt för ofta. Haha.
Usch.
Onödig info? kanske.. Men jag delar gärna med mig av mina vardagssysslor.



Lite wax rester och ilskna prickar på låren. Haha. Så kan det gå.


Counting down

Nu räknar jag ner, på fredag flyger jag och mams till Turkiet. Än en gång ska vi besöka Alanya. Detta blir min 4:e resa till denna stad och efter förra resan svor jag på att aldrig åka dit igen. Men här sitter jag nu, och smygpackar min nya snygga resväska.



I år ska vi bo på 'Blue star hotel' och det ligger ca 500 m från kleopatra stranden (alltså ganska högt upp i Alanya)men detta gör mig ingenting då man kan behöva ta sig en promenad på morgonen och eftermiddagen. Dessutom så har hotellet sin egna 'beach buss' som går ner till stranden om man skulle vara lat någon dag.

Vi bokade vår resa med 'All inclusive' vilket innebär att vi får frukost, lunch, fika, snacks, middag och nattemacka (eller ja, nattsoppa var det visst) på hotellet. Hur nice är inte det då? Dessutom får vi dricka hur mkt vi vill av det inhemska ölet, vinet och läsk. Även nere på stranden!? WOOOHO!
Känns som om det kommer gå otroligt bra att hålla i slantarna denna gången ^^
Hotellet har nämligen en egen del av stranden, så när vi har våra all inclusive band så får vi dryck och även lunch nere på stranden (dock inte i samma utsträckning som på hotellet).

Jag har lite panik i magen, känns inte som om jag är redo för puschiga människor igen.. men jag ska njuta av en härlig semester med min älskade mami.


Vilket kaos

Söndag, en söndag som inte gjorde det lätt för mig.

Vaknade vid 04 tiden av att jag drömde om ett hemskt telefonsamtal. Mor min låg på sjukhus. Jag blev kallsvettig och vaknade till liv, men insåg att handen som jag höll mot örat inte höll i någon telefon. Men för säkerhetens skull var jag tvungen att kika på inkomande samtal och se vad som var verklighet.
Somnade om lite lätt och vaknade åter vid 07. Ingen idé att somna om då.

Mitt på dagen bar det av mot Sveg åter igen, ville ta en fika med Madde efter det att hon arbetat klart för dagen och vi beslutade oss för batt ta oss en shoppingrunda på sveg. Åkte upp till Ytterberg och fotade omgivningarna igen (helt underbara vyer här uppe!) och när vi skulle åka tillbaka mot S märkte vi att stereon och färddatorn hade slutat fungera.
Shit!
Åkte på dollar och köpte nya säkringar (dollar har ALLT) sedan kom problemet att hitta säkringslådan som är väl gömd i min bil.. sedan var det problemet att få ut säkringen.
Efter mycket om och men så fick vi hjälp att få ut säkringen, som var hel?
Det hela slutade med att kära Martin fick leka räddare i nöden och fixa problemet.

Återvände hem sen eftermiddag / tidig kväll och nu har jag käkat äggröra med kantareller. Mums! Alla pratar om svamp just nu så det är ju själlvklart att fröken härmapa (dvs jag) också blir sugen på svamp?


Nu ska jag kika på The hills.


Bilder från igår




Det var varmt och väääldigt soligt igår, underbart att vara ute då. Stannade på några ställen under bilfärden hemöver och tog några kort.


Löööörda, va gör ja?

Usch vilka dagar. Igår var jag sur och tvär. Idag är jag less o gôralôs.

Direkt efter jobbet igår firade jag med inte bara ett, utan två glas vin. (4, om man tänker på storleken på mina glas..) gjorde mig en hemmagjord pizza och somnade gott efter en film.
Vaknade dock vid 05 då kroppen är inställd på den tiden nu, vaknade sedan 08 och då kände jag att det inte var någon idé att försöka engagera sig längre.

På morgonen dansade jag en lååång stund, sjöng lite falskt och drog på smilbanden.
Hittade en resväska på jobbet för någon dag sedan, så jag åkte dit och köpte den innan någon annan och spenderade lite extra pengar på bilen. T.ex. så fick den en guldtvätt, och nu skiner den glatt.

Efter det har jag tagit några bilder, käkat pizza och allt annat jag kunde hitta ;)

Nu ska jag sova igen. Försöker hitta energi, jag lovar.


grynig bild. Men 28:orna är på och sitter bra.

Lång tid

Lång tid, lång dag.



Vad kan man göra om man har detta hemma i skafferiet?


Broccolisoppa med lite sting, lingonbröd och Kladdkaksmuffins. Känner mig nöjd, och lite vuxen.


Jobbade 07-16 idag och när jag kom hem ställde jag mig vid spisen direkt. När jag väl satte mig ner och andades tog det mig en timme innan jag kunde resa mig.
Nu ska jag krypa till sängs igen. Känns som om det är det enda jag gör om dagarna. Men det beror på pendladet och att jag går från dag till dag. Har ju inget schema just nu?
Men alla timmar är en gåva.



Slänger upp en sminkbild idag också. Ska testa att göra lika imorgon (om jag vaknar i tid) fast med lila nyanser. Skoj!
Glöm inte bort att det där togs vid 06 imorse, någorlunda pigg ändå? Trots krossad sömn?

Förlåt

Fasiken vad jag tror mig kunna mig själv men icke, som att jag skulle ha mer energi idag? Nej nej nej.. Otroligt sliten så nu ska jag krypa till sängs igen.
Känns inte direkt som om man har mycket fritid? Men jag har spenderat kvällen med mor som ska resa iväg några dagar och tagit mig en kort promenad.
Näsan börjar låta bättre men jag är helt orklös.. och trött. Jag är helt fokuserad på sömn nu, därför kan jag inte nämna något annat.

Fasiken. Ska verkligen skärpa mig. Men hoppas på en bättre dag imorgon.

Godmorgon


Redo

Redo för sängen. Redan, men är så trött. Kommer därför skriva mer imorgon då jag kommer vara ledig torsdag och fredag. Jag börjar vid 07 imorgon igen.. sådär ja.
Ikväll har jag fått massage på rygg och nacke, aj aj aj. Tror att det är behövligt med massage, varmt bad och kurer för att få mig på topp igen.



Letade fram ytterkläderna idag dessutom, börjar bli kallt och jag är redo för snön. Täckbyxorna sitter jävligt bra just i år dessutom. Så jag kanske inte behöver något nytt iår trots allt. Men det vore skoj med en ny jacka..
Denna svarta warp jackan köpte jag när jag gick på gymnasiet.. har köpt en ny jacka efter denna, men en längre snowboardjackal vore inte helt fel ;)

Åh.. snöö. Nog för att man blir less på snön tillslut, men jag älskar den ändå.

God natt.

Vad gott det vore..

Med lite färska bär och yoghurt.

Har bihålor som känns ganska uppsvällda just nu (eller vad man nu säger)
, gått runt och snorat hela dagen. Usch vad irriterande!
Har ingen lust med att bli hängig nu. Vill ha en frisk Kristina, absolut nästa helg när vi ska iväg och roa oss.
Hoppas verkligen att det är fint väder i Alanya när vi ska dit. Ifjol regnade det nästan varje dag, urk.


Nu ska jag nog ta mig en glass, hört att det är bra när man är förkyld ;)

No life

Inget direkt liv just nu.

SnorLisa är på G igen och 'atcho atcho prosit' vill inte lämna mig ifred så därför går jag och lägger mig nu.
Höll nämligen på att försova mig i morse, fan. Första gången på säkert ett halvår.

Så godnatt mina kära, slänger bara in en snabb notis.
Återkommer förhoppningsvist imorgon med en massa energi

30 day challenge - Dag 11

'Put your ipod on shuffle and write 10 songs that pop up'


Den här känns otroligt onödig faktiskt. Varför?
Tycker väll hellre att det vore roligt att välja två låtar som går på repeat och varför?
Så då gör jag det:


Pitbull - Give me everything

Det är säsongsavslutning och Thailand för mig. Därför lyssnar jag ofta på den, lite väl ofta till och med.
Jag blir lycklig, danssugen och får igång en minnesfilm i huvudet på mig själv.



Rihanna - Man down

Jag känner en styrka när jag lyssnar på den här låten. Älskar soundet och rytmen får mig att gunga.




En bonuslåt som absolut inte påminner om de ovanstående:

Hollywood undead - levitate

Behöver jag säga att den får mig att avreagera mig lite? Underbar låt enligt mig. Älskar att det är rock / rapp
Härlig blandning om ni frågar mig.

Nollfem

Vilken underbar helg.

Slutade vid 16 på fredag, och direkt när jag kom hem till vårt tomma hus så bjöd jag in mig själv på middag hos Madelene. Åh vad mysigt det var. Blodpudding serverades och det tycker jag faktiskt om. Mums.
Sedan efter middagen så testade vi mina nya jeans och tog oss en lång promenad. Åh vad skoj det är att gå med någon. Det går så mycket lättare då.

På lördagen sov jag ut. Dock hade jag råkat ställa väckarklockan på 05, så det blev lite jobbigt när jag var tvungen att gå upp och stänga av den. Klockan står självklart en bit bort från sängen så jag inte ska kunna försova mig. Haha. Tack för den Kristina.
Efter sovmorgon tog jag mig en promenad och handlade lite ingredienser till ett otroligt gott lingonbröd som jag fått recept på från en av mina kollegor. Underbart gott!
Vid 18 tiden anlände kvällens gäster, Ems och Madelene, för en kräftskiva. Åh vad gott det var, vad mätta vi blev! Mmmm, yummie.
Till efterrätt gjorde vi choklad fondue med massa färsk frukt, det satt inte heller fel förstår ni.



Idag har jag besökt mormor en sväng och sedan legat i soffan. Inte på grund av alkoholen från igår, nej, på grund av ' atcho atcho prosit' som bosatt sig i min näsa. Fy vad tråkigt om jag ska bli förkyld nu!? Nej det accepterar jag inte.

Nu ska jag planera lite inför Turkiet resan som går av stapeln redan om två veckor. ÅÅÅH!
Kort väntetid uppskattas av mig!
Men egentligen borde jag sova, då jag ska jobba imorgon igen (jag är en lyckansost) och bör kliva upp runt 05.. så time to sleep!

Guten nacht.

30 day challange - Dag 10

'Discuss your first love and first kiss'

När man är liten har man oftast en bäbiskompis och sedan en första pojke som man är kääär i. Min bäbiskompis var Börne. (kunde inte säga Björne, så det blev Börne) vi är släkt och umgicks konstant.
Sedan när jag kom till dagis så träffade jag Fredrik och vi var ett par väldigt länge, flera år faktiskt. Vi lekte nästan varje dag och jag ser ofta tillbaka på den tiden med ett leende på läpparna. Fredrik var jag kääär i, vi gifte oss och lekte törnrosa.
Han gav mig fina ringar som han fått hos tandläkaren och gjorde armband åt mig. Ja, det var ett fint förhållande det. Haha.

Första kyssen kommer jag inte ihåg helt ärligt, kanske på folkparken i Hede någon gång. Men jag har inte lagt det på minnet. På något disco eller så.
Men jag tror knappast att kyssen kom innan 14 års ålder.

30 day challange - Dag 9

'How you hope your future will be like'

Jag försöker inte tänka allt för mycket på framtiden, utan vill tänka mer på vad som sker nu. Tidigare har jag varit en stor drömmare om framtiden, men vem vet vad som händer? Varför oroa sig för framtiden när man ska leva nu?
Jag har som sagt förhoppningar på framtiden, drömmer om ett eget hus osv. Men jag vill inte börja planera framtiden och analysera, grubbla osv. För då missar jag det som sker nu.


Once again

Beställde hem ett par nya jeans (igen, iknow) ännu ett par 28:or och tänkte förstöra min dag lite.
För samtidigt som man tänker visa sig själv att man inte har en sådan tur igen, så hoppas en liten del att man visst kommer ha sådan tur igen.
Jag hade sådan tur igen. Jeansen sitter som ett smäck.

Nu ska jag ut på en promenad medan det är finväder och sedan äta frukost. Mums

Oh just ja, jag har bokat en vecka i turkiet nu på morgonen. Hell yeah!

30 day challenge - Dag 8

'A moment you felt the most satisfied with your life'


Det är svårt för mig att sätta fingret på ett speciellt tillfälle. Men jag kan säga att jag i detta nu är riktigt nöjd med livet. Visst, det finns mycket att förbättra och saker jag vill ha, vill göra.. men jag är riktigt tillsfreds med den situationen jag är i nu.

Jag har haft en jätte trevlig sommar, jag har underbara människor i min närhet som vill mitt bästa. Jag njuter av ovissheten om framtiden. Jag känner mig trygg helt enkelt. Finns det något bättre?

30 day challenge - Dag 7

'Your zodiac sign and if you think it fits your personality'

Vattuman

"Denna Vattuman vill ordna sin värld till en begriplig helhet, vilket inte alltid betyder att andra skulle se denna helhet som särskilt lättillgänglig. Den som har solen i denna del av Vattumannen analyserar och definierar tills allt står honom klart, sedan sluter han det inom sig och lägger det på dess plats i minnets arkiv. Vad han inte förstår irriterar honom och pockar på hans intresse tills det är utrett, och aldrig vill han handla spontant eller för en enkel känslomässig tillfredsställelse.
Världen är komplicerad, men han går en långsam marsch mot förståelse av allt, beredd på att det kan ta både en och flera livstider. Den fasta Vattumannen vill nå allts innersta väsen och lämnar inga frågor obesvarade, varken egna eller andras. Ofta sluter han sig inom sig själv och har inga större behov av att göra sig förstådd eller alltid kommunicera med sin omgivning. Den här Vattumannen lever gärna med fasta rutiner, efter bestämda mallar. Ett sparsmakarliv där kvalitet är oändligt mycket viktigare än kvantitet. Andra människor respekterar han eller fördrar, men håller på ett visst avstånd, även om han låter sig engageras i kollektiva sammanhang, oftast av ideell natur."


Hittade denna texten HÄR
och denna gäller de som är födda 30 januari - 9 februari


Jag kan se mig själv i den här texten absolut. Det är mig de beskriver.

Gäsp

Oj vad klockan är mycket!
Jag hann till jobbet 7 imorse och de ville att jag skulle jobba tors, fre också. Skönt.
Och antagligen 7-16 då med, vilket är lite svårt då jag sover som bäst när jag ska upp. Men det funkar, jag uppskattar det. Verkligen.

Idag efter jobbet så blev jag och mamsen bjuden på middag hos syster. Hon gjorde en jättegod rödbetspaj med getost medan jag och mams spelade nintendo 8-bitars. YEY!
haha. Det var riktigt roligt och umgås med familjen ikväll. Efter middagen gick vi nämligen på bio: 'Jägarna 2' visades idag och den var otroligt bra. Nästan så att jag måste damma av 1'an och kika på den med. Men denna filmen överträffade mina förväntningar.

Nej nu måste jag gå och lägga mig, ska upp 05 imorgon (och snoza till 05:30, haha)

Godnatt mina kära.

30 day challenge - Dag 6

'Write 30 interesting things about yourself'

Oj 30 INTRESSANTA saker? Snacka om press direkt.

01 » Jag började bli teknikintresserad när jag var ca 13.
02 » Jag är en riktig prylnörd.
03 » Om jag köper (t.ex) en kamera, då MÅSTE jag köpa minst 5 tillbehör.
04 » Om någon visar intresse för mig så skrämmer jag bort dem. Works everytime.
05 » Jag har jobbat som supporttekniker för datorer och skrivare (telefonsupport).
06 » Jag tar genvägar, så ofta som möjligt. Det blir ALDRIG bra..
07 » Jag har inget bra minne alls, det är inget skämt, noll minne.
08 » Jag har klippt mitt hår kort en gång i mitt liv.. kommer ALDRIG göra om det misstaget.
09 » Jag blir arg om andra tar kort på mig.
10 » Jag inbillar mig själv att jag är hurtig.
11 » Jag försökte lära mig spela piano en gång i tiden.
12 » Jag kan fortfarande inte med min Canon som jag köpte i början av året.
13 » Jag är en "slösa" rakt in i benmärgen.
14 » Jag älskar att baka kakor, cupcakes etc. Men blir lite putt när jag inte får äta upp dem.
15 » Om man säger "du får inte" hör jag "Du måste / du får"
16 » Jag är riktigt osäker på mig själv
17 » Jag frågar min mamma om råd, för det mesta...
18 » ... Förutom när de gäller shopping, då köper jag allt jag vill ha.
19 » Jag ser mig själv som 2 storlekar mindre, därav ilskan när andra tar riktiga kort på mig.
20 » Jag blir besatt av produkter tills jag skaffar mig dem.. Då släpper begäret.
21 » Jag har försökt läsa matte c 3 eller 4 gånger nu.
22 » Jag tackade nej till en utbildning för att det kändes för seriöst.
23 » Jag har fortfarande mina favorit kramdjur/gosedjur i sängen.
24 » Jag gör klädesval efter skoval.
25 » Jag fullkomligt ÄLSKAR vita tygskor.
26 » Jag har köpt en bok om hur man lär sig att virka.
27 » Trots att den boken har bilder, så fattar jag ingenting.
28 » Jag försöker intala mig själv att jag ska våga hoppa fallskärm.
29 » Jag är löjligt rädd för hajar och 'gammelgäddor' därför är jag en badkruka.
30 » Jag vägrar bli vuxen innan jag sett mer av världen!



Oj, det där gick jättefort. Kan vara för att jag sitter uppe sent och skriver (då funkar min hjärna som bäst) och riktigt onödigt att jag skulle göra detta till ett tidsinställt inlägg så att det hann bli klart under 'dag 6'.
Nåväl, nu hoppas jag att ni tyckte att det var intressanta punkter.


Vanlig tisdag

En helt normal, vanlig tisdag.

Idag blev jag faktiskt inkallad på jobbet igen vilket jag absolut inte tackar nej till. Är det roligt så är det.
Dessutom så ska jag hoppa in i morgon med. Chefen ville att jag skulle jobba 7-16. Och jag ska försöka, verkligen, att komma upp i tid så att jag inte kommer försent. Men jag förberedde henne på att det kanske blir 8:30. Haha. Det är så svårt att vakna på mornarna.
Nu på kvällen har jag mailat med folk som är intresserade av vissa skor som jag säljer, och varit ute på en långpromenad. Otroligt skönt att power walk'a lite. Blir lika impad över att jag orkar varje gång.

Lite trist att folk tycker att det är ok att försöka locka folk till sina bloppisar via min? Varför gör man så för? Tragiskt.
Ännu värre att de inte förstår att jag inte publicerar de kommentarerna. Men men. Nu är jag bara lite bitter.

Nu ska jag gå och lägga mig.
Lite kinkig, och måste försöka få lite sömn inför morgondagen då jag först jobbar och sedan är inbokad på bio. "Jägarna 2" står på listan.


30 day challenge - Dag 5

"A time you thought about ending your own life"

Detta är ett väldigt känsligt ämne då det är svårt att förklara utan att gå allt för djupt. Och om man går så pass djupt så kan man lätt skada dem man älskar.
Därför kommer jag bara beröra detta ämnet lite lätt.

Jag har haft perioder av mörker under min uppväxt. Sorg har varit en del av vardagen och det har idag gjort mig stark och till en viss del blind för tragiska saker.
Jag har skärmat av mig ganska mycket från världen.
T.ex. så satt jag och grät floder när prinsessan Diana omkom i en bilolycka, men undvek information om tsunamin, 11 september, utöya osv. Jag vill inte ta till mig sådan information i en så stor mängd.
Jag vill inte släppa människor allt för nära. Jag litar inte på många människor. Och det känns som om ödet har fördelat en stig av sorg i mitt liv så jag känner mig som ett otursmåln.
Därför stöter jag bort folk. Överreagerar. Bygger upp. River ner. ja..

Den känslan av att inte orka med mer sorg har fått mig att se mina mörka perioder från ett annat perspektiv. Och jag tror att det är det som räddar. Att man på en nivå tar hänsyn till andra människor.
När jag mådde som sämst och undrade vem som skulle sakna mig om jag inte fanns. Så tänkte jag på hur jag har reagerat alla de gånger personer i min närhet har ryckts bort. Hur tungt det är att tänka tillbaka. Och då backar jag, och ser helheten.

Helheten. Det är det som är så svårt.
Vi måste hjälpa varandra att backa och se helheten.


Jag känner att detta blev väldigt virrigt och svårt. Men det är ett svårt ämne och jag ber om ursäkt.

Dofter

Jag älskar dofter och faller oftast för söta dofter, mjuka dofter. Jag tål inte starka dofter, då får jag ont i huvudet och blir illamående.
Några dofter jag gärna skulle vilja ha i mitt badrum är dessa från Philosophy.


Tegelsten

Puh! Känns otroligt skönt att jag äntligen (efter flera veckors tjat) har börjat lägga upp endel saker på min bloppis.
Tanken är att jag ska lägga upp 3-4 st.
Jag väljer att lägga upp olika så att det blir lättare för dem som kikar via bloggshoppen då de kan välja via kategori. Då tänkte jag att det är lättast att även jag lägger upp via kategori så att man inte går miste om ett guldkorn eller i mitt fall, en köpare.

Jag blev inringd på jobbet imorgon också, även det gjorde så att en tegelsten ramlade från mina axlar. Skoj! För trots att jag egentligen är arbetslös nu, så har jag inte insett det utan väntar bara på att få återvända. Men så är det nog alltid med sommarjobb/säsongsjobb.

Nu på kvällskvisten har jag varit till Madelene och Magnus på en fika. Åh vilka underbara människor! Skratt, skratt, skratt och åter skratt.
Jag tror att de kommer trivas väldigt bra i sin lägenhet ganska snart. Det gäller att "landa" i lägenheten bara. Jag ser inte fram emot själva flytten till min och Ems lägenhet. Ännu mindre flyttstädningen sedan i vår. Usch.. haha.
Jag hatar att flytta, men vill man komma närmare jobb och kollegor så vill man.

Nu ska jag kika på tv med mor en sväng, kanske ta några bilder på accessoarer.
Nu känner jag energi till att fortsätta försöka sälja lite saker. Gött!

Ugly truth

Vart tog den vackra brännan vägen? Jag ser ut som ett spöke i ansiktet igen. Åh vad deprimerande!
Suttit och kikat på sista minuten resor nu på förmiddagen. Sitter och väntar på att Madelene ska kalla över mig på influttningsfika. Haha.
Riktigt sugen på att spendera lite pengar på en utlandsresa. jag har trots allt en extra lön på ingång.

När jag väl kom på den idén så var jag tvungen att skriva en ikea lista. Allt jag behöver/vill köpa (lite onödigt tjafs hamnade på den listan också.. det måste jag erkänna.
Men trots att det blev en ganska hög summa (jag behöver köpa en säng..) så känns det helt okej jag kan vrida och vända på ekonomin så att det finns liiiite spelrum..


It's Monday!


30 day challenge - Dag 4

'Your views on religion'

Religion. Ja du, vad har jag för åsikt om det egentligen?
Jag fick frågan "Är du Kristen" av en barndomskompis för inte allt för länge sedan och jag blev alldeles ställd.
Första reaktionen blev "vad är kristen?".

Jag är medlem i svenska kyrkan, jag är döpt och jag är konfirmerad. Men jag kan inte säga att jag tror på någon gud. Men när jag blir rädd, när livet känns som om det är på väg att gå "åt helvete" så hoppas jag att det finns någon mening med livet.
Jag kan slänga ur mig en bön, en tanke till buddha, gnuggar buddhas mage (fråga inte varför?) böjer mitt huvud och hoppas att det ska ge mig tur.
Men ärligt? Religionen ligger inte nära mitt levnadssätt. Jag väljer att leva efter egen pipa, och hoppas att mina val hjälper, underlättar för min och min familjs framtid.


Godmorgon godkväll!

Här sitter jag och klämmer/känner lite på brösten {oj vad folk kommer bli chockade i detta nu} Men det är inte något sexuellt i det hela, nej nej. Anledningen är att det snart är oktober och jag kom på att man allt för sällan undersöker brösten som kvinna.
Oktober är trots allt en månad där vi fokuserar på bröst och bröstcancer.
Jag blir alltid lika förvånad när det är dags och tänker tillbaka på året. "Hur många gånger har jag kontrollerat så att jag är fri från knölar under året?" och svaret blir alltid "Noll, zero, ingen gång". usch vad jag leker med mitt liv.

Godmorgon Kristina, välkommen till verkligheten. Folk drabbas faktiskt av den här sjukdomen och jag är så pass naiv som inte unnar mig 5 minuter i veckan för att vara någorlunda säker?
Det är pinsamt.

Därför är jag nu ca 3 veckor tidig och påminner er andra att även ni känna efter en extra gång.
För nu i oktober kommer jag iallafall kunna säga att jag undersökt mig en gång under året. En förbättring från förra.

Starting to accept it



Ni kanske inte ser det, men jag ser skillnaden. Det är peppande. Och roligt.

Lazy ass

Jag sover otroligt oroligt just nu. Brukar bli så när jag går från att jobba tidiga mornar till att få sova ut. Ligger och spänner mig och tror att jag försover mig.
Inatt försökte jag springa ifrån en våldtäktsman och mördare i en stad. Men han hann komma ifatt mig trots att jag kutade som aldrig förr. Usch. Så går det när man kikar på Efterlyst det sista man gör innan man somnar.

Har myst nere i vardagsrummet med mamma nu på morgonen, käkat gofrukost och kikat på film.
Känner mig dock otroligt trött fortfarande. Skulle vilja ge mig ut på en promenad men det är alldeles för lätt att låta bli när regnet öser ned. Skit väder.
Så nu ska jag nog kika på en till film och ställa mig på orbin ett tag.

Ps. Jag förstår inte hur folk klarar av att stampa på orbin i 1 timme eller så? en kvart och jag är totalt slut? Vad är det för hurtbullar som orkar det?


30 day challenge - Day 3

'Your views on drugs and alcohol'

Det är ett stort ansvar att berusa sig själv med både alkohol och droger. Man får sämre omdöme, reaktionsförmåga och kroppen reagerar olika på dessa medel.
Jag har aldrig tagit droger och jag kommer aldrig göra det om jag själv får bestämma.


Jag anser att detta är upp till var och en. Man måste ta det beslutet själv. Det värsta jag vet gällande detta ämnet är faktiskt grupptryck! Att andra inte accepterar att man VILL vara nykter. Att man kanske inte känner för att bli berusad. Vissa reagerar som om det är något konstigt med detta.

Jag vill sällan festa till det, hellre sitter jag och umgås över ett glas vin, bara ändå.
Men när jag festar kan det ibland bli för mycket och då hoppas jag att de vänner jag umgås med hjälper mig hem, tar hand om mig. För olyckor kan faktiskt hända vem som hellst.


Flyttlass

Efter en orolig natt så vaknade jag någorlunda tidigt och startade dagen direkt med att utmana mig själv genom att köra släpvagn. Usch vad krångligt det är att backa med släp!! ÅH! Madelene fick stå och dirigera och ropa hur jag skulle göra, haha. Man måste ju försöka för att lära sig, men jag kommer nog inte göra det igen i första taget.

Vi har fraktat två flyttlass, burit och svurit lite. Men det känns otroligt bra såhär i efterhand.
Nu är M nämligen Vemdaling, och det är så skoj att ha henne hemma igen.
Om bara någon vecka kommer jag och Ems vara ´Vemdalingar´ vi också. Låt säsongen börja!

Jag och M hade en mini julafton för varandra på morgonen också, gav varandra presenter. Haha.
Jag fick ett underbart armband som M gjort själv (mina färger! I  L O V E  I T ), örhängen och nagellack!
Åh vad härligt! Min underbara vän



30 day challenge - Dag 2

Where you'd like to be in 10 years

Om 10 år är jag skrämmande nog 34 snart 35. Jag hoppas att jag vid den tidpunkten i mitt liv har haft turen att möta min bättre hälft. Att jag vid 34 års ålder har en eller två krabater som springer runt benen på mig. Vart jag bor spelar ingen roll, men jag hoppas att jag trivs där jag bor. Precis som jag trivs här i vår by.

Jag hoppas att jag äntligen startat mitt egna företag som jag drömt om i flera år men som jag varit väldigt förtegen om.
Jag hoppas att jag njuter av livet, att vi reser en massa. Att jag sett asien, usa och europa. Att jag tar vara på de dagar som kommer.

Det hoppas jag.


P u s s

Idag var sista dagen på dollarstore (igen). Så himla trist att åka därifrån och inte veta om man får turen att hoppa in fler gånger. Jag älskar verkligen dollarstore! Underbara människor som jobbar där, all kärlek till dem.
Som tur är så lät det som om jag möjligtvist får hjälpa till någon dag nästa vecka också, och det uppskattas såklart.

Igår kom underbara Madelene hem igen! Åh vilken lycka! Den fina människan har jag saknat något så fruktansvärt. Så imorgon ska vi köra lite bil med släpvagn (vilket vi aldrig gjort förut, någon av oss) och umgås lite. Åh vad skoj!
Jag ser fram emot en vinter med Madelene och Ems, fy vad skoj vi ska ha i vinter,   P u s s   till er mina damer!


Idag känner jag bara en massa kärlek!

P.s Om ni har möjlighet att gå in på ett dollarstore, så gör det. Massa fina och bra saker som kommer in titt som tätt. Idag köpte jag med mig 4 st doftljus. Underbart goda. Dessutom så är det billigt och bra, vilket gör det hela så mycket bättre.

30 day challenge - Dag 1


Singel. Fri som en fågel, ensamvarg, ensam, stark, svag. Vad är man? Sin egen.

Det är svårt att sätta fingret på vilka känslor man har angående att vara singel. Jag älskar att endast ha mig själv att tänka på {förutom familjen förstås} och jag känner en viss frihet att inte känna press på mig själv varje dag. Det jag dock ser fram emot är att en dag hitta någon som får mig att utvecklas, att njuta mer av livet, som får mig att våga göra saker som kanske skrämmer mig och som älskar mig för den jag är.

Det känns skönt helt enkelt. Jag känner mig mer avslappnad än vad jag gjort på flera år och jag har ingen brådska att ändra på det.


30 day challenge

Jag känner mig som apan, herr härmapa.
Jag vet att jag är riktigt kass på att engagera mig i sådana utmaningar som pågår / "låser" mig så länge. Men jag tycker att det var en ganska bra utmaning. Denna gången behöver man trots allt inte ha en bild som passar in , hehe.

Jag har sett att både: Molkan, Alisa och Candis gör denna utmaningen och därför slår jag på stort och testar jag med.



Jag valde att göra min egna bild på utmaningen då jag hade lite svårt att läsa den andra texten. Kändes bättre så. 


Ångest och Sorg



Jag vet att det är många som redan har delat med sig av denna videon och jag har velat göra det.
Men jag har inte orkat se den fören idag. Idag såg jag den, grät och nu delar jag den vidare.

Det är så nära mitt hjärta man kan komma.

Jag önskar att jag kunde få mina nära och kära att förstå hur viktigt det är att avstå tobak och att ta det lugnt med alkohol.
Man måste göra det för sin egen skull, men jag önskar att de kunde göra det lite för min skull eller deras familjers skull, kommande familjers skull också.
Och jag valde att sluta med tobak av rädsla för den sjukdomen.
Jag har en stor ångest när jag tänker på cancer, jag gråter väldigt ofta på grund av den.
Jag vill inte dö utan att leva mitt liv till fullo, jag vill inte förlora fler familjemedlemmar, jag vill inte förlora chansen/möjligheten att kanske en dag bli en förälder.
Det är så mycket som står på spel och det är idiotiskt att riskera allt det.



Spara eller slösa?



Kikade igenom halens nya katalog igår och såg detta: Halens cardigan (som finns även i en fin blå nyans) påminner endel om Odd Mollys älskade kofta "Lovely knit".
Odd Molly är en dyrgrip och därför vill jag tipsa om ett substitut, men inget slår nog orginalet.

{HÄR kommer ni till halens version. Och HÄR kan ni köpa Odd Molly's via Nelly}


Åh, vad jag önskar att Lovely Knit fanns i min samling, kanske inte en röd sådan, men ändå. Mmm. Lila vore något det.


Re.L.ax

Fråga mig inte om titeln. En ny stavning på avkoppling helt enkelt.

Jag jobbade 07-18 igår, 07-16 idag och kommer även jobba 07-16 imorgon. Härliga tider, men trots det så är jag helt slut när jag kommer hem.
Jag är INTE van att kliva upp 05 på mornarna ska jag tala om för er.
Det kanske känns lite väl ambitiöst att vakna 2 timmar innan jobbet, men jag bor trots allt en halvtimmes bilfärd ifrån jobbet. Och jag är en inbiten sengångare vilket inte direkt hjälper på mornarna.

Igår efter jobbet stupade jag i sängen nästan direkt. (Iallafall direkt efter att jag gottat mig med chips osv, tyckte jag var "värd det".)
Idag gottade jag mig i ännu fler saker: dricka, chips, choklad och ett glas rött vin. Mmmm..
Jag ska alldeles strax sätta igång med träningen igen, men just nu gottar jag mig. Jag har som sagt ingen brådska.




Medan jag njöt av mitt glas vin så unnade jag mig en stund i min "hemma jacuzzi" som jag fick av min älskade mor i julklapp. U N D E R B A R T!!
Det är inte ofta jag använder den, men usch vad bortskämd jag känner mig när jag väl gör det. Vilken avkoppling.

Nu hänger ögonlocken ner till knäna och jag ska lyssna på stormen som är på andra sidan av mitt sovrumsfönster.
Jag gissar på att jag kommer sova gott, vad tror ni?

Mys

Vilken mysig kofta som finns på MQ, oooh lord!  Men jag har inte direkt 800 att lägga på en kofta tyvärr. Om jag hade det, skulle denna vara hemma hos mig nu.
It's perfect.

Uppe med tuppen idag, ska befinna mig på jobbet om en timme (som jag skrev i mitt förra inlägg)
Så det är bara att slita sig från datorn, ignorera sängen och dra på sig ansiktet.
Ge mig styrka.

Time to breath



Jag är så trött nu så det dunkar vilt i huvudet på mig.
Urk.

Jag är jätte lat idag, jag har bara orkat äta och städa, sedan sitter jag som ett urholkat skal. Riktigt trött.
Imorgon ska jag vara på jobbet redan kl 7. Jobbar extra länge så vi får in nyheter i butiken.
Vilket innebär att jag ska upp vid 05 tiden.. Känns som om jag har tagit lite extra vatten över huvudet denna gången. Men det blir säkert jätte bra.

07-18. Härlig dag imorgon.

Nu har jag tänt lite ljus och börjar göra mig redo för kvällen.
Känner mig som en gammal gumma, men orkar inte vara en trött surkart mer för idag.
Bättre att försöka sova ikapp lite och kanske få lite extra energi tills imorgon.

Jag, jag, jag, jag, jag.. bara en massa jag.

Fix & sömn

Fixar och donar lite för tillfället. Dålig uppdatering men gör en snabb en nu och återkommer ikväll.
Riktigt trött idag! Var på jaktbal igår men hade nog behövt sova istället.
Idag har jag sovit länge och nu tar jag ÄNTLIGEN tag i mitt stökiga rum.
Är otroligt trött men måste fokusera och göra klart, sedan ut och gå. Efter det återkommer jag.

Lustigt

När man får sova, så går det inte?

Jag får jobba idag också (yes!) och börjar 11. Ganska soft, men varför kan man inte sova ordentligt tills det är dags då då?
Nåväl.
Upp och hoppa, dags för frukost!

RSS 2.0